Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE Ή ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΙΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗΣ ΜΑΜΑΣ

 
decoupage collage

Χτες διάβαζα  την τελευταία ανάρτηση της Σοφίας ,όπου μας μιλούσε για χόμπι για πιο χαρούμενες μαμάδες και αναρωτιόταν πότε είμαστε χαρούμενες;Ναι χαρούμενες μαμάδες είμαστε όταν κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν, χωρίς τύψεις για το χρόνο που είμαστε μακριά από τους μικρούς μας θησαυρούς.Έτσι και εγώ πέρασα ένα απόγευμα ,ως χαρούμενη μαμά, μόνο για εμένα.
Τυχαία είδα μία δημοσίευση για σεμινάρια decoupage που διοργάνωσε το ftiaxto.gr σε συνεργασία με το ikea.Αμέσως (αφού έλεγξα πότε ο Βασίλης δεν έχει αγώνα να παρακολουθήσει,οπότε θα μπορούσε να μείνει με τον Φραγκισκάκο) δήλωσα συμμετοχή!Σίγουρα θα έχετε δει κάποιο video ή κάποια κατασκευή ή κάποια ιδέα από το δίδυμο Ελίνα-Βάλια.Και από κοντά είναι πολύ φιλικές και περάσαμε υπέροχα!!

Εκεί στο βάθος αχνοφαίνομαι και εγώ!(Φωτογραφίες από την ώρα του σεμιναρίου δεν έβγαλα,γιατί το κινητό μου βγάζει χάλια φωτογραφίες και έχω πολύ καιρό να συναντήσω το καλώδιο σύνδεσης του με τον Η/Υ.)https://www.facebook.com/ftiaxto/photos/a.276746199012879.68503.208980122456154/1075190142501810/?type=3&theater

 

Όπως ξέρουμε το decoupage γίνεται καλύτερο,πιο όμορφο σε λευκές επιφάνειες (αν και εγώ δεν ακολουθώ πάντα τους κανόνες) ,οπότε το ikea έδωσε σε κάθε μία μας και σε κάθε έναν μας(ναι είχαμε και 2 άντρες στην παρέα,όπου τουλάχιστον ο ένας που καθόταν κοντά μου,είδα ότι έφτιαξα πολύ όμορφα πράγματα), μία λευκή κορνίζα,ένα λευκό ρολόι,μία λευκή κρεμάστρα και ένα διάφανο βαζάκι,για να εφαρμόσουμε το δημιουργικό μας οίστρο.

Ήταν όλα οργανωμένα,η κάθε μία είχε το ψαλίδι της,το πινελάκι της και φυσικά υπήρχαν χαρτοπετσέτες και ριζόχαρτα,όμως δεν υπήρχε πολύς χρόνος,αφού είχαμε 1 1/2 ώρα μόνο.Την πιο πολύ ώρα την ξόδεψα στην κορνίζα,αφού για κάθε πλευρά χρησιμοποίησα διαφορετικό ριζόχαρτο,ήμουν και λίγο χαλαρή.Έπειτα φτιάχτηκε το ρολογάκι με χαρτοπετσέτα και στο παραπέντε κόλλησα χαρτοπετσέτα και στο βαζάκι,γιατί ήξερα πως στο σπίτι θα αργούσα να ασχοληθώ ξανά,ενώ τώρα τα είχα όλα έτοιμα μπροστά μου.Η κρεμάστρα σε αναμονή.
 
decoupage

Το βαζάκι δεν με ικανοποίησε απόλυτα με το αποτέλεσμα,αλλά ήθελα να το τελειώσω και κόλλησα ότι βρήκα,πουά ήθελα να το κάνω(ναι μου αρέσουν τα πουά),ενώ μία ωραία ιδέα από ότι είδα ,είναι να κολλήσεις χρωματιστή χαρτοπετσέτα στη βάση (από κάτω) του!

decoupage1

Το κόλπο για το decoupage στο ρολογάκι είναι να κολλήσεις αυτοκόλλητη χαρτοταινία μπροστά στο καντράν του,να κάνεις το decoupage  κανονικά σε όλο το ρολόι και την επόμενη ημέρα που θα έχει στεγνώσει καλά,με ένα κοπίδι να αφαιρέσεις την χαρτοταινία με την χαρτοπετσέτα από το καντράν(προσοχή να μην κάνετε χαρακιές στο ρολογάκι,εγώ είμαι άτσαλη,κάτι μικρούλες έκανα).

decoupage2

Και όταν η κορνίζα μου ήταν έτοιμη και έψαχνα τι φωτογραφία θα της βάλω,έπεσα πάνω στο χελιδονάκι της Δήμητρας.
Νομίζω δεν θα μπορούσα να βρω κάτι καλύτερο!!!

decoupage3
Στην πάνω πλευρά της κορνίζας έκανα ένα μπαλωματάκι με washi tape,γιατί υπήρχε ένα μικρούλικο σκήσιμο,αλλά το αποτέλεσμα είναι όμορφο και το μπαλωματάκι λες και εκεί ήταν η θέση του ανέκαθεν.

decoupage4

 Με αυτή τη φωτογραφία βάζω τις πρώτες ανοιξιάτικες πινελιές μου,ενώ η Μαφάλντα μου,  ήδη κάνει ηλιοθεραπεία και μας ταξιδεύει στο καλοκαίρι!!

decoupage5

Με το καλό να υποδεχτούμε τον ανοιξιάτικο Μάρτιο,τον μήνα των γενεθλίων μου,τον μήνα με τα δύο τριήμερα!!!Καλά να περνάτε,καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο!!!

16 σχόλια:

  1. Α κι εσύ λοιπόν τα παρακολούθησες αλλά στην Αθήνα! Εγώ πρόλαβα να κάνω το ρολόι χωρίς να βάλω χαρτοταινία και ευτυχώς βρήκε ωραίο, ενώ στο μπουκάλι όπου χρησιμοποιήσαμε την ίδια χαρτοπετσέτα το έκανα γύρω γύρω χωρίς να κόψω τη χαρτοπετσέτα με αποτέλεσμα αλλού αν είναι πιο σκούρο κι αλλού πιο διάφανο. Γενικά όμως ήταν ωραία!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ήταν πολύ όμορφα Αριάδνη,θαύμασα και τις δικές σου δημιουργίες στο blog!!!Ανυπομονώ για το επόμενο σεμινάριο,καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφα και άκρως ανοιξιάτικα τα χρώματα και τα ντεσέν που χρησιμοποίησες... Καλή εβδομάδα Ιωάννα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μα τι ομορφα πραγματα εφτιαξες! χρυσοχερα! οσο για το χομπυ...ναι...τελευταια χρονια εχω ξεχασει τι ειναι αυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ζήνα,όσο για τα χόμπυ και οι κατασκευές και το blogging είναι ένα είδος hobby,είναι κάτι που μας ευχαριστεί,διαφορετικά δεν θα συνεχίζαμε!!Καλό μήνα!!!

      Διαγραφή
  4. χρυσοχέρα <3 πολύ ανοιξιάτικαααα όλαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια στα χέρια σου Ιωάννα! Έγιναν όλα πολύ όμορφα και σίγουρα φαίνεται να ευχαριστήθηκες τις λίγες ώρες ως χαρούμενη μαμά :)) Σ' ευχαριστώ που τίμησες έτσι το χελιδονάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγες ώρες ως ξέγνοιαστη χαρούμενη μαμά!!Το χελιδονάκι βρήκε μόνο του τη θέση και είναι υπέροχο Δήμητρα!!!Καλό μήνα!!!

      Διαγραφή
  6. Αα έφτιαξες πολύ όμορφα πραγματάκια και χαρούμενα! Ότι πρέπει για την ανοιξιάτικη διακόσμηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν η μαμά είναι χαρούμενη και περνάει καλά νομίζω πως τη χαρά της αυτή τη μεταφέρει και στο σπίτι και στο παιδί της και τότε σίγουρα είναι και τα παιδιά πιο χαλαρά και χαρούμενα!!! Πολύ όμορφα πράγματα φτιάξατε και σε ζηλεύω! Να είσαι καλά να ξανα πας!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι έτσι είναι!!Ήταν ένα όμορφο απόγευμα!!Την άλλη εβδομάδα θα πάω ξανά σε σεμινάριο του ικέα και το περιμένω πως και πως!!Καλό απόγευμα Ελεάνα!!!

      Διαγραφή
  8. Α, είχες πάει και στο πρώτο που είχαν κάνει τα κορίτσια από το ftiaxto.gr. Δεν πρόλαβα να δηλώσω συμμετοχή και ήθελα τόσο πολύ να πάω. Πολύ ωραία πραγματάκια φτιάξατε πάντως. Και εσύ βλέπω την κρεμάστρα δεν πρόλαβες να την φτιάξεις. 1 1/2 ώρα είναι λίγο, νομίζω ότι ήθελε λίγο ακόμα χρόνο. Στο επόμενο σεμινάριο, που μακάρι να κάνουν τα κορίτσια, να τα πούμε. Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,ελπίζω να γίνει σύντομα και άλλο σεμινάριο,αν και δεν είπαν κάτι και να τα πούμε από κοντά Τέσσυ!!Καλημέρα!!

      Διαγραφή