Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ


Κανονικά,έπρεπε αυτήν την ανάρτηση να την έχω γράψει 5 ημέρες νωρίτερα,άλλα  δεν τα κατάφερα!

Πώς πήγε το πέταγμα του χαρταετού λοιπόν;Όχι, εμείς δεν πετάξαμε χαρταετό!Βασικά δεν θυμάμαι ποτέ να έχω πετάξει χαρταετό,ούτε στα παιδικά μου χρόνια,όμως εννοείται με τον Φραγκίσκο μας θα πετάξουμε χαρταετό και θα ζήσουμε μαζί την αγωνία και το καμάρι,όταν τελικά ο χαρταετός μας φτάσει ψηλά!Απλά είπαμε πως είναι μικρούλης φέτος και το αναβάλαμε για του χρόνου!

Εγώ την Καθαρά Δευτέρα επιδόθηκα στο πέταγμα άλλου είδους χαρταετού...Δημιούργησα σκουλαρίκια χαρταετούς!!

EARRINGS KNITES

Μ' αρέσουν τα περίεργα σκουλαρίκια και σίγουρα αν έβλεπα τα σκουλαρίκια χαρταετούς σε μία βιτρίνα θα τα ήθελα!!!Έτσι αποφάσισα να τα φτιάξω,με πρώτη ύλη,τι άλλο;Τα κουτάκια αναψυκτικών!


 Αρχικά ,κόβουμε από τα κουτάκια το πάνω και το κάτω μέρος  και έτσι κρατάμε το κεντρικό μέρος του κουτιού για τις κατασκευές μας.


Για ότι σχέδιο θέλουμε να φτιάξουμε πρώτα δημιουργούμε ένα χάρτινο πατρόν.


Διπλώνουμε στη μέση το κομμάτι από το αναψυκτικό και με τη βοήθεια του χάρτινου μας πατρόν,κόβουμε το αλουμινένιο σχέδιο μας.


Με μία πινέζα κάνουμε τρυπούλες στα τέσσερα άκρα του χαρταετού μας.


Έπειτα χρησιμοποίησα αυτά τα χρωματιστά συρματάκια,(γιατί ο χαρταετός μας θέλει χρώμα) και ο χαρταετός μας άρχισε να παίρνει μορφή!


EARRINGS KNITES 1
Επίσης ,επειδή μου αρέσουν τα δύο σκουλαρίκια να μην είναι ακριβώς ίδια, ο ένας χαρταετός μου είναι μεγαλύτερος από τον άλλον.

Για να στολίσω την ουρά του χαρταετού μας, έκοψα μικρά κομματάκια σύρμα,όπου τα στερέωσα με κάτι μικρά "στοπ",που υπάρχουν στα είδη κατασκευής κοσμημάτων.

EARRINGS KNITES 2

Λόγω της απειρίας μου ταλαιπωρήθηκα λιγάκι σε αυτό το σημείο, αλλά το αποτέλεσμα με αντάμειψε και ο χαρταετός μου πέταξε ψηλά στο μπλε πουγκάκι του,έτοιμος να προσγειωθεί σε άλλα αυτιά και να χαρίσει χρώμα,αισιοδοξία και ελευθερία!!!!



EARRINGS KNITES 3


Οπότε όταν βλέπουμε κάτι που μας αρέσει,
πρέπει να σκεφτόμαστε μήπως μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας...μπορεί να μην είναι ακριβώς το ίδιο,αλλά είναι μοναδικό και η χαρά της δημιουργίας απερίγραπτη!!!

Πριν σας αφήσω για σήμερα,θα ήθελα να σας δείξω και ένα άλλο πέταγμα χαρταετού,που είχα κάνει πριν κάμποσα χρόνια...
Είχα χρωματίσει με νερομπογιές τον μπλε ουρανό και έπειτα με χαρτάκια από σοκολατάκια (μην ξεχνάμε πως είμαι γλυκατζού) είχα φτιάξει τους χαρταετούς μου.Τέλος για να βάλω λίγο χρώμα ακόμα,είχα ζωγραφίσει και μερικές χρωματιστές ουρές χαρταετών.




Καλές δημιουργίες λοιπόν και καλό Σαββατόβραδο!!!

UPDATE: Μάρτιος 2020: Τελικά κατάφερα να φτιάξω και δικά μου σκουλαρίκια χαρταετούς!!Κάλλιο αργά, παρά ποτέ!!


EARRINGS KNITES 4
Για το στολισμό της ουράς του χαρταετού , αυτήν την φορά χρησιμοποίησα δίχρωμα σκοινάκια.

EARRINGS KNITES 5

Ανυπομονώ να τα φορέσω!!Καλές δημιουργίες!!

2 σχόλια:

  1. Υπέροχοι Ιωάννα και μπορούν να γίνουν και διακοσμητικά για τον τοίχο αν φτιαχτούν λίγο μεγαλύτερα!! Καλό τριήμερο να έχετε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι θέλω να φτιάξω χαρταετούς για τον τοίχο, αλλά σκεφτόμουν να τους φτιάξω από πηλό ή αλατοζύμη. Θα δούμε πότε θα στρωθώ!Καλό τριήμερο Δήμητρα!!!

      Διαγραφή