Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ 2015


christmas2015 collage


Αν και από πολύ νωρίς είχα σκεφτεί πως περίπου θα ήταν το φετινό advent calendar μας,κατέληξα την τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου,κουρασμένη,με καθόλου όρεξη να τρέχω,να ετοιμάσω δύο advent calendar,ένα για το μικρό άντρα της οικογένειας και ένα για το μεγάλο!

Αρχικά είχα σκεφτεί να φτιάξω κάτι με κρεμάστρα,ανάλογο με τις παρακάτω φωτογραφίες:

advent calendar
http://angelattable.blogspot.gr/2006/12/adventskalender.html?m=1



advent calendar1
http://charhadas.com/specials/434-especial-navidad/special_items/29147-calendarios-de-adviento-originales-y-faciles-de-hacer-en-casa?utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_campaign=News+200+_+28+de+Noviembre

Αλλά τελικά με πολύ συνοπτικές διαδικασίες χρησιμοποίησα κάποιες εκτυπώσεις που είχα στο σπίτι.
Για το μικρό μας θησαυρό:

advent callendar2
http://www.innamorata.fr/2012/11/26/le-compte-a-rebours-commence-dans-5-jours/

Σε ασπρόμαυρη εκδοχή.

advent callendar3

Στην πίσω πλευρά επιστράτευσα τα χρώματα μου,την ζωγραφική από τα παιδικά μου χρόνια και έγραψα τις δραστηριότητες ή τα δωράκια της κάθε ημέρας.

advent callendar4

Και έπειτα τα κόλλησα με washitape παρατεταγμένα πίσω από την πόρτα του δωματίου του,έτσι ώστε να σχηματίζεται ένα δέντρο.

advent callendar5

Εντάξει δεν φαντάζει πολύ όμορφο,όπως το περσινό μας advent calendar, αλλά ελπίζω να χαροποιήσει τα δύο φωτεινά ματάκια μου!!

advent callendar6

Ενώ για τον μπαμπά μας χρησιμοποίησα την παρακάτω εκτύπωση,που συνολικά έχει ένα όμορφο αποτέλεσμα με τα γράμματα και το γραμματοκιβώτιο (βέβαια εγώ παρέλειψα το γραμματοκιβώτιο,είπαμε έλλειψη χρόνου).

advent callendar 7
http://www.pourmesjolismomes.com/2014/11/la-boite-aux-lettres-de-lavent.html

advent callendar8

Κυρίως οι ημέρες περνάνε με πράγματα να κάνουμε όλοι μαζί, τα λίγο πολύ κλασσικά, χριστουγεννιάτικη ταινία,διαγωνισμός χριστουγεννιάτικου τραγουδιού,βραδιά παραμυθιού δίπλα στο δέντρο,να κοιμηθούμε στο σαλόνι μπροστά στο τζάκι και το δέντρο,βραδιά χορού,βόλτα στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα,κουπόνι δώρου για βιβλίο(τρελαίνομαι να χάνομαι μέσα στα βιβλιοπωλεία στο κέντρο),επίσκεψη στη βιβλιοθήκη του δήμου για χριστουγεννιάτικα βιβλία,επίσκεψη στο θωρηκτό Αβέρωφ( που το λέμε καιρό,αλλά όλο το αναβάλλουμε),το παιχνίδι μνήμης της Αθηνάς,

advent callendar7
http://craftaholic.gr/2014/12/09/christmas-memory-came-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9/


αλλά και χάρτινες φιγούρες χελωνονιντζάκια κα.

advent callendar10
http://learncreatelove.com/ninja-turtle-printable-crafts/

Όσο για τον μπαμπά μας εκτός από τις κοινές δραστηριότητες,έχουμε και πολλές εξόδους με τη μαμά και φυσικά κουπόνι αγοράς βιβλίου,αλλά και κουπόνι μασάζ.Έτσι με κάτι να ασχολούμαστε,οι εκπλήξεις αρέσουν σε όλους!!Ωραίες ιδέες για δραστηριότητες θα βρείτε εδώ.

Φέτος δεν είχα καμία διάθεση  για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, όμως τελικά με παρέσυραν τα φωτάκια της απέναντι πολυκατοικίας και στόλισα γύρω στις 20 Νοεμβρίου.

christmas 2015
Η ξύλινη φάτνη είναι η αγαπημένη του Φραγκισκάκου,παίζει μαζί της και της αλλάζει συνέχεια θέση

christmas 2015 1
Ο Άη Βασίλης με το ξωτικό του αγνοούνται,μόνο το καπέλο του έμεινε πίσω.

christmas 2015 3
Κάτω από το δέντρο μας περνάει και ένα βαγόνι του Οριαν Εξπρές.

christmas 2015 4
Ενώ βλέποντας ένα ολόκληρο χριστουγεννιάτικο δέντρο αφιερωμένο στον μικρό τυμπανιστή,είπα να δώσω και εγώ την απαραίτητη προσοχή 


christmas 2015 5
Το χάρτινο δεντράκι το έφτιαξε πέρυσι ο Φραγκισκάκος στο σχολείο

christmas 2015 6
http://www.craftberrybush.com/2015/11/free-christmas-printable.html
Για να δούμε θα φορτώσω κανένα αυτοκινητάκι του Φραγκίσκου με κανένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο;

christmas 2015 7

Όταν ανάβουν τα φωτάκια,όλα γίνονται μαγικά!!!

christmas 2015 6


christmas 2015 7
Eκεί δίπλα στον Ρούντολφ είμαι κάθε βράδυ

Και οι εβδομάδες του γιορτινού Δεκέμβρη περνάνε γρήγορα και εγώ έχω την αίσθηση ότι τέλειωσαν ήδη οι γιορτές,ένα άγχος να προλάβω,να χαρώ τα φωτάκια,να νιώσω τη μαγεία...

christmas 2015 8

Καλό ΠΣΚ και ελπίζω αυτό το ΣΚ να βρει ο καθένας μας τη δική του μαγεία και να μην την αφήσει να χαθεί ποτέ!!!

16 σχόλια:

  1. Που να είχες και όρεξη δηλαδή! πολύ μου άρεσαν όλα! καταρχήν η διακοσμηση που βλεπω διπλα στο δεντρο ειναι καταπληκτική (ποσο καιρό ψαχνω ένα τέτοιο τραπεζομάντηλο!), οι δραστηριοτητες σας απίθανες! και του χρόνου με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως είναι πολύ όμορφα όταν καθόμαστε δίπλα στο δέντρο με τα φωτάκια μέσα και έξω!!Όσο για το τραπεζομάντηλο(+το Ρούντολφ)τα πήρα πέρυσι(πολύ φτηνά)στις εκπτώσεις από το H&M σπιτιού στον Πειραιά.Πάντα υγεία και αγάπη για όλον τον κόσμο,καλημέρα Μάχη!!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο Ιωάννα μου!!!Υπέροχα όλα όπως πάντα!!
    Και του χρόνου με υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ζωή!!!Καλές γιορτές με υγεία,αγάπη και πολλά,πολλά παιδικά χαμογελάκια!!!

      Διαγραφή
  3. Και του χρόνου Ιωάννα! Λες πως δεν είχες διάθεση και χρόνο αλλά εγώ βλέπω ένα σπιτικό με υπέροχες γιορτινές διακοσμήσεις και diy! Πολύ μού άρεσε η ιδέα του ύπνου στο σαλόνι δίπλα στο τζάκι και το δέντρο :D
    Καλές γιορτές να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα έχουμε τον ύπνο στο σαλόνι Δήμητρα,για να δούμε θα αρέσει και στους άντρες της παρέας η ιδέα;Καλές γιορτές Δήμητρα!!!

      Διαγραφή
  4. αχ λατρεψα το ημερολογιο σας Ιωαννα!!! ειναι πολυ πολυ ομορφο! και του χρονου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αρχικές ιδέες για τα ημερολόγια ήταν όμορφες Ζήνα,αλλά τέλος πάντων.Σημασία έχει να περάσουμε όμορφα με τις δραστηριότητες όλοι μαζί και ήδη έχουμε περάσει όμορφες στιγμές!Καλές γιορτές!!!

      Διαγραφή
  5. Εμένα πάλι πολύ μου άρεσε το calendar! Το βρίσκω πανέμορφο! Και του χρόνου να είσαστε καλά Ιωάννα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Κατερίνα!!Αφορμές ψάχνουμε για παιχνίδι,με τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης!Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  6. Αυτό τον ύπνο στο σαλόνι βλέποντας τα φωτάκια να αναβοσβήνουν και έργο στη τηλεόραση, το έχω κάνει και με τους γονείς μου παραμονή πρωτοχρονιάς αλλά και με τον άντρα μου!! :)) Νομίζω πως για τα παιδιά σημασία δεν παίζει το advent calendar σα κατασκευή αλλά οι δραστηριότητες και οι αναμνήσεις που αφήνει!! Καλή συνέχεια ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά Ελεάνα, τα παιδιά νοιάζονται για τις δραστηριότητες και τα δωράκια του advent calendar και όχι για την ομορφιά του, αυτή είναι μόνο για εμάς!Τελικά σήμερα κοιμόμαστε στο σαλόνι με τα φωτάκια και ο Φραγκισκάκος πριν κοιμηθεί είπε ότι είναι τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής του!!Καλό ΣΚ Ελεάνα!!!

      Διαγραφή
  7. Πολύ όμορφες οι στολισμένες γωνιές σου Ιωάννα! Το σπίτι σου βγάζει μία ζεστασιά και μία θαλπωρή που πολύ ταιριάζει σε αυτές τις μέρες! Κι εγώ φέτος νιώθω ότι δεν πρόλαβα να χαρώ τις γιορτές και ότι δεν προλαβαίνω..γι αυτό πρέπει να ζούμε κάθε στιγμή αυτών των ημερών, να τις χορτάσουμε όσο μπορούμε! Καλές γιορτές εύχομαι σε σένα και την οικογένειά σου κι ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά,καλή χρονιά Μαίρη!!!Τελικά ήταν πολύ όμορφες αυτές οι γιορτές,με πολλές ευτυχισμένες στιγμές,γεμάτες από φίλους,βόλτες,ήταν πολύ καλύτερες από αυτό που περίμενα και δεν τέλειωσαν ακόμα!!Το ΣΚ βέβαια πρέπει να ξεστολίσουμε,αλλά όλο και κάτι θα σκεφτούμε για να διατηρήσουμε λίγη από τη μαγεία των ημερών!Καλό βράδυ!!

      Διαγραφή