Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ

   Και ναι, ήδη έχω διαβάσει μερικές δεκάδες tips για το πως θα αποθηκεύσω καλύτερα τα χριστουγεννιάτικα,ήδη τα περισσότερα χριστουγεννιάτικα είναι τακτοποιημένα στην αποθήκη,ήδη τα γύρω μπαλκόνια είναι σκοτεινά,χωρίς να αναβοσβήνουν φωτάκια και ήδη οι γιορτές αποτελούν παρελθόν,όμως εγώ συνεχίζω να σας δείχνω εικόνες και κατασκευές πασπαλισμένες με τη χριστουγεννιάτικη μαγεία!!

gifts from our kitchen


Αυτές οι γιορτές ξεκίνησαν χωρίς να έχω ιδιαίτερη διάθεση και τώρα που έφτασαν στο τέλος τους,μπορώ να πω πως έζησα πολλές ευτυχισμένες στιγμές,ήταν από τις καλύτερες γιορτές!!!
Ίσως όλα ξεκίνησαν από τη δήλωση του Φραγκισκάκου ότι είναι τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής του,από τη γιορτινή διάθεση στα μαθήματα κολύμβησης ,από τις βραδιές που κοιμηθήκαμε όλοι μαζί,στον καναπέ,δίπλα στα φωτάκια του δέντρου,από ένα Κυριακάτικο πρωινό(πολύ πρωί),που με βρήκε ξενυχτισμένη,να ετοιμάζουμε όλοι μαζί στο κρεββάτι βιντεάκια με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από εμάς(πολύ γέλιο),από την παραμονή Χριστουγέννων,όπου βρεθήκαμε με φίλους σε ένα mall για καφέ και χάθηκα στο χαμογελαστό πρόσωπο του Φραγκισκάκου,που έκανε νέους φίλους και έπαιζε,γέλαγε,χώθηκε στην αγκαλιά του Άη Βασίλη,έφαγε παγωτό.Στη βόλτα σε βιβλιοπωλείο της Αθήνας,για να χαθούμε στις λέξεις,στα εξώφυλλα,στα ταξίδια που υπόσχεται κάθε βιβλίο και να γυρίσουμε με μία αγκαλιά βιβλία-ευκαιρίες για νέα ταξίδια,στο απόγευμα της παραμονής πρωτοχρονιάς,όπου χουχουλιάζοντας στο κρεββάτι αποκοιμήθηκα βλέποντας τις νιφάδες του χιονιού να πυκνώνουν,στην επίσκεψη φίλων στο σπίτι για λίγη κουβέντα,τα παιδιά να παίζουν και πίτσα,σε μαραθώνιο καφέδων με διάφορες παρέες,στον ύπνο και χουζούρι ως το μεσημέρι...μέρες γεμάτες,μέρες ευτυχισμένες,χαρούμενες!!!(Καλά μη νομίζετε είχαμε και τα κρυώματα και τους πυρετούς μας και την επίσκεψη σε μία μικρούλα στο νοσοκομείο,αλλά όλα ήταν περαστικά και δεν χάλασαν για πολύ τη μαγεία!!).

christmas magic

christmas magic1

christmas magic 2

Aνήμερα των Χριστουγέννων μπήκαμε με τον μικρό μου βοηθό τον Φραγκισκάκο ,για να φτιάξουμε δώρα για τις γιαγιάδες και τη νονά.Είπαμε να φτιάξουμε στολίδια από αλατοζύμη,αν και η
συνταγή ,που τελικά χρησιμοποιήσαμε δεν ήταν της αλατοζύμης,αλλά της απαλής ζύμης της Λαμπρούκας,της φτιαγμένης από κορν φλάουρ και σόδα.
 Είναι τέλεια συνταγή,μου θύμιζε πουρέ,πολύ μαλακή και εύπλαστη.

Ήθελα να φτιάξουμε κάτι,με τα πατουσάκια ή τα χεράκια,του μικρού μου βοηθού.


http://inbetweenlaundry.blogspot.gr/2010/12/painting-pottery-with-kids-handprints.html

Τελικά φτιάξαμε με τα γλυκά μικρά χεράκια,τα δικά μας δεντράκια και τον Ρούντολφ.

gifts from our kitchen1



gifts from our kitchen2
Ο Ρούντολφ είχε ένα ατυχηματάκι,έσκασε η ζύμη.Τα περισσότερα έσκασαν πολύ λίγο στην πίσω πλευρά,μάλλον φταίει που δεν τα γύρισα,τα άφησα όπως ήταν σε ένα τραπεζάκι δίπλα στο καλοριφέρ για να στεγνώσουν.

Σε μερικά κομμάτια ζύμης έβαλα ακρυλικό χρώμα και δημιουργήθηκαν νερά μαρμάρου.Με αυτή τη ζύμη φτιάξαμε τον Τούλη τον Ελατούλη,τον Τούλη τον Ελατούλη με την κόκκινη μύτη του Ρούντολφ(την αδυναμία στο Ρούντολφ σας την έχω αναφέρει) και τον Ντόνι-χελωνονιντζάκι.

gifts from our kitchen3

Ένα ακόμα αστεράκι,ένα δεντράκι με χρυσόσκονη και τον Σνούπι να στολίζει το δέντρο του.

gifts from our kitchen4

 Ενώ δεν μπόρεσα να αντισταθώ στη Μαφάλντα.(Ο Σνούπι και η Μαφάλντα φτιάχτηκαν με τον ίδιο τρόπο που είχα φτιάξει πέρυσι τα vintage στολίδια.)



gifts from our kitchen5
Μα δεν είναι τέλεια η Μαφάλντα ,που κάνει ηλιοθεραπεία;Νομίζω θα μας κάνει παρέα όλον τον χρόνο

Όσα στολίδια προορίζονταν για δώρα,μπήκαν σε κουτάκι δώρου και στάλθηκαν,τα δικά μας περίμεναν να στεγνώσουν καλά και δεν κατάφεραν να στολιστούν φέτος,του χρόνου θα βρουν τη θέση τους.

Τα άλλα δώρα,που μπορούμε να φτιάξαμε στην κουζίνα μας,αλλά εμείς τα φτιάξαμε στο bazaar του σχολείου του Φραγκισκάκου ,είναι τα εξής: Λευκή κουτάλα,κουμπάκια,ματάκια,χάρτινο καπέλο,τσόχινο κασκόλ,σύρμα πίπας για μύτη και έτοιμος ο χιονανθρωπάκος μας!Ενώ μία καφέ κουτάλα,κόκκινο πομ πομ,ματάκια,χάρτινα χρυσαφί κερατάκια και χρυσαφί παπιγιόν με ένα κουδουνάκι και ο Ρούντολφ αυτοπροσώπως είναι εδώ!!

gifts from our kitchen6

 Εύχομαι σε όλους σας, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, γεμάτη υγεία, αγάπη, χαρούμενα προσωπάκια, φίλους, πολλές, πολλές ευτυχισμένες στιγμές, χαμόγελα, έμπνευση, ικανοποίηση, δημιουργικότητα, ταξίδια, χρώματα και χριστουγεννιάτικη μαγεία,όπως αυτήν που προσπάθησα να κρατήσω, στολίζοντας τα φωτάκια του δέντρου ξανά!!!

christmas magic3

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

12 σχόλια:

  1. υπεροχες οι δημιουργιες σας και ακρως παιχνιδιαρικες! στο avenue πηγαμε και εμεις...λες να ημασταν το ιδιο απογευμα???

    και του χρονου με το καλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και του χρόνου Ζήνα!!!Στο Avenue πάμε κάθε χρόνο,(πέρυσι ντυνόντουσαν τα αγοράκια μολυβένια στρατιωτάκια,ήταν πολύ όμορφα)είμαστε κοντά,πήγαμε ένα Σάββατο πρωί.Πράγματι μπορεί να είμαστε κάποια στιγμή δίπλα,δίπλα σε κάποια εκδήλωση και να μην το ξέρουμε!Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  2. Καλή χρονιά! Τι όμορφες κατασκευές! Ειδικά τα στολιδάκια με τα χεράκια του μικρού σου υπέροχα!!
    Από το πάρτι της Μάχης http://mommasdailylife.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι η ιδέα με τα χεράκια είναι πολύ καλή, ο Ρούντολφ μας είχε ένα ατυχηματάκι,αλλά δεν πειράζει!Καλή χρονιά Ελένη!!!

      Διαγραφή
  3. Πανέμορφα τα φτιαξατε! Φαντάζομαι ότι οι γιαγιάδες έλιωσαν με τα μικρά χερακια-στολιδια! Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eμ οι γιαγιάδες πάντα λιώνουν με τα μικρά χεράκια!!Καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  4. Τι καταπληκτικά πράγματα φτιάξατε! τα χεράκια τέλεια αλλά και οι κουτάλες με ξετρέλαναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε δουλειά να βρισκόμαστε,περάσαμε πάντως πολύ όμορφα!!Οι κουτάλες είναι όμορφες και πολύ εύκολες!Καλημέρα Μάχη!!!

      Διαγραφή
  5. Πολύ όμορφα όλα Ιωάννα μου και του χρόνου να είστε καλά να ξαναφτιάξετε. Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή Χρονιά Ιωάννα μου, με υγεία και πολλά χαμόγελα για σένα και την οικογένεια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή