Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΧΑΡΤΙΝΗ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ

  Αμέσως μετά το Πάσχα με έπιασε η τάση να θέλω να κάνω μεγάλες αλλαγές στο σπίτι.Σε αυτήν τη φάση έπιασα και το πινέλο και έφτιαξα την homemade chalkpaint.Όμως ήθελα να φτιάξω και το χώρο του τζακιού,που ήταν όμορφα παραφορτωμένος από τις δημιουργίες του Φραγκίσκου στο προνήπιο.


xartini tapetsaria


Όλο το χειμώνα ο Φραγκισκάκος είχε αναλάβει την διακόσμηση του τζακιού με τις λογής,λογής κατασκευές,αλλά τώρα ήταν καιρός για αλλαγή!

xartini tapetsaria1

Υπήρχε και αυτός ο άδειος,άχρωμος τοίχος στο πλάι του τζακιού!

xartini tapetsaria2`

Μία από τις πολλές αγάπες που έχω αποκτήσει στη διακόσμηση είναι και οι χάρτες,όπως έχετε διαπιστώσει:ένα σπίτι γεμάτο χάρτεςvintage διάθεσησκουλαρίκια χάρτες.
Έτσι θέλησα να γεμίσω ένα τοίχο του τζακιού με χάρτες.Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάποιους παλιούς άτλαντες που έχω από το σχολείο,αλλά επειδή είναι στην Κρήτη και δεν μπορούσα να περιμένω και επειδή με τόσο χρώμα στο σπίτι,δεν ήθελα άλλο,βρήκα και εκτύπωσα κάποιους ασπρόμαυρους χάρτες.Κατά διαστήματα εκτυπώνω διάφορες από τις δωρεάν εκτυπώσεις που βρίσκω και έτσι είχα κάμποσο υλικό για τον τοίχο μου.
Χρησιμοποίησα τα σημαιάκια από το σε vintage διάθεση, τη λίστα των φωτογραφιών που πρέπει να βγάλουμε στις διακοπές από το ας φωτογραφίσουμε,το please excuse the mess,μερικές εποχές(ακόμα στην άνοιξη έχει "μείνει" ο τοίχος μου) από το οι εποχές αποτυπωμένες στο χαρτί,το family από το δωρεάν εκτυπώσεις μου και μερικές άλλες εκτυπώσεις που ούτε θυμάμαι που τις είχα βρει.

xartini tapetsaria3

xartini tapetsaria4

xartini tapetsaria4
Η διακόσμηση ολοκληρώθηκε με τα τα τρία πουλάκια κάθονταν
Τώρα κάθομαι στον καναπέ και χαζεύω την όμορφη(στα δικά μου μάτια) χάρτινη ταπετσαρία μου!!

Αυτήν την ιδέα της "χάρτινης" ταπετσαρίας την είχα δει από τη Σοφία πριν κάμποσο καιρό

DSC02701_2
https://shareyourlikes.wordpress.com/2012/01/25/%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%AF%CF%87%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CF%85/

και την είχα κρατήσει ως ιδέα στο μυαλό μου.

Ενώ μάλλον η επόμενη ταπετσαρία που θα φτιάξω θα είναι από τα γνωστά αναγνωστικά,που αν και δεν ήταν σχολικά μου βιβλία,είναι αγαπημένα.Τα Χριστούγεννα στην Αθήνα είχε γίνει bazzar βιβλίου για τα βιβλία που δίνονται κατά καιρούς σε εφημερίδες.Τότε είχα αγοράσει μερικά αναγνωστικά για τον Φραγκισκάκο,για να μάθουμε μερικές συλλαβές,να διαβάσουμε ιστορίες κτλ.


Επίσης δεν είχα παραλείψει να του αγοράσω και τη γλώσσα μου,που είχα και εγώ στην πρώτη δημοτικού.


Σε αυτά τα bazzar το κάθε βιβλίο κοστίζει 1€ και τα έσοδα πάνε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.Οπότε στο επόμενο bazzar με βλέπω να αγοράζω μερικά αναγνωστικά και να γεμίζω κάποιον τοίχο με μία χάρτινη ταπετσαρία.Τι λέτε,δεν θα ήταν όμορφη σε ένα παιδικό δωμάτιο...και όχι μόνο;

Να έχετε μία υπέροχη Κυριακή!!!Καλημέρα!!!



Y.Γ.(Αυτή τη στιγμή πάλι το τζάκι μου είναι παραφορτωμένο,από αναμνήσεις μιας σχολικής χρονιάς που έφτασε στο τέλος της.Μόλις χτες καταφέραμε να ανοίξαμε την τσάντα που πήρε ο Φραγκισκάκος από το προνήπιο,με τις δημιουργίες του όμορφου πρώτου σχολικού ταξιδιού.Θα καμαρώσουμε,θα θυμηθούμε και έπειτα θα φυλαχθούν όλα με προσοχή,μαζί με τις σχολικές φωτογραφίες όλων των συμμαθητών του,με το πρώτο του ενδεικτικό,γιατί όλα είναι κομμάτι των αναμνήσεων του και είναι ανεκτίμητα!!


Περιττό να πω, πόσες όμορφες,συγκινητικές στιγμές ζήσαμε...ο Φραγκισκάκος μας,ο θησαυρός μας τελείωσε το προνήπιο και είμαστε τόσο,μα τόσο περήφανοι γι'αυτόν!!)

6 σχόλια:

  1. Μία χαρά η ταπετσαρία σου Ιωάννα!!! Πρωτότυπη και χαρούμενη!! Την είχα δει και εγώ την ιδέα στην Σοφία.
    Αλλά νομίζω πως τα έργα του Φραγκίσκου είναι όλα τα λεφτά!!! :))
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια έγινε η ταπετσαρία σου Ιωάννα! Όσο για τα έργα του μικρούλη σου, άνετα θα γίνονταν μία gallery wall ;) Καλημέρα & καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καταπληκτικη!!!!!! μου αρεσει πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα πως μια τέτοια ταπετσαρία είναι καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη. Διανθισμένη από τα έργα του μικρού σου είναι μια συλλογή αναμνήσεων. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι όμορφη ιδέα Ιωάννα μου! Φαίνεται ότι την έφτιαξες με πολύ αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή