Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

DECOUPAGE ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!!


decoupage

Αρχές της Άνοιξης βρέθηκα πάλι στο ΙΚΕΑ, για decoupage με το ftiaxto.
Ναι το ξέρω,μα πάλι IKEA, μα πάλι decoupage;Δεν πειράζει, δημιουργίες να είναι και ότι να'ναι!!
Πρώτα από όλα φτιάξαμε το πιάτο μας, το οποίο το αγάπησα αμέσως, μάλλον γιατί αγαπώ την συγκεκριμένη χαρτοπετσέτα (υπάρχει και σε ύφασμα,μαξιλαράκι κτλ)!!

decoupage1

Κόβεις,κόβεις,κόβεις και μετά κολλάς, κολλάς, κολλάς γύρω ,γύρω.Η κοπέλα που καθόταν απέναντι μου,που χρησιμοποίησε την ίδια χαρτοπετσέτα (συνήθως υπάρχουν κάποια σχέδια χαρτοπετσετών και ο καθένας επιλέγει όποια θέλει),έφτιαξε ένα υπέροχο πιάτο,σαν να "κέντησε"το σχέδιο στην μία μεριά του πιάτου...κρίμα που δεν μπορούσα να βγάλω φωτογραφία.

Αλλά και το δικό μου,καλό είναι (άμα δεν παινέψεις το σπίτι σου..)!!!

decoupage2

Αυτό το "αλογάκι"(λέμε τώρα), μαζί με το πουλάκι έκλεψαν την παράσταση!

decoupage3


decoupage4

Ένα αρνητικό των σεμιναρίων του ikea είναι πως ποτέ δεν υπάρχει αρκετός χρόνος.Ο χρόνος είναι μόλις 1,5 ώρα, όπου περιλαμβάνει διάφορα προκαταρκτικά, συμμετοχές, πώς, πού θα καθίσουμε κτλ.Ξέρω πως ο χρόνος είναι περιορισμένος, αλλά αυτήν την φορά έβλεπα τις κοπέλες χαλαρές και λέω θα μας δώσουν και άλλο χρόνο για αυτό, αμ δε!!Είχε μείνει μόλις ένα τέταρτο, όταν είπαμε να φτιάξουμε τον καθρέφτη, όπου οι περισσότερες δεν ασχολήθηκαν καν, θα τον έφτιαχναν σπίτι. Όμως εγώ με ξέρω, σπίτι ο χρόνος πηγαίνει αλλού και δεν ήθελα ο καθρευτάκος μου να μείνει λευκός.

Είχα αποφασίσει πια χαρτοπετσέτα θα χρησιμοποιούσα,αυτήν με τις μπουρμπουλήθρες!Οπότε έκοψα ένα κομμάτι και το κόλλησα ανέμελα πάνω στον καθρέφτη μου.

decoupage5

Μία κυρία που ήταν εκεί και μιλούσαμε, μου είπε πως πρέπει να κολλήσω και από την άλλη πλευρά χαρτοπετσέτα, αλλά εμένα μου αρέσει ως έχει,εσείς τι λέτε;

decoupage6

Εκτός από το πιάτο και τον καθρέφτη, είχαμε και άλλα υποψήφια "θύματα" της δημιουργικότητας μας στο ikea,ένα άσπρο σιδερένιο κασπό και μία γυάλινη βάση κεριού, αλλά είπαμε δεν είχαμε χρόνο.

Τελευταίο θύμα decoupage από τα χεράκια μου,στο σπίτι πλέον,ήταν αυτή η απλή κορνίζα,από το σχολείο του Φραγκισκάκου με την καθιερωμένη σχολική φωτογραφία μέσα.Χρησιμοποίησα μία χαρτοπετσέτα με χάρτες που μου άρεσε πολύ..

decoupage7

και η ταξιδιάρικη φωτογραφία μου ήταν έτοιμη!!

decoupage8

Μικρές δόσεις δημιουργικότητας για την χαρά και μικρές αλλαγές, γιατί το επιβάλλει η εποχή (και  γιατί βαριέμαι εύκολα)!!Καλημέρα!!

12 σχόλια:

  1. Κι εμένα μου αρέσουν αυτά τα σεμινάρια γιατί και μαθαίνεις και παίρνεις δωρεάν τόσα πράγματα ΙΚΕΑ. Πήγα μια μόνο φορά και πήραμε μικρή κορνιζα, ξυπνητήρι, κρεμάστρα και μπουκαλάκι. Τα έκανα όλα εκτός από την κρεμάστρα που την πρόσθεσα στη ντουλάπα μου μαζί με όλες αυτές τις ξύλινες που έχω αγοράσει από το ΙΚΕΑ. Πάντως έχεις δίκιο, χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Το πιάτο πολύ όμορφο.AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα πάει και εγώ σε αυτό το σεμινάριο,ομοίως με την κρεμάστρα,απλά την έβαλα στην ντουλάπα!!Ναι και παίρνεις όμορφα πράγματα από ικεα,αλλά και δημιουργείς κιόλας!!!Καλημέρα Αριάδνη!!!

      Διαγραφή
  2. Με το decoupage το προσπαθω, χωρις βεβαια παντα αποτελεσμα! Μαλλον το εχω παρει με στραβο ματι. Δε ξερω τι χαρτοπετσετα εβαλες, αλλα το πιατακι εγινε μουρλια! Και λατρεψα και τον καθρεπτη σου! Οχι, μη βαλεις τιποτα αλλο εκει. ειναι τελειος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά αφού φτιάχνεις υπέροχα πράγματα πάντα Ζήνα!!Η χαρτοπετσέτα είναι του ικεα σχετικά καινούργια,καλημέρα Ζήνα!!!

      Διαγραφή
  3. για πες περισσοτερες πληροφοριες για αυτα τα σεμιναρια.....πρωτη φορα τα ακουω κ απο οτι βλεπω..φτιαξατε θαυματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα οργανώνει το ikea σε συνεργασία με το ftiaxto.Πέρυσι πήγα σε δύο(δες εδώ http://mpiskotoupoli.blogspot.gr/2016/02/decoupage.html και εδώ http://mpiskotoupoli.blogspot.gr/2016/05/seminariaseikea.html),φέτος προς το παρόν μόνο σε αυτό.Είναι δωρεάν,κάνεις εγγραφή σε internet(σελίδα ikea),ποια ημέρα,ώρα και μέρος που σε βολεύει,αρκεί να έχεις κάρτα ikea family.Εκεί σου δίνουν 4 είδη ikea και υλικά για τη μεταμόρφωση,διάρκεια σεμιναρίου 1h+30'!!Γράψου στο newsletter του ikea για να το μάθεις εγκαίρως όταν γίνει ξανά και να προλάβεις να γραφτείς εγκαίρως.Καλημέρα Λίτσα!!!

      Διαγραφή
  4. Και το πιάτο και ο καθρέφτης είναι τέλεια! Συμφωνώ με την Ζίνα να μη βάλεις τίποτα άλλο στον καθρέφτη είναι τέλειος έτσι όπως κάθισε ασύμμετρα η χαρτοπετσέτα. Άντε και στο επόμενο Ιωάννα μου!

    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι και εγώ τα αγάπησα πολύ και το πιάτο και τον καθρέφτη,καλημέρα Χριστίνα!!!

      Διαγραφή
  5. Πανέμορφα έγιναν Ιωάννα μου! Και ο καθρέπτης μου αρέσει πολύ όπως είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ ομορφες ιδεες, η χαρτο πετσετα ειναι το κατι αλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι είναι πολύ αγαπημένη αυτή η χαρτοπετσέτα!!!Καλημέρα Μαίρη!!!

      Διαγραφή