Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ADVENT CALENDAR



 Από πέρυσι τα είχα βάλει στο μάτι,αυτά τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης μέχρι τα Χριστούγεννα,που κρύβουν μέσα μικρές εκπλήξεις!Πέρυσι τα είχα ανακαλύψει αργά,αλλά φέτος από νωρίς είχα αποφασίσει τι θα περιελάμβανε το δικό μου ημερολόγιο για τον μικρό μου θησαυρό.
Όμως πάντα καταλήγω τελευταία στιγμή να φτιάχνω οτιδήποτε.Έτσι χτες το μεσημέρι,όταν ο Φραγκισκάκος μου κοιμήθηκε,εγώ άπλωσα διάφορα πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού(που παρεμπιπτόντως,τραβάει τα πάνδεινα από τις κατασκευές μου και από τα παιχνίδια του Φραγκίσκου,αλλά αντέχει!)και άρχισα.


Αρχικά σκεφτόμουν να τυλίξω τα δωράκια μου με παλιά Χριστουγεννιάτικα χαρτιά περιτυλίγματος και να κρεμάσω τα δωράκια μου ακανόνιστα από μία κρεμάστρα.
Αλλά τελικά διάλεξα ένα διαφημιστικό με σχολικά είδη που είχα κρατήσει επειδή μου άρεσαν τα σχέδια και τα χρώματα και με αυτό τύλιξα τα δωράκια μου.


Εμάς δεν έχουν όλες οι ημέρες δωράκι,ενώ απέφυγα τις λιχουδιές (με εξαίρεση ένα χρυσό φλουρί,που θα βρεί ο καλός πειρατής Φραγκίσκος), αλλά πολλές έχουν διάφορα πράγματα που θα κάνουμε όλοι μαζί ή κάποια κατασκευή που θα κάνουμε οι δυο μας.Σκοπός δεν είναι να αγοράσουμε πάλι του κόσμου τα μικροπράγματα,αλλά να περάσουμε όμορφες στιγμές όλοι μαζί και να δω πολλά,πολλά χαμόγελα στο γλυκό προσωπάκι του Φραγκισκάκου μου!Όλες οι ημέρες έχουν καρτελάκι,που μας λένε τι μας επιφυλάσσει η κάθε ημέρα.


Μερικές ημέρες μας έχουν τα εξής:Τα κλασσικά: χριστουγεννιάτικο dvd με homemade pop corn,φτιάχνουμε μπισκοτάκια κανέλας,γράμμα στον Άη Βασίλη,Χριστουγεννιάτικες χρωμοσελίδες,εισιτήρια για θέατρο,να ακούσουμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια,να μάθουμε τα κάλαντα,αλλά και βόλτα στην Χριστουγεννιάτικη Αθήνα,να φτιάξουμε δώρα και κάρτες για αγαπημένα μας πρόσωπα,στολίδια από πηλό,να παίξουμε όλοι μαζί παιχνίδι με λέξεις(το κλασσικό όνομα,ζώο,φυτό,αλλά με μικρές τροποποιήσεις,εσείς το παίζατε αυτό;),να φτιάξουμε γένια και μουστάκι του Άη Βασίλη και να βγάλουμε φωτογραφίες,ένα χριστουγεννιάτικο μπλουζάκι(που πρέπει να το ζωγραφίσω) ,βιβλίο Χριστούγεννα με την Πέππα,έναν Τζωρτζ(που πρέπει να ολοκληρώσω) και άλλα πολλά.

Μερικά καρτελάκια περιμένουν να ετοιμαστούν ή να αγοραστούν τα δωράκια τους

Ουσιαστικά είναι αμέτρητα τα πράγματα που μπορείς να κρύψεις σε κάθε ημέρα,ανάλογα με το τι πιστεύουμε πως θα του αρέσει,την ηλικία του κτλ.Εμείς είμαστε σε φάση να μαθαίνουμε,να ασχολούμαστε με τις λέξεις,μας αρέσουν οι κατασκευές με τη μαμά και έχουμε αμέτρητες επιλογές.
Επίσης έφτιαξα 25 δωράκια,για να πάρει ένα δωράκι και την ημέρα των Χριστουγέννων ο Φραγκισκάκος μας (μιας και σε εμάς ο Άη Βασίλης έρχεται την Πρωτοχρονιά),ενώ τις ημέρες τελικά θα τις μετράμε από το 1-25,ενώ μάλλον είναι ανάποδα (μπερδεύτηκα χτες);

Τελικά οι ημέρες που είχαν μόνο καρτελάκια κρεμάστηκαν στο σιδερένιο δεντράκι μας,ενώ τα δωράκια τοποθετήθηκαν στην βάση του.

Και εκεί γύρω στα μεσάνυχτα και ενώ ο Δεκέμβρης έχει ήδη μπει το δεντράκι μας με τα καρτελάκια και τα δώρα βρήκε την θέση του δίπλα στο κρεββάτι του Φραγκισκάκου ,που κοιμόταν του καλού καιρού.

Το πρωί βέβαια μέσα στην νύστα του,δεν είδε τίποτα,οπότε περιμένω το απογευματάκι να δω τις αντιδράσεις του,να ψάξουμε μαζί για το δωράκι με το νούμερο 1
και να γράψουμε το γράμμα στον Άγιο Βασίλη




Καλό γιορτινό,λαμπερό,γεμάτο με αγάπη Δεκέμβρη!!!

18 σχόλια:

  1. Σίγουρα ο Φραγκισκάκος σου θα ξετρελαθεί με το που θα το παρατηρήσει!!!! Πολύ ωραίο το χαρτί που χρησιμοποίησες αλλά και η ιδέα να υπάρχει και καρτούλα που συνοδεύει την κάθε μέρα της αντίστροφης μέτρησης!
    Καλά να περάσετε Ιωάννα μου! Φιλιά & καλό μήνα :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Δήμητρα και εσύ να περνάς καλά,καλό μήνα!!!

      Διαγραφή
  2. Γλυκούλα!! Τι όμορφα που τα έφτιαξες όλα!!!
    Είμαι σίγουρη πως θα ξετρελαθεί ο μικρούλης σου!
    Φέτος έφτιαξα κι εγώ, και έβαλα παρόμοια δωράκια. Βόλτα στο ζωολογικό κήπο, σε φίλους, κ.α.
    Τι ωραίο που είναι κάθε μέρα να είναι και μια έκπληξη!!!
    Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και του χρόνου Ζωή!!Πράγματι είναι όμορφα κάθε ημέρα να σε περιμένει μία έκπληξη (εγώ ανυπομονώ πιο πολύ από τον Φραγκίσκο)!!Ελπίζω να απολαμβάνεται και εσείς την όλη διαδικασία και να χαίρεται η Χριστίνα την κάθε καινούργια γιορτινή ημέρα!!

      Διαγραφή
  3. υπεροχη ιδεα Ιωαννα!!! μα δεν ειανι τελειο να περιμενεις με ανυπομονησια την επομενη ημερα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως είναι όμορφη αυτή η γλυκιά ανυπομονησία Ζήνα!!Ίσως εγώ να έχω και μεγαλύτερη ανυπομονυσία από τον Φραγκίσκο,για να δω τις αντιδράσεις του!!

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ μαζί σου.. πως το θέμα δεν είναι να φάνε ξανά γλυκά ή να πάρουν πολλά δώρα! Μου αρέσουν οι δραστηριότητες που έβαλες.
    Νομίζω πως σωστά το μέτρησες Ιωάννα, από το ένα ξεκινάνε τα και τα σπιτάκια με τα σοκολατάκια που πουλάνε στα σουπερ μαρκετ και καταλήγουν στο 25. Τελικά ξετρελάθηκε? Καλό μήνα και καλές γιορτες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το λες ότι ξετρελάθηκε Ελεάννα,ίσως γιατί όλην την εβδομάδα τον ταλαιπωρεί μία ίωση με πυρετό,αλλά ότι του άρεσε,του άρεσε.Πιστεύω με κάποιες επόμενες ημέρες θα ενθουσιαστεί περισσότερο!!Καλό μήνα Ελεάννα,καλά να περάσετε αυτές τις γιορτές με υγεία,αγάπη και πολλά,πολλά χαμόγελα!!

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα! Πολύ όμορφο και δημιουργικό!! Και του χρόνου Ιωάννα!! Καλές γιορτές! Περαστικά στο μικρό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ειρήνη!!Ευτυχώς ο μικρός είναι καλύτερα και το απολαμβάνει κάθε ημέρα όλο και περισσότερο!!Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  6. Είναι πολύ όμορφες για τα παιδιά αυτές οι μικρές εκπλήξεις αλλά και για μας βλέποντας την χαρά τους όταν ανακαλύπτουν το δώρο τους... και του χρόνου Ιωάννα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι έτσι είναι Χριστίνα,όλα για το χαμογελαστό προσωπάκι!!!Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  7. πολυ όμορφο το εκανες το ημερολόγιο σου! Καλες Γιορτες να εχετε με υγεια! καλως σε βρηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες Ντίνα!!!Ευχαριστώ,καλές γιορτές και σε εσένα με υγεία,αγάπη και πολλά,πολλά αληθινά χαμόγελα!!!

      Διαγραφή
  8. Πωπω εκπλήξεις για το Φραγκίσκο!! Πολύ μου αρέσουν! Είμαι σίγουρη ότι θα ευχαριστηθεί πάρα πολύ όλη τη διαδικασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Κατερίνα,ναι το ευχαριστιέται πολύ!!!Βέβαια μερικές φορές δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε αυτά που γράφει το καρτελάκι,αλλά όπως λέει και ο Φραγκισκάκος θα τα κάνουμε μετά τις 25,που δε θα έχουμε άλλα καρτελάκια!Καλημέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή