Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

HOMEMADE CHALK PAINT-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΥΡΣΙΝΗ


homemade chalk paint collage


Πριν από κάμποσο καιρό είχα δει στη Μισιρλού τη συνταγή για homemade chalk paint και ξεσηκώθηκα.Θέλω εδώ και καιρό να βάψω ένα παλιό γραφείο που έχουμε στο δωμάτιο του Φραγκίσκου,αλλά τελικά το ανέβαλα για το καλοκαίρι,όπου πρέπει να γίνει ολική ανακαίνιση στο δωμάτιο του.Αν και το φοβόμουν μήπως δε βγει καλό,καθότι άσχετη,είπα να πειραματιστώ στο καφέ τραπεζάκι της τηλεόρασης.

homemade chalk paint

Είχα και υποστηρικτές στο όλο εγχείρημα τον Βασίλη και τον Φραγκισκάκο,όπου πήγαμε όλοι μαζί και διαλέξαμε το χρώμα.Το όνομα αυτού Μυρσίνη.Ο Φραγκισκάκος αν και θα προτιμούσε κόκκινο (όπως θέλει να βάψουμε και το γραφείο) του άρεσε τελικά το χρώμα Μυρσίνη,γιατί του αρέσει το όνομα Μυρσίνη.

Έτσι βρέθηκα σπίτι με ένα λίτρο ακρυλικό χρώμα και 5 κιλά (δεν βρήκα μικρότερη συσκευασία) αρμόστοκο (λεπτόκοκκο) πλακιδίων (Πληροφοριακά,όπως είπε και η Μισιρλού,είναι πιο οικονομικό να φτιάξεις μόνος σου τη βαφή.Αυτά στοίχισαν 15€ ενώ ένα λίτρο χρώμα Ann Sloan στοιχίζει 30€). Ανακατεύουμε καλά 1 φλυτζάνι ακρυλικό χρώμα με 2 κουταλιές αρμόστοκο.

homemade chalk paint1

 Μετά από δύο χέρια χρώμα το τραπεζάκι ήταν κάπως έτσι:

homemade chalk paint2


Έμεινε μια μέρα να στεγνώσει(ίσως και να μην χρειαζόταν τόσο πολύ,αλλά το έφτιαχνα απογεύματα μετά τη δουλειά) και έπειτα πήρα ένα χοντρό γυαλόχαρτο και άρχισα να τρίβω εκεί που ήθελα να φανεί το κάτω καφέ χρώμα,έτσι ώστε να έχω αυτό το αποτέλεσμα, που μου αρέσει.

homemade chalk paint3

Έτριψα στις γωνίες μόνο, ακανόνιστα, όπως βγει.

homemade chalk paint4


Ο Βασίλης είπε ότι του άρεσε και πριν το τρίψιμο με το γυαλόχαρτο,αλλά εγώ λατρεύω το τελικό αποτέλεσμα,είναι αυτό που ήθελα!!


homemade chalk paint5

Σε αυτό το σημείο η Μισιρλού μας λέει να το περάσουμε με πάστα κεριού,αλλά δεν βρήκα(δεν έψαξα και πολύ,μόνο σε ένα κατάστημα) και ζήτησα την πολύτιμη βοήθεια της Μισιρλού ,που μου απάντησε αμέσως.Έτσι μου είπε ότι και το βερνίκι νερού είναι μια χαρά.Οπότε πέρασα το τραπεζάκι μου με ένα χέρι από το άχρωμο βερνίκι νερού,που με είχατε συμβουλεύσει να χρησιμοποιήσω στο σκαμνάκι μου.Στέγνωσε πάλι μία ημέρα αναγκαστικά και έπειτα διακόσμηση και τέλος.

homemade chalk paint6

Ο στόχος εξαρχής ήταν να γίνει το τραπεζάκι,όπως το χρώμα των σπιτιών αριστερά στον πίνακα και νομίζω ότι τα πήγα πολύ καλά!

homemade chalk paint7

Είναι η μεγαλύτερη και από τις πιο "ριψοκίνδυνες" μεταμορφώσεις που έχω κάνει.Σειρά έχει τώρα το γραφείο, ως τότε καμαρώνω το δημιούργημα μου!!!

homemade chalk paint8

homemade chalk paint collage1

Καλό βράδυ και μην ξεχνάτε να βάζετε χρώμα στη ζωή σας με οποιονδήποτε τρόπο!!!

12 σχόλια:

  1. Είναι κόλλημα η μπογιά κιμωλίας και της Annie Sloan υπέροχη και με πολλές εφαρμογές. Όταν την πρωτοανακάλυψα στην Αγγλία το 2012 είχα προμηθευτεί 5-6 κουτιά και έβαψα έπιπλα, δάπεδο και άλλα αντικείμενα στο σπίτι στο χωριό. Ε και στη συνέχεια πήραν σειρά και τα έπιπλα στο σπίτι της πόλης. Σίγουρα θα φώτισε ο χώρος με το χρώμα που διάλεξες και πίστεψε με τώρα θα θέλεις να είσαι με ένα πινέλο στο χέρι. Πολύ όμορφο και διαφορετικό έγινε το επιπλάκι σου Ιωάννα μου. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είπαμε σειρά έχει το γραφείο στο δωμάτιο του Φραγκίσκου το καλοκαίρι,οπότε έπεται συνέχεια.Χρησιμοποίησες τη μπογιά και σε δάπεδο,ενδιαφέρον!Πράγματι φώτισε ο χώρος,μα εδώ μου καθόταν το καφέ τραπεζάκι,το είχα βάλει από καιρό στο στόχαστρο.Καλό βράδυ Χριστίνα!!

      Διαγραφή
  2. εγω παλι την εκανα λαχανι και την αβαλα στα καπακια απο γυαλινα βαζακια! σε τραπεζακι δεν το ειχα σκεφτει! λατρεψα και το χρωμα και τις καφε λεπτομερειες μετα το γυαλοχαρτο! ευγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ζήνα!!Τελικά παντού ταιριάζει αυτή η μπογιά,η Χριστίνα είπε και για βάψιμο πατώματος!Ναι και εγώ λατρεύω το χρώμα,αλλά και τις καφέ λεπτομέρειες,έγινε πράγματι όπως το ήθελα και όπως μου αρέσει!!Καλό βράδυ Ζήνα!!

      Διαγραφή
  3. Απλά υπέροχο!!! Γεια στα χέρια σου Ιωάννα! Πραγματική απόδειξη πως ο τολμών, νικά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Δήμητρα!!Ευτυχώς που νίκησε ο τολμών, γιατί είναι και κάτι μεγάλο,συνέχεια μπροστά μας,φαντάσου να ήταν αποτυχία η μεταμόρφωση;Καλό βράδυ Δήμητρα!!

      Διαγραφή
  4. Έγινε πάρα πολύ ωραίο Ιωάννα!! Είναι απίστευτο πως με μία μίξη στην μπογιά καταφέρνεις να αλλάξεις τα έπιπλα χωρίς πολύ κόπο (τρίψε, αστάρωσε, βάψε) γρήγορα και οικονομικά! Έβαψα και εγώ ένα έπιπλο που χάλασε στην μετακόμιση! Πλάκα είχε γιατί ήθελα να το πετάξω και να πάρω άλλο αλλά τελικά την γλύτωσε!! :))) Εσύ βέβαια είχες και τον καλύτερο βοηθό ;) Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας είδες πως με λίγη μπογιά μπορούν να αλλάξουν τα πάντα γύρω μας;Οι βοηθοί πάντα χρειάζονται,να μας βοηθούν και να μας παρασύρουν σε νέα δημιουργικά μονοπάτια!Καλό βράδυ Ελεάνα!!

      Διαγραφή
  5. Πανέμορφο έγινε Ιωάννα μου! Απίστευτο χρώμα πέτυχες! Μου λείπει όμως η κλακέτα του σκηνοθέτη που είχες στο "πριν" decor!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω την κλακέτα.Ήθελα να απολαύσω και το αγαπημένο μου δημιούργημα,το νέο μου τραπεζάκι και την έβγαλα.Πάντως χαμένη δε θα πάει σίγουρα!!Καλό βράδυ Κατερίνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή