Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΚΙΟΥΝΕΦΕ, ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ



Τώρα τις γιορτές το παρακάναμε και  θα το παρακάνουμε (γιατί μετά του Άη Γιαννιού τελειώνουν οι γιορτές) με τα καλούδια που θα φτιάξουμε και θα γευτούμε!!!Όλο και σε κάποιο σπίτι θα μας καλέσουν και θα θέλουμε αντί να τους πάμε κάτι έτοιμο,να φτιάξουμε κάτι με τα χεράκια μας,κάτι ελαφρύ,διαφορετικό και γρήγορο.Τι θα λέγατε για ένα κιουνεφέ;

Δεν ξέρω για εσάς,αλλά εγώ αγαπώ πολύ το philadelphia στα γλυκά!!Το κιουνεφέ το δοκιμάσαμε πρώτη φορά στο γαλακτοπωλείο στην Αράχωβα (σ'αυτό το όμορφο,γλυκό μαγαζάκι,στα σκαλάκια προς την εκκλησία - αν υπάρχει ακόμα, γιατί έχω χρόνια να πάω Αράχωβα), μας άρεσε πολύ και καθώς πιστεύω πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι, σε πρώτη ευκαιρία το έφτιαξα για τον Βασίλη μου.Από τότε το έχουμε φτιάξει αρκετές φορές, έτσι και πριν μερικές ημέρες ήθελα να φτιάξω κάτι στα γρήγορα και βουαλά!!Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του κιουνεφέ είναι ότι δεν είναι πολύ γλυκό, ή μάλλον καθορίζεις το πόσο γλυκό το θες από την ποσότητα του σιροπιού που θα βάλεις.

Για ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ θα χρειαστείς:

μισό πακέτο καντα'ί'φι
1 συσκευασία 300 γραμ.philadelphia
1/2 ποτήρι γάλα
 200 γραμ.βούτυρο

Για το σιρόπι:
 2 ποτήρια νερό και
1 ποτήρι ζάχαρη .

Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι,το μισό καντα'ί'φι και το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Το ψήνουμε 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε το philadelphia με το γάλα και έτσι παίρνουμε μία νόστιμη κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο μας καντα'ί'φι (καλύτερα να έχει κρυώσει λίγο) και το σκεπάζουμε με το υπόλοιπο καντα'ί'φι.
Ψήνουμε 30-40 λεπτά.

Εντωμεταξύ,φτιάχνουμε το σιρόπι μας.
Το κόλπο με το ζεστό γλυκό,κρύο σιρόπι όλοι το ξέρουν,οπότε όταν βγει το ψημένο μας κιουνεφέ το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι μας(εγώ το βάζω στην κατάψυξη λίγο,για να κρυώσει γρηγορότερα) και το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Το γλυκό καταναλώθηκε σε χρόνο dt,οπότε δεν πρόλαβε να έχει μία πιο επαγγελματική φωτογράφιση!!

Ένα νόστιμο,γρήγορο,όχι πολύ γλυκό γλυκάκι είναι έτοιμο...καλή απόλαυση!!!

Α και να μην ξεχάσω...Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, πάνω από όλα υγεία και αγάπη,πολλή,πολλή αγάπη!!!

6 σχόλια:

  1. καλή χρονιά!!!!
    απλή κ γρήγορη συνταγή...
    και για εμενα που αγαπω το τυρι κρεμα στα γλυκα φαίνεται νοστιμοτατη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη Λίτσα!!!Τότε θα σου αρέσει σίγουρα το κιουνεφέ,καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  2. δεν εχω δοκιμασει ποτε αλλα φαινεται τοσο ευκολο και τόσο νοστιμο! θα το δοκιμασουμε με την πρωτη ευκαρια!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίναι νόστιμο και ελαφρύ!!Ελπίζω να σας αρέσει,καλημέρα Ελπίδα!!!

      Διαγραφή
  3. Εγώ δεν είμαι των σιροπιαστών γλυκών όμως είναι οι υπόλοιποι στην οικογένεια οπότε κρατώ στα υπ όψιν την συνταγή σου Ιωάννα μου για να τους γλυκάνω. Καλό μήνα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλό μήνα Χριστίνα!!!Το κιουνεφέ είναι νόστιμο,εύκολο και ιδιαίτερο,πιστεύω θα τους αρέσει!!!Καλημέρα!!!

      Διαγραφή