Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

THE SECRET


the secret book

Χρόνια πολλά,Χριστός Ανέστη!!!Ελπίζω να περάσατε υπέροχα και να γυρίσατε δριμύτερες-οι για να ανακαλύψουμε καινούργια πράγματα και να συνεχίσουμε τα όμορφα "ταξίδια" μας!!!

Η Ζωή μας μιλάει συχνά για τις μικρές χαρές της ζωής .Μία από αυτές είναι για εμένα και τα βιβλία!!Συνήθως προτιμώ τα μυθιστορήματα,αλλά πριν μερικά χρόνια βρέθηκε στα χέρια μου το "Μυστικό" και μόλις πριν μερικές ημέρες το διάβασα.


Δεν είναι μυθιστόρημα,απλά αναλύει με ποιον τρόπο μπορούμε να καλυτερέψουμε τη ζωή μας και να αποκτήσουμε αυτά που θέλουμε.
Μερικά στοιχεία που συγκράτησα από το μυστικό:
  • Το ενός κακού, χίλια έπονται,αναφέρεται και στο μυστικό.Αν κάνεις αρνητικές σκέψεις,εκπέμπεις σε μία συγκεκριμένη συχνότητα  και έτσι έλκεις αρνητικά πράγματα στη ζωή σου (ο νόμος της έλξης). Οπότε θετική σκέψη πάντα,ας βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.Αυτό ως γενική άποψη είναι πολύ καλή!!
  • Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε και έτσι θα προσελκύσουμε πολλά περισσότερα..Πράγματι πόσες φορές γκρινιάζουμε ότι δεν έχουμε το ένα ή δεν έχουμε το άλλο και ξεχνάμε να δούμε και να χαρούμε με αυτά που έχουμε;
  • Αν θέλουμε κάτι πολύ,πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό,πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να το έχουμε αποκτήσει ήδη,πρέπει να κάνουμε τη σκέψη μας εικόνα.Ο νόμος της έλξης θα μας επιστρέψει αυτές τις εικόνες ως πραγματικότητα (Οι σκέψεις μας γίνονται αντικείμενα)!!Μας αναφέρει και πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που εφάρμοσαν το μυστικό.Π.χ.Ένας κύριος παντρεμένος με παιδιά στη μετακόμιση στο σπίτι που αγόρασαν,βρίσκει μετά από πέντε χρόνια μία εικόνα του σπιτιού που ήθελε να αγοράσει,που οραματιζόταν τότε και ανακαλύπτει πως ουσιαστικά είχε αποκτήσει το σπίτι των ονείρων του.
Σ΄αυτά και πολλά άλλα αναφέρεται το μυστικό,το οποίο ουσιαστικά μας ενθαρρύνει, να πιστέψουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε τα πάντα, αρκεί να το θέλουμε και ενισχύει τη θετική πλευρά της ζωής μας.

Αν δεν είστε του βιβλίου έχει γυριστεί και σε ταινία.



Μάλλον θα γεμίσω το σπίτι με φωτογραφίες μου, με μερικά κιλά λιγότερα και που ξέρω μπορεί και να αδυνατίσω κάποια στιγμή.

Εσείς ποια σκέψη σας θα κάνετε εικόνα ;

12 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχα, ο επίλογός σου Ιωάννα μου είναι όλα τα λεφτά!!!
    Το έχω συναντήσει πολλές φορές αυτό το βιβλίο στον διάβα μου αλλά δεν το έχω αγοράσει. Δεν ξέρω, μπορεί να είμαι αρνητική αλλά μου φαίνονται όλα αυτά ολίγον τι (όσο πατάει ο ελέφαντας) υπέρ-αισιόδοξα.
    Όπως και να έχει, ευχές για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες Δήμητρα,έχω υψηλούς στόχους!!Πάντως,το ενός κακού χίλια έπονται, όπως και το ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε ισχύει!!Ναι το βιβλίο είναι αρκετά αισιόδοξο,αλλά θέλω να πιστεύω ότι αν θέλουμε κάτι πολύ, μπορούμε να το πετύχουμε!!Καλό ΣΚ Δήμητρα!!

      Διαγραφή
  2. Ιωάννα μου! Σε ευχαριστώ πολύ για την αναφορά σου!!!
    Πιστεύω πολύ στην ελπίδα και στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής, στην θετική σκέψη και στο ένα βήμα την φορά! ΟΛΑ μα ΟΛΑ μπορούν να συμβούν.Για αυτό είμαι πια σίγουρη. Αρκεί να θέλεις κάτι με όλη σου την ψυχή. Εύχομαι να φτάσεις τους στόχους σου και να είσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό θέλω να πιστεύω και εγώ πως όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε (έστω και αν μερικά είναι λίγο άπιαστα όνειρα),αυτό λέω και συνέχεια στον Φραγκίσκο,που μερικές φορές γκρινιάζει πως δεν μπορεί να κάνει το ένα ή το άλλο γιατί είναι μικρούλης.Επίσης η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου Ζωή και εσύ να είσαι πάντα καλά!!

      Διαγραφή
  3. Εντάξει κι εγώ για τον επίλογο δεν έχω λόγια. Αν πιάσε σε εσένα Ιωάννα μου πες το και σε μένα να το δοκιμάσω. Για τα βιβλία το μόνο που θα σχολιάσω είναι πως όσο κουρασμένη και να νιώθω πάντα καταλήγω στο τέλος της ημέρας με ένα βιβλίο και ας διαβάσω λίγες σελίδες. Το Μυστικό δεν το ήξερα θα ψάξω να το βρω. Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται αν πιάσει το κόλπο με τη φωτογραφία θα βγάλω έκτακτο παράρτημα!!Όσο για τα βιβλία και εγώ τα λατρεύω,για να κοιμηθώ πάντα θα διαβάσω,ενώ μερικές φορές με έχει βρει το πρωί για να τελειώσω ένα βιβλίο!!Το μυστικό είναι ενδιαφέρον,αν και εγώ προτιμώ τα μυθιστορήματα που σε ταξιδεύουν!!Καλό ΣΚ Χριστίνα!!

      Διαγραφή
  4. αυτο με τη φωτο...ε ναι...θετικες σκεψεις γιατι τα κιλα δεν ξεκολλανε λεμε!!!!!

    αλλα οπως ειπες...ξεχναμε τα βασικα!

    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά εγώ δεν ξεκολλάω από τα κιλά (Ξέρω τα λάθη μου,αλλά συνεχίζω και τα κάνω) !!Αλλά αυτά είναι τα ασήμαντα!!Καλημέρα Ζήνα!!

      Διαγραφή
  5. Το θεματάκι με το αδυνάτισμα αν σου πετύχει.. ξέρεις εσύ. ;) ρίξε σύρμα!! χαχαχα Αυτό το βιβλίο το έχει η μαμά μου χρόνια τώρα, αλλά δεν το έχω διαβάσει. Ήταν μια περίοδος που το διάβαζαν όλοι και μου έλεγαν tips οπότε και εγώ βαρέθηκα και δεν το άνοιξα ποτέ. Σε κάποια συμφωνώ και άλλα μου φαίνονται ακατόρθωτα, όπως το τελευταίο. Βέβαια είναι ολόκληρη φιλοσοφία!
    Πολλά φιλιά Ιωάννα! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αυτό το θεματάκι...εννοείται θα ρίξω σύρμα!!Πράγματι είναι ολόκληρη φιλοσοφία το μυστικό,τη διαβάζουμε και κρατάμε ότι θέλουμε,ότι πιστεύουμε πως μας ταιριάζει!!Καλό ΣΚ Ελεάνα!!!

      Διαγραφή