Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΝΗΘΑ,ΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΒΟΥΝΟ

parnitha collage

 Δεν θυμάμαι ποιος μας πρωτοπήγε στην Πάρνηθα,στο καταφύγιο,στο Μπάφι,αλλά από τότε είναι αγαπημένος μας προορισμός,έχουμε πάει κάμποσες φορές!Είναι μία γρήγορη και όμορφη απόδραση στο βουνό κοντά στην Αθήνα!!!


Η βόλτα στην Πάρνηθα περιλαμβάνει σίγουρα ελαφάκια που θα δεις να περιφέρονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο,

parnitha


το άρωμα των ελάτων,

parnitha1

parnitha2

χιόνι για να φτιάξετε έναν χιονάνθρωπο και ζεστασιά δίπλα στο τζάκι,μέσα στην καταπράσινη Πάρνηθα(ανάλογα την εποχή)Εντάξει υπάρχουν και μερικά σημεία που δυστυχώς το βουνό είναι γυμνό από δέντρα,λόγω εμάς,που είμαστε απρόσεκτοι ή εσκεμμένα απρόσεκτοι.

Στο καταφύγιο μπορείς να γευτείς νόστιμα φαγητά(πίτες,γίγαντες,λουκάνικα,σπιτικά γλυκά κα.),υπάρχει δυνατότητα διαμονής,την τελευταία φορά που είχαμε πάει υπήρχε και παιδότοπος με κοπέλα για τους μικρούς  μας θησαυρούς,αλλά οργανώνει και διάφορες πεζοπορίες,για τους λάτρεις του αθλήματος.

Μέχρι τώρα λέγοντας καταφύγιο και Πάρνηθα,εννοούσαμε το Μπάφι,αλλά την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου, που ανηφορίσαμε πάλι προς Πάρνηθα,είπαμε να πάμε στο άλλο καταφύγιο που υπάρχει,το Φλάμπουρι.

Τη διασταύρωση για το Φλάμπουρι τη συναντάς μετά τη διασταύρωση για το Μπάφι.Και ενώ για το Μπάφι περπατάς ελάχιστα από το σημείο που αφήνεις το αυτοκίνητο,για το Φλάμπουρι υπάρχει μία ταμπέλα που σε ενημερώνει,πως μπορείς να φτάσεις είτε σε 5' με το αυτοκίνητο από ένα βατό χωματόδρομο,είτε με τα πόδια σε 20'.Αυτό είναι και το όμορφο της όλης υπόθεσης,το περπάτημα ως το Φλάμπουρι.Μπορεί να μην κάναμε μόνο 20',μπορεί στην επιστροφή να μας έπιασε βροχή,αλλά απολαύσαμε όμορφα χρώματα,όμορφες εικόνες,όμορφα αρώματα!!


parnitha4

parnitha5

Είναι όμορφα να χάνεσαι στη φύση και θα ήθελα ο Φραγκισκάκος μου να μην είναι παιδί της πόλης,θα ήθελα να μπορούσε να είναι κάθε Κυριακή με τον παππού και τη γιαγιά στο χωριό,όπως πέρασα εγώ τα παιδικά μου χρόνια,όπου κάθε Κυριακή πηγαίναμε στο χωριό να δούμε τη γιαγιά και έχω εικόνες όμορφες φυλαγμένες.Βέβαια, ο ένας παππούς και η μία γιαγιά είναι μακριά και κανείς δεν ζει στο χωριό,οπότε προσπαθούμε να έχει έστω μερικά ερεθίσματα!!

Απολαύσαμε την όμορφη διαδρομή και φτάσαμε τελικά στο Φλάμπουρι,που είχε αρκετό κόσμο και αν και είναι πιο μικρό από το Μπάφι,μια χαρά βολευτήκαμε και φάγαμε με μικρή αναμονή.

Αν έχετε χρόνο και έχετε όρεξη είναι όμορφα να πάρετε και το τελεφερίκ από το καζίνο για να κατέβεται  κάτω χαμηλά και να γλιτώσετε τις στροφές του βουνού (βέβαια κάποιος πρέπει να κατεβάσει το αυτοκίνητο).Το τελεφερίκ είναι δωρεάν και προσφέρει όμορφες εικόνες και αν την πρώτη φορά,ανέβηκα σχεδόν σπρωχτή(υπερβάλλω λίγο,αλλά δεν ήταν το καλύτερο μου),πλέον είναι το αγαπημένο μου!

parnitha6



parnitha9 

Αν είστε κοντά και θέλετε να κάνετε μία μικρή εκδρομούλα στο βουνό,είναι ευκαιρία,ανηφορίστε προς Πάρνηθα και σίγουρα θα περάσετε υπέροχα (ελέγξτε τον καιρό μόνο πρώτα,για να ντυθείτε ανάλογα)!!!Α και μην ξεχνάτε ότι το βουνό όλο και κάποιο όμορφο καλούδι θα σας προσφέρει απλόχερα για τις κατασκευές σας(εγώ μπορεί αυτήν την φορά να αρκέστηκα μόνο σε ένα κλαδί ελάτου που βρήκα κομμένο,αλλά επιφυλάσσομαι για την επόμενη φορά!)!

parnitha10

parnitha11

parnitha12

parnitha13

Καλές χειμερινές αποδράσεις!!!

8 σχόλια:

  1. Τι όμορφα! Τελευταία φορά που ανεβήκαμε δεν λειτουργούσε το τελεφερικ λόγω συντήρησης αλλά κάναμε και εμείς τη βόλτα μας στα καταφύγια για πορτοκαλόπιτα χιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mπα εμείς ποτέ δεν αρκούμαστε μόνο στην πορτοκαλόπιτα,επιλέγουμε όλο το πακέτο!Καλημέρα Κατερίνα!!

      Διαγραφή
  2. Έχω χρόοονια να πάω στη Πάρνηθα, στο καταφύγιο ανεβαίναμε με τους προσκόπους αν και δε θυμάμαι σε ποιο από τα δύο!! Ωραίες στιγμές!!
    Πάντως και εγώ παιδί της πόλης είμαι και με τη φύση ήρθα σε επαφή με τις εκδρομές και τις κατασκηνώσεις των προσκόπων! Σκεψου πηγαίναμε για εκδρομή στο Ντράφι και ζήτημα αν υπήρχαν 2-3 εξοχικά σπίτια.
    Καλές βόλτες :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι και εγώ σκέφτομαι πως θα ήταν ωραία ιδέα η εμπειρία με τους προσκόπους για τον Φραγκισκάκο.Καλό ΠΣΚ Ελεάνα!!!

      Διαγραφή
  3. Μα πόσο όμορφο μέρος! Νοιώθεις πραγματικά πως είσαι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά από την πρωτεύουσα! Ευχαριστούμε για την βόλτα Ιωάννα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπεροχα μερη και ευτυχως κοντινα! αρκει τωρα να το παρουμε αποφαση να παμε!!! υπεροχη βολτα Ιωαννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζήνα να πάτε,θα περάσετε όμορφα και θα το ευχαριστηθείτε όλοι!!!Καλό ΠΣΚ!!!

      Διαγραφή