Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

HOMEMADE CHALK PAINT No2-ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που έψαχνα για λευκά γραφεία, και ακόμα δεν σας έχω δείξει το δικό μου λευκό γραφείο.

homemade chalk paint the white desk

Το δωμάτιο του Φραγκίσκου,πριν γίνει δωμάτιο του Φραγκίσκου ήταν κυρίως αποθήκη,εκεί υπήρχε μόνιμα ανοιχτή η σιδερώστρα και έπειτα εκεί μπήκε το παλιό γραφείο του Βασίλη με τον υπολογιστή του.Το δωμάτιο άλλαξε,ο υπολογιστής και η σιδερώστρα έφυγαν, αλλά το γραφείο παρέμεινε,παλιό και ταλαιπωρημένο...ήθελα από καιρό να το αλλάξω.

homemade chalk paint the white desk1

Έτσι ένα Σάββατο του Αυγούστου (προσφάτως δηλαδή) βρέθηκα να αγοράζω χρώμα. Η συνταγή για τη μπογιά γνωστή:1 φλυτζάνι ακρυλικό χρώμα με 2 κουταλιές αρμόστοκο.Βέβαια κατά λάθος,αντί να αγοράσω χρώμα ακρυλικό,αγόρασα πλαστικό και μετά αναρωτιόμουν πανικόβλητη πως θα βγει,ευτυχώς βγήκε μια χαρά. 

Μετά το πρώτο χέρι κατάλαβα,πως τελικά μας είχαν δώσει άλλο χρώμα.Είχαμε διαλέξει ένα που είχε μέσα και λίγο γκρι, αλλά τελικά μας δώσανε ένα με καφέ μέσα (καλό είναι και αυτό).Όχι τίποτα άλλο, αλλά είχαμε καταναλώσει μπόλικη ώρα να αποφασίσουμε ποια απόχρωση του λευκού θέλαμε τελικά!

homemade chalk paint the white desk2

Στο δεύτερο χέρι δεν γλίτωσε το πάτωμα,το έβαψα και αυτό.

homemade chalk paint the white desk3

 Έβαψα όλο το γραφείο δύο χέρια και έπειτα σε μερικά σημεία ακανόνιστα,έτριψα με γυαλόχαρτο, για να εμφανιστούν μερικές καφέ λεπτομέρειες.Τέλος, πέρασα με βερνίκι νερού όλο το γραφείο,ενώ το πάνω μέρος που θα έχει και τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία το πέρασα δύο χέρια βερνίκι.

homemade chalk paint the white desk4
  
Είχα από παλιά κάποια πόμολα αριθμούς ,βρήκα τυχαία και πόμολα με super heroes (που είχαμε αδυναμία τότε, τώρα είμαστε στη φάση με τα χελωνονιντζάκια) και το γραφείο έγινε αγνώριστο.  
homemade chalk paint the white desk5

homemade chalk paint the white desk6

homemade chalk paint the white desk7

homemade chalk paint the white desk8

homemade chalk paint the white desk9

homemade chalk paint the white desk10
καφασάκια πάνω στο γραφείο,
κρατάνε τακτοποιημένα τα διάφορα χαρτιά,μπλοκ ζωγραφικής,χρώματα κτλ.

Είναι το δεύτερο μεγάλο δημιούργημα μου (μετά το homemade chalk paint:επιχείρηση Μυρσίνη) και είμαι πολύ περήφανη γι'αυτό.'Οταν δε, το είδε η αδερφή μου από κοντά και της άρεσε πάρα πολύ,ήμουν ακόμα πιο υπερήφανη!

homemade chalk paint the white desk11
Το δεύτερο πόμολο super ήρωας με ταλαιπώρησε λίγο για να μπει, έτσι για κάμποσο καιρό το γραφείο ήταν κάπως έτσι.



homemade chalk paint the white desk12
Να και ο κύριος χελωνονιντζάκι καμαρώνει μπροστά στο (επιτέλους) τελειωμένο γραφείο!

Καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο και σας εύχομαι, αυτό το Σαββατοκύριακο να κρύβει έναν έρωτα για εσάς και για εμένα ελπίζω!!!Καλό βράδυ!!!

10 σχόλια:

  1. αντικε στυλακι τελειως και εισαι υπεροχο! μπραβο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πράγματι πολύ όμορφο Ιωάννα μου, άλλωστε είναι γνωστή η αδυναμία μου στις μεταμορφώσεις επίπλων. Την επόμενη φορά αντί για στόκο δοκίμασε ανθρακικό ασβέστιο, συστατικό της κιμωλίας. Είναι πιο κοντά στην υφή της chalk paint και θα σου δώσει πιο βελούδινο αποτέλεσμα χωρίς τυχόν μπαλίτσες που αφήνει ο στόκος. Καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ εσύ Χριστίνα είσαι εξπέρ στις μεταμορφώσεις επίπλων!!!Αν και δεν έχει πολλές μπαλίτσες ο στόκος,θα δοκιμάσω και το ανθρακικό άσβεστιο,καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  3. Είναι πράγματικά πολύ όμορφο!!!!Μπράβο για την δουλειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο Ιωάννα το νέο γραφείο του μικρού!!! Και εγω έχω μπει σε φάση να αλλάξω όσα περισσότερα μπορώ!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ θέλω να αλλάξω όσα περισσότερα μπορώ,αλλά μάλλον περνάω φάση της σκέψης και όχι της υλοποίησης,θα δούμε!Ανυπομονώ να δω τις δικές σου αλλαγές!!Καλό βράδυ Ελεάνα!!

      Διαγραφή
  5. Πανέμορφο έγινε Ιωάννα μου! Και τα πόμολα καταπληκτικά! ταιριάζουν γάντι! Μπράβο και πάλι μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Κατερίνα, είναι πράγματι από τις μεταμορφώσεις που χαίρομαι!!!

      Διαγραφή