Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΚΑΦΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΗΜΕΡΑ-LITTLE KOOK


little kook

Λίγο πριν την Καθαρά Δευτέρα έγινα δεσποινίς(λέμε τώρα)ετών 35.Αφού πέρασα μία κρίση (για αυτά που θα ήθελα να είχα κάνει και δεν έχω κάνει ,για αυτά που θα ήθελα και που φαίνεται πως αυτά δεν με θέλουν και δεν έρχονται και για τα χρόνια που περνάνε και εγώ νόμιζα πως θα ήμουν πάντα η μικρότερη), περάσαμε ένα όμορφο απόγευμα!!Τούρτα δεν κόψαμε,κεράκια δεν έσβησα,σκέφτηκα να τα πέρναγα μόνη μου τα γενέθλια μου,να πήγαινα μετά τη δουλειά για φαγητό και γλυκό με εμένα,να μιλήσουμε,να τα βρούμε,να σχεδιάσουμε,αλλά τελικά πήρα και το έτερον ήμισυ!!Αφού φάγαμε νόστιμες,καινούργιες γεύσεις κάπου στο κέντρο,σκέφτηκα να επισκεφτούμε και το παραμυθένιο καφέ στου Ψυρρή,το Little Kook ,που είχα διαβάσει για αυτό πρόσφατα.Η αλήθεια είναι πως όταν διαβάζω για ένα όμορφο μέρος ή για κάποιο μέρος με ιδιαίτερες γεύσεις,καταγράφεται στη λίστα για μελλοντική επίσκεψη, γιατί μου αρέσει να δοκιμάζω καινούργια πράγματα,γεύσεις!!

Όχι δεν ήρθαν τα Χριστούγεννα,απλώς στη μικρή κουκλίστικη αίθουσα,με τα τρία στριμωχτά τραπεζάκια που καθίσαμε,τα Χριστούγεννα δεν έφυγαν ποτέ!!!

a fairytale cafe-little kook 1

Λαμπιόνια,χρωματιστές μπάλες,γιρλάντες,μολυβένια στρατιωτάκια,μπισκοτόσπιτα και πολλά άλλα στολιδάκια μας ταξιδεύουν στα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια!!

a fairytale cafe-little kook 2

a fairytale cafe-little kook 3

a fairytale cafe-little kook 4

a fairytale cafe-little kook 5

a fairytale cafe-little kook 6

a fairytale cafe-little kook 7

Οι κοπέλες είναι ντυμένες με στολές μιας άλλης εποχής.

a fairytale cafe-little kook 8

Και μια και τούρτα δεν θα κόβαμε φάγαμε το εορταστικό κέικ εδώ.Είχε πολλά κέικ,αλλά αυτά που επιλέξαμε,δεν μας ενθουσίασαν ως γεύση.Το κέικ καραμέλα ήταν λίγο σκληρό,ενώ το σοκολατένιο κέικ,"η καυτή ανάσα του δράκου"ήταν πολύ καλύτερο!
Η αλήθεια είναι ότι είχαμε φάει αρκετά και ίσως έπαιξε και αυτό ρόλο στο να μην ευχαριστηθούμε πολύ τα κέικ μας.Φάγαμε λίγο εκεί και τα υπόλοιπα τα πήραμε σπίτι για τη βραδινή λιγούρα.

a fairytale cafe-little kook 9

O υπόλοιπος χώρος του καφέ είναι και αυτός παραμυθένιος.
Η φασολιά του Τζακ,ξεκινάει από τον κάτω όροφο και φτάνει ως την οροφή του επάνω ορόφου.

a fairytale cafe-little kook 10

a fairytale cafe-little kook 11

Όπου εκεί υπάρχει και το παλιό τζάκι.

a fairytale cafe-little kook 12

Δίπλα είναι η πολυτελής αίθουσα με τα πορτρέτα και τους πολυελαίους.

a fairytale cafe-little kook 13

Για να ανέβεις από τον κάτω όροφο στον επάνω,πρέπει να "διαβάσεις" πολλά παραμύθια!!

a fairytale cafe-little kook 14

Ενώ δίπλα στην είσοδο υπάρχει το στοιχειωμένο πιάνο.

a fairytale cafe-little kook 15

Η φασολιά του Τζακ επεκτείνεται και στο εξωτερικό του κτιρίου..

a fairytale cafe-little kook 16

και κάνει παρέα στα τραπουλόχαρτα από την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων.

a fairytale cafe-little kook 17

a fairytale cafe-little kook 18

Ενώ βγαίνοντας από το παραμυθένιο καφέ,το παραμυθένιο δρομάκι με τα ποικίλα φωτισμένα φωτιστικά σε οδηγούν στην Ερμού και στην πλατεία Μοναστηρακίου,για να χαθείς στα φωτάκια της φωτεισμένης Ακρόπολης.

a fairytale cafe-little kook 19

a fairytale cafe-little kook 20

Έτσι η ημέρα των γενεθλίων μου είχε πολλά φωτάκια,που αγαπώ,είχε κάτι από τη μαγεία των παραμυθιών...και ολοκληρώθηκε όταν φτάνοντας σπίτι,χώθηκα στην μικρή αγκαλίτσα του Φραγκισκάκου!!

8 σχόλια:

  1. Έτσι είναι όλο τον χρόνο;; Είναι πραγματικά σαν Χριστουγεννιάτικο!
    Θα αρέσει πολύ και στην κόρη μου! Καιρό τώρα ψάχνω να βρώ κάποιο μαγαζί να πάμε τον πρώτο μας καφέ!!! Η πρόταση σου είναι η πρώτη που με έχει ενθουσιάσει προς το παρόν!

    http://marthablogging.com/2016/03/31/1vs2_pregnancy/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ότι φαίνεται αυτό το δωματιάκι,που καθήσαμε, θα είναι πάντα Χριστουγεννιάτικο(αφού Μάρτιο μήνα τα λαμπάκια καλά κρατούν) Μάρθα.Είναι κάτι διαφορετικό και πιστεύω πως αξίζει μία επίσκεψη,αν είναι και για τον πρώτο σας καφέ!!Καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  2. Αχου τι ομορφο. Οταν ακτεβω Ελλάδα και φυσικα Αθηνα στην αδερφη μου θα προσπαθησω να παω. Αγαπω τα Χριστούγεννα και τα λαμπακια αλλα και τα παραμυθια. Υπεροχα! Ολα σε ενα λοιπον! Χρονια σου πολλα εστω και καθυστερημένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστώ πολύ για τις ευχές,να πας είναι πολύ όμορφα,ρομαντικά, γεμάτο φωτάκια!!!

      Διαγραφή
  3. Καταρχήν χρόνια πολλά γεμάτα υγεία και ευτυχία! Καλά δεν το πιστεύω! Μόλις εχτές μου έλεγε μια φίλη μου για την συγκεκριμένη καφετέρια! Πρέπει να πάω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστώ πολύ Κατερίνα και εσύ να είσαι πάντα καλά!!Να πας,είναι πολύ όμορφα,άσε που γενικά όλη η βόλτα σε Μοναστηράκι,Ψυρρή είναι υπέροχη(και εγώ σήμερα προς τα εκεί θα είμαι)!!!Καλό ΠΣΚ!!!

      Διαγραφή
  4. Χρόνια Πολλά να τα χιλιάσεις Ιωάννα!!!! Ότι καλύτερο σου εύχομαι!!!
    Έπαθα πλάκα με τη καφετέρια, θέλω να πάω, τι χάνωωωω σκέφτομαι!! Εσένα θα σου αρέσει και το cup cup ;) νομίζεις πως θα βγει από κάπου ο Harry Poter!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ελεάνα και εσύ να είσαι πάντα καλά!!!Αν και δεν είμαι φαν του Χάρι Πότερ,το ξέρω το cup,cup,έχω στα σχέδια και μία μικρή ανάρτηση.Όσο για το Little Kook,σίγουρα θα βρεθεί στο δρόμο σου,στην κλασσική βόλτα γύρω από της Ακρόπολης τα μέρη,όταν έρθετε!!Kαλημέρα!!!

      Διαγραφή