Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Botanical Garden

Κυριακή,ημέρα των ερωτευμένων,είχαμε γυρίσει από το πρωινό μάθημα κρητικών χορών του Φραγκισκάκου και το φαγητό ήδη ψηνόταν.Συγκεκριμένα σχέδια δεν υπήρχαν και ο ήλιος αν και έπαιζε κρυφτό με μερικά συννεφάκια,ήταν εκεί και η μέρα ζεστή σε καλούσε για βόλτες!Έτσι σκέφτηκα να πάμε για πικ νικ στον Βοτανικό Κήπο, είχα διαβάσει ότι πρόσφατα άνοιξε καφετέρια εκεί,οπότε θα μπορούσαμε να πιούμε και ένα καφεδάκι μετά το πικ νικ μας.Είχαμε πολύ καιρό να πάμε ,ο Φραγκισκάκος δεν θυμόταν το προηγούμενο μας πικ νικ και ενθουσιάστηκε!!

Botanical Garden1
Kάποιος έβγαλε παπουτσάκια(δηλαδή όλοι βγάλαμε).

Botanical Garden2
Και έκατσε αναπαυτικά στην κουβέρτα του πικ νικ,έφαγε,απόλαυσε το περιβάλλον γύρω του,ενώ όταν ξάπλωσε, δεν ήθελε να σταματήσει να χαζεύει τον ουρανό.

Botanical Garden3

Το πικ νικ μας ήταν λίγο γρήγορο,γιατί αργήσαμε και ο κήπος το Σαββατοκύριακο κλείνει στις 3,όμως το ευχαριστηθήκαμε, αλλά πιο πολύ ευχαριστηθήκαμε μετά τον καφέ.Ο Φραγκισκάκος μας δεν σταμάτησε να παίζει,να χαμογελάει,να κάνει καινούργιους φίλους.Δίπλα μας η Ιερά Οδός,όμως εμείς βρισκόμασταν σε έναν άλλον κόσμο,μίλια μακριά,σε μία εξοχή και έπειτα στη γειτονιά της γιαγιάς μου (αχ γιαγιά από τότε που έφυγες σε σκέφτομαι συχνά) στα Χανιά,όπου θυμάμαι τον εαυτό μου, τα καλοκαίρια να παίζει κρυφτό και κυνηγητό, μήλα με τα παιδιά της γειτονιάς, ότι έκανε σήμερα ο Φραγκισκάκος μου με τους μικρούς του φίλους.Για πάνω από 3 ώρες, απολάμβανα τις μικρές στιγμές της ζωής ,της ευτυχίας...γιατί δε χρειάζομαι πολλά για να είμαι ευτυχισμένη ,ένα χαμόγελο από τον Φραγκισκάκο μας, μια αγκαλιά από το έτερον ήμισυ, ένα καλό βιβλίο, ένα ταξιδιάρικο τραγούδι...γιατί είναι η ζωή μικρές στιγμές και τίποτα άλλο...

Botanical Garden4

Botanical Garden5

Botanical Garden6

Botanical Garden7

Botanical Garden8

Botanical Garden9

Botanical Garden10

Botanical Garden11
Πήρα σοκολάτα bitter και για πλάκα λέγαμε με τον Βασίλη,να είναι σαν της Φλωρεντίας,που ήταν πηχτή και τέλεια!!Και τελικά,αν και μικρή,ήταν πηχτή και τέλεια,στο τέλος χρησιμοποίησα και κουταλάκι!(Την δεύτερη φορά που πήγαμε η σοκολάτα δεν είχε καμιά σχέση με την πρώτη,οπότε μάλλον είναι σε ποια ημέρα θα πέσετε).

Botanical Garden12

Botanical Garden13
Τσουλήθρα,τραμπάλα και κούνιες τιμήσαμε δεόντως.

Botanical Garden14
Τελικά μας βρήκε το βράδυ.Ο νεαρός που ρωτήσαμε είπε πως κλείνουν γύρω στις 5-5:30,αλλά εμείς φύγαμε στις 6:30 και ήταν ακόμα 2-3 παρέες.Τώρα που καλοκαιριάζει σιγά,σιγά(μεγαλώνουν οι ημέρες σιγά,σιγά),υποθέτω θα μένει ανοιχτά έως αργά.

Botanical Garden15
Και ο εσωτερικός χώρος μικρός, αλλά όμορφος.

Botanical Garden16

Αν βρεθείτε κάποια στιγμή εδώ, κοιτάξτε γύρω σας, ίσως είμαστε και εμείς εκεί...υποσχεθήκαμε ότι θα πηγαίνουμε όσο γίνεται πιο συχνά για πικ νικ και έπειτα καφέ,χαλάρωση,παιχνίδι!!!

Και μην ξεχνάτε...είναι η ζωή μικρές στιγμές και τίποτα άλλο...Καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο!!!

10 σχόλια:

  1. δεν εχουμε παει ποτε! αλλα ακουω τα καλυτερα, οποτε ευκαιρια να μπει στο προγραμμα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Zήνα,είναι πολύ όμορφα,θα το ευχαριστηθείτε σίγουρα οικογενειακώς!!!

      Διαγραφή
  2. Θέλω και εγώ καφέ σε τέτοιο μέρος!!! :)) Δείχνει πανέμορφος ο χώρος-κήπος!! Θα το έχω στα υπόψη γιατί είναι ότι πρέπει για καφέ το καλοκαιράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι πολύ όμορφα,λες και είσαι μακριά από την Αθήνα!Σε περιμένουμε για καφέ Ελεάνα!!!

      Διαγραφή
  3. Οι μικρές αυτές στιγμές είναι που δίνουν νόημα στη ζωή. Υπέροχο το πικ νικ αλλά και ο καφές σας! Τη λιγουρεύτηκα αυτή την μπίτερ σοκολάτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Δήμητρα αυτές οι μικρές στιγμές,κάνουν τη διαφορά!!Το Σάββατο πήγαμε ξανά,αλλά η bitter σοκολάτα καμία σχέση με την προηγούμενη φορά,όμως το πικ νικ,η καλή παρέα,το χαμογελαστο προσωπάκι του Φραγκισκάκου ήταν εκεί!!!Καλή εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  4. Η παιδική χαρά είναι δίπλα στην καφετέρια όπως φαίνεται στις φωτογραφίες; Και έχει χαλικάκι κάτω (ιδανικό για κουβαδάκια!);;
    Φαίνεται εξαιρετικό μέρος για μικρούς και μεγάλους!
    Υπέροχη πρόταση! Μου φαίνεται θα το επισκεφθούμε σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίναι πράγματι πολύ όμορφα Μάρθα(η παιδική χαρά είναι δίπλα στα τραπεζάκια,μπορείς να ελέγχεις τα μικρά),αλλά μην ξεχάσετε να περιπλανηθείτε και στο Βοτανικό κήπο πριν τον καφέ,ενώ και το πικ νικ επιβάλλεται!!Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  5. Πολύ όμορφη πρόταση Ιωάννα μου! Νομίζω θα τη βάλω στη λίστα για πρωινό καφεδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπωσδήποτε Κατερίνα και που ξέρεις μπορεί να μας πετύχεις και εμάς εκεί!!!Καλημέρα!!!

      Διαγραφή