Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ=ΝΕΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ


recycling means new jewelery

Ήταν μία από αυτές τις ημέρες που είπα να κάνω ένα ξεκαθάρισμα στα υλικά που φυλάω για να κάνω κάποιο diy.Εκτός ότι πέταξα ένα,δύο πραγματάκια που δεν θα μπορούσα τελικά να χρησιμοποιήσω ,τακτοποίησα καλύτερα τα εναπομείναντα, αλλά και βρήκα την ευκαιρία να φτιάξω μερικά κοσμήματα!!

Από κουτάκια αναψυκτικών έχω φτιάξει και άλλες φορές κοσμήματα, όπως σκουλαρίκια και κολιέ, και ξανά σκουλαρίκια, και ξανά σκουλαρίκια και βραχιόλι!Το συγκεκριμένο κουτάκι το είχα κρατήσει,για αυτό ακριβώς το χρώμα,το άκρως καλοκαιρινό!!

recycling means new jewelery1

'Ετσι, είπα να φτιάξω και για εμένα σκουλαρίκια σερπαντίνες,γιατί αυτά που είχα φτιάξει από έναν mytho, τα είχα δώσει στην αδερφή μου.Η διαδικασία εύκολη,απλή,γρήγορη,κόβουμε λωρίδες από το κουτάκι μας, τους δίνουμε το επιθυμητό σχήμα,γυρίζοντας τις γύρω από ένα μολύβι και με μία πινέζα κάνουμε τις τρύπες για να περάσουμε τα κρικάκια για τα σκουλαρίκια μας.

Τα καλοκαιρινά,ταξιδιάρικα σκουλαρίκια μας είναι έτοιμα!!

recycling means new jewelery2


recycling means new jewelery3

recycling means new jewelery4

Δεύτερη ανακύκλωση-δημιουργία: Όταν ήταν η ώρα να πετάξω ένα ζευγάρι αγαπημένα μου καλοκαιρινά παπούτσια,είπα να κρατήσω ένα αναμνηστικό,οπότε κράτησα τα παρακάτω κομμάτια δέρματος.Με τη βοήθεια δύο κομματιών λεπτό λάστιχο και αφού άνοιξα δύο τρύπες...

recycling means new jewelery5

τα κομμάτια δέρματος μεταμορφώθηκαν σε δύο καινούργια βραχιόλια!!Τόσο απλά,αρκεί να μπορούμε να δούμε στο κάθε τι παλιό, κάτι καινούργιο!!

recycling means new jewelery6

recycling means new jewelery7

Στα νέα μου κοσμήματα,προστέθηκε και το υπέροχο,χειροποίητο βραχιολάκι που κέρδισα και μου έστειλε η ρομαντική Ζήνα,που φτιάχνει για εμάς πανέμορφα, πουά και λουλουδάτα κοσμήματα,ενώ αγαπώ και τα χνουδωτά δαχτυλίδια της!!
Ευχαριστώ πάρα πολύ Ζήνα,ανυπομονώ να το φορέσω!!!


Μπήκε και ο Μάρτιος (καλό μήνα κιόλας!!!), ο μήνας των γενεθλίων μου, ο μήνας της ανανέωσης, ο μήνας που μπαίνει η Άνοιξη και το καλοκαίρι ήδη από μακριά μας κλείνει το μάτι!!Ας βάλουμε χρώμα στη ζωή μας και ας αρχίσουμε τα κάθε λογής ταξίδια,μέσα από κατασκευές, μέσα από σχέδια, μέσα από όνειρα...Καλό Σαββατοκύριακο!!!

6 σχόλια:

  1. Όλα ένα και ένα! Ότι πρέπει για Ανοιξιάτικες και όχι μόνο εμφανίσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που μπήκε η Άνοιξη,θα γεμίσουμε με χρώματα και στα αξεσουάρ μας!Καλημέρα Κατερίνα!!!

      Διαγραφή
  2. καλα επαθα πλακα με τα σκουλαρικια σου!!!! τι φοβερο χρωμα και το σχεδιο τρελα!!!!
    χιλια ευχαριστω για την αναφορα! καλοφορετο και παντα τυχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες χρώμα;Και εγώ λάτρεψα το χρώμα και το σχήμα μου αρέσει πολύ(το είχα δει σε κάποιο μαγαζί)!Ευχαριστώ και πάλι Ζήνα για το βραχιόλι,είναι υπέροχο και με ταξιδεύει ήδη στο καλοκαίρι!!!Καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  3. Δεν ξέρω για τα πρώτα, ενώ είναι το χρώμα μου φοβάμαι μήπως κόβουν. Αλλά τα δεύτερα είναι εκπληκτικά!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω κόψει στρογγυλεμένες τις άκρες,δεν κόβουν!Έχω φτιάξει και άλλα παλιότερα και τα φοράω μια χαρά!Καλημέρα!!!

      Διαγραφή