Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ,ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ,Ω ΣΕΜΙΝΑΡΙΩ

Όταν έγραφα την τελευταία μου ανάρτηση δεν φανταζόμουν πως τόσο σύντομα,αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα θα βρισκόμουν πάλι στα ikea για όχι ένα,αλλά δύο σεμινάρια!!

seminaria ikea collage

Το πρώτο γινόταν πάλι από το ftiaxto.gr.Αυτήν την φορά πήγα στο ikea στο αεροδρόμιο και αν και η διαδρομή είναι λίγο πιο μακρινή,την απόλαυσα (είδα και μερικά αεροπλανάκια,με ταξίδεψαν για λίγο σε άγνωστα μέρη και έπειτα τα άφησα να πετάξουν μακριά,ευχόμενη να φτάσουν ασφαλή στον προορισμό τους).

Έφτασα στο τσακ για το σεμινάριο και η χαρά της δημιουργίας άρχισε αμέσως.Δεν φτιάξαμε κάτι δύσκολο ή κάτι καινούργιο.Ατλακόλ και ύφασμα.Όμως τα χαρούμενα υφάσματα,τα χρώματα, μου έφτιαξαν τη διάθεση και αποτέλεσαν αφορμή για ανανέωση στο σπίτι μας.

Χάρηκα που είδα στα υφάσματα, που μας έδωσαν και το γαλαζοπράσινο με τα πιάτα,φλυτζανάκια κτλ,γιατί είναι αγαπημένο μου.

seminaria ikea

Αλλά βλέποντας και το ροζ με τα μπροκολάκια πάνω,δεν μπόρεσα να αντισταθώ,ήταν πιο χαρούμενο και έτσι "έντυσα" τα πάντα με αυτό.Και το αποτέλεσμα είναι τόσο χαρούμενο και καλοκαιρινό!!!
Τα αντικείμενα που μεταμορφώσαμε ήταν,ένας πλαστικός δίσκος, ένα γυάλινο βάζο, μία ξύλινη κουτάλα και μία πετσέτα κουζίνας.

seminaria ikea1

Ο δίσκος από απλό πλαστικό φαίνεται πιο πολύτιμος ,η κουτάλα μας έγινε υπέροχη (βέβαια φοβάμαι να τη χρησιμοποιήσω,αλλά τώρα που το σκέφτομαι στην διακόσμηση ενός τραπεζιού,μια χαρά θα είναι) και το βαζάκι μας μου αρέσει πολύ,που απέκτησε χρώμα από το ύφασμα μας,αλλά και δεν έχασε τη γυαλάδα του (αφού κόλλησα το ύφασμα από τη μέσα πλευρά του βάζου).

seminaria ikea2

seminaria ikea3

seminaria ikea4

Τέλος είχαμε μία μεγάλη πετσέτα κουζίνας,όπου θα την μετατρέπαμε σε ποδιά.Με τις ποδιές δεν τα πηγαίνω καλά,οπότε την άφησα τελευταία,έτσι ώστε αν δεν προλάβαινα,να μην την έφτιαχνα.Όμως,τελικά έμεινε χρόνος,οπότε έφτιαξα και την ποδιά.Βάλαμε την πετσέτα πάνω μας,σημειώσαμε που θα θέλαμε να δένει η ποδιά μας στη μέση και στο πάνω μέρος της πετσέτας σημειώσαμε 10 πόντους δεξιά και αριστερά(μετρώντας από την άκρη της).Ενώσαμε τα σημεία από κάθε πλευρά της πετσέτας και κόψαμε 2 τριγωνάκια..Έπειτα με τη βοήθεια του αραχνούφαντου αυτού υλικού,που κοντένουμε εύκολα τις κουρτίνες και 2 μακριές κορδέλες,πήγαμε για σίδερο.Με λίγο σίδερο,έτοιμη και η ποδιά μας.Πλήρεις οδηγίες εδώ.Εγώ μάλλον,αν και λουλουδάτη,δεν θα την τιμήσω,αλλά ελπίζω να την εκτιμήσει η μαμά μου.

seminaria ikea5

Το τελευταίο σεμινάριο,δεν ήταν κατασκευών,ήταν σεμινάριο παρουσίασης ιδεών διακόσμησης για γάμο και βάφτιση.Βέβαια θα μου πείτε,ούτε βαφτίζεις,ούτε παντρεύεις,αλλά ποιος ξέρει μπορεί να μου χρειαστούν κάποια στιγμή.

seminaria ikea6
Λωρίδες υφασμάτων, δαντελένιων ή μη, στολίζουν όμορφα τις καρέκλες μας.

Για μία ώρα,κάθησα στην αναπαυτική μου καρεκλίτσα,ακούγοντας και βλέποντας όμορφες,ρομαντικές,δαντελένιες ιδέες,έμπνευση για όμορφες στιγμές!!!

seminaria ikea10

seminaria ikea11

seminaria ikea12
Ως βιβλίο ευχών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γυάλινο θερμοκήπιο της φωτογραφίας, για να βάζουν μέσα οι καλεσμένοι τις κάρτες με τις ευχές τους ή να τις γράφουν πάνω σε ξύλινες κουτάλες.


seminaria ikea13
Δαντελένιες κουρτίνες ή στόρια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τραπεζομάντηλα ή ράνερ για τα τραπέζια μας.

seminaria ikea14

Έτσι,μετά το πρώτο εκείνο απόγευμα μιας χαρούμενης μαμάς, ακολούθησαν και άλλα και ποιος ξέρει,ίσως έπεται συνέχεια!!!Καλό Σαββατοκύριακο!!!

6 σχόλια:

  1. οι κουταλα πολυ μου αρεσε!!! αντε...εχει και αλλο σεμιναριο Ιωαννα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον από όσο ξέρω δεν έχει άλλο σεμινάριο Ζήνα,αλλά ποιος ξέρει;Καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  2. Μια χαρά έμπνευση μάζεψες! Η κουτάλα πολύ καλή για διακόσμηση αλλά και για δωράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως οι κουτάλες είναι όμορφη ιδέα ως δώρο και έχω και άλλες ιδέες για μεταμόρφωση κουτάλων,απλά προς το παρόν είναι ιδέες.Καλημέρα Κατερίνα!!!

      Διαγραφή
  3. Η κουτάλα και το βαζάκι είναι πανέμορφα και το ύφασμα πολύ χαρούμενο έχεις δίκιο!! Με τις ποδιές ούτε εγώ τα πάω καλά, άμα όμως βρω καμία ωραία την παίρνω παρόλο που ξέρω πως δε θα την φορέσω.. :)) Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ύφασμα κάνει τη διαφορά!!Ναι αυτό με τις ποδιές μεγάλο θέμα,προτιμώ να λαδωθώ στο μαγείρεμα παρά να βάλω ποδιά,παραξενιές είναι αυτές!Καλημέρα Ελεάνα!!

      Διαγραφή