Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΟ ΜΑΗ



livadeia


Απόγευμα Πέμπτης, παραμονή Πρωτομαγιάς, όπου έχουμε ήδη πιάσει το Μάη με το στεφανάκι του Φραγκισκάκου, με βρίσκει με δέκατα και λίγο χάλια.Αλλά έχουμε ήδη ξεσηκώσει την παρέα για mini εκδρομούλα την επόμενη ημέρα.Προορισμός:Λιβαδειά.

Είχα ακούσει για την περιοχή Κρύα στην Λιβαδειά και πράγματι ήταν υπέροχα.Ένας πεζόδρομος,όπου από την μία μεριά κυλάει το ποτάμι με τους μικρούς καταρράκτες και τα πέτρινα γεφύρια και από την άλλη μεριά υπάρχουν μαγαζιά για φαγητό και καφέ.


livadeia1



livadeia2



livadeia3



livadeia4



livadeia5




livadeia6


Ο πεζόδρομος καταλήγει σε ένα πέτρινο μονοπάτι,όπου σε ένα σημείο υπάρχουν "μερικά"(νομίζω 590,δεν τα ανεβήκαμε) σκαλοπάτια ,τα οποία σε οδηγούν στο εκκλησάκι της Χρυσοπηγής,ψηλά στο βράχο.



livadeia7


Η Λιβαδειά απέχει 140 χλμ από την Αθήνα και για εμάς αποδείχτηκε ένας υπέροχος προορισμός.
Κοντά στη Λιβαδειά υπάρχει και η λίμνη Μουσών,όπου φαίνεται υπέροχη,οπότε θα την επισκεφτούμε την επόμενη φορά.


http://permisospress.blogspot.gr/2013/08/blog-post_8343.htm

Λίγο πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής,βρεθήκαμε στη Χαιρώνεια,για να θαυμάσουμε τον λέων της.


livadeia8


Αυτή ήταν η πρώτη μας εκδρομή στην Λιβαδειά.Ένα είναι σίγουρο πως περάσαμε υπέροχα,ο Φραγκισκάκος το κατευχαριστήθηκε και θα την επισκεφτούμε ξανά σύντομα!Οπότε και εσείς μην ξεχάσετε όταν βρεθείτε στη γύρω περιοχή να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ανακαλύψετε τις ομορφιές της, γιατί αξίζει ο κόπος!!

Τελικά το Μάη δεν τον πιάσαμε,γιατί είχα τη φαεινή ιδέα να μαζέψουμε λουλούδια στην επιστροφή για να μη χαλάσουν,που να ήξερα πως θα μας έβρισκε το βράδυ.Ευτυχώς είχαμε το στεφανάκι του Φραγκισκάκου!!





Καλό μήνα να έχουμε!!!

12 σχόλια:

  1. Ελπίζω να είσαι καλύτερα τώρα!! Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα, να κάνει ζέστη, να θες να πας εκδρομή και εσύ να είσαι άρρωστη! Μία φορά έχω πάει μόνο στην Λιβαδειά (για γάμο) και δεν πρόλαβα να δω τόσα πολλά, μόνο εκεί που είναι τα καφέ. Δείχνει όμως πολύ όμορφο μέρος!! Καλό Σαββατοκύριακο Ιωάννα!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ευτυχώς τα δεκατάκια και η αδυναμία περιορίστηκαν μόνο σε εκείνο το απόγευμα Ελεάννα,βέβαια το μπούκωμα κράτησε,αλλά το συνηθίσαμε πλέον.Είναι πολύ όμορφη η Λιβαδειά,ελπίζω να πας ξανά Ελεάννα και να απολαύσεις τις ομορφιές της!Καλή Κυριακή!!

      Διαγραφή
  2. αχχχχχ εχω χρονια να παω και πηγαιναμε συχνα εκδρομουλα και για φαγητακι μετα! υπεροχη βολτα κανατε κουκλα!!! και στην επομενη με το καλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευκαιρία να πάτε ξανά Ζήνα,να θυμηθείτε τα παλιά,άσε που πιστεύω ότι τα μικρά θα ενθουσιαστούν,όπως ο Φραγκισκάκος!Καλή Κυριακή!!

      Διαγραφή
  3. Περαστικά σου Ιωάννα! Και του χρόνου και πάντα τέτοιες όμορφες εκδρομές! Η Λιβαδειά φαίνεται πολύ όμορφη!!! Την καλημέρα μου & καλό Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι η Λιβαδειά είναι υπέροχη και μας βλέπω να πηγαίνουμε σύντομα ξανά Δήμητρα και τη συστήνω ανεπιφύλακτα!Καλή Κυριακή!!

      Διαγραφή
  4. Όμορφες φωτος.
    Περαστικά σου
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΩΩΩΩΩ! Πήγατε στο μέρος των παιδικών μου διακοπών και αναμνήσεων. Είναι η μητέρα μου από την Λιβαδειά και δεν είχα καλύτερο να βρίσκομαι εκεί κάθε καλοκαίρι. Να στε καλά να ξαναπάτε γιατί είναι υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα έχεις σίγουρα όμορφες αναμνήσεις Χριστίνα!!Είναι πράγματι πολύ όμορφη η ΛΙβαδειά,μας ενθουσίασε,γι'αυτό έκανα και την ανάρτηση!Σίγουρα θα πάμε ξανά σύντομα,καλό βράδυ Χριστίνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά αυτό το μέρος πολύ με περιτριγυρίζει τώρα τελευταία! Θα πρέπει να κανονίσω εκδρομούλα άμεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κανονίσεις οπωσδήποτε Κατερίνα,είναι πολύ όμορφα!!!

      Διαγραφή