Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΑΔΕΡΦΕΣ ΜΟΥ, ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ!!!


Moscow

Έχει περάσει ένας χρόνος από το υπέροχο ταξίδι μας στην πολύχρωμη Μόσχα και στην Βενετία του Βορρά,Αγία Πετρούπολη.Τις εντυπώσεις μου για την Αγία Πετρούπολη τις έχω μοιραστεί μαζί σας εδώ , οπότε έφτασε ο καιρός να σας παρουσιάσω τη δική μου Μόσχα!!
Ναι μπορώ να πως ,πως για εμένα η Μόσχα υπερτερεί από την Αγία Πετρούπολη!!!'Οποιος κάνει το ταξίδι ως τη Ρωσία,δεν πρέπει να παραλείψει να επισκεφτεί καμία από αυτές τις 2 πόλεις,άλλωστε τις χωρίζουν μόνο ένα ταξίδι 5 1/2 ωρών με τραίνο!

Moscow1

Στα γρήγορα..
Τι να δείτε στη Μόσχα:
  • Την Κόκκινη Πλατεία.Εκεί ξεκινάνε και τελειώνουν όλα.Γύρω της είναι πολλά αξιοθέατα και πρέπει να την δείτε και την ημέρα και τη νύχτα ,γιατί έχει άλλη χάρη.Εκεί βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Βασιλείου,το μαυσωλείο του Λένιν,το Gum και 1-2 εκκλησίες.Δίπλα της το Κρεμλίνο και οι κήποι Αλεξαντρίβσκι.Απέναντι το θέατρο Μπολσόι.
  • Τον Ναό του Αγίου Βασιλείου (ο πολύχρωμος, χαρακτηριστικός ναός ,όπου αποτελείται από εννέα παρεκκλήσια).
  • Το μαυσωλείο του Λένιν.Κείτεται εκεί πεθαμένος-ξαπλωμένος σχεδόν 100 χρόνια,πολλά λέγονται, να μην τον δείτε και από κοντά (μη σας πτοήσει η αναμονή,η ουρά προχωράει γρήγορα);
  • Το Gum.Το εμπορικό κέντρο της κόκκινης πλατείας,όπου το βράδυ είναι γεμάτο φωτάκια και την ημέρα είναι γεμάτο με κόσμο,όπου χαζεύει τη γυάλινη οροφή του,τα συντριβάνια του ή δροσίζεται με ένα φτηνό παγωτό ή ρόφημα στο χέρι.Μην περιμένετε να ψωνίσετε από εδώ,γιατί οι βιτρίνες του είναι μόνο για χάζεμα.Ενώ εδώ θα βρείτε και το mosca cafe με θέα την Κόκκινη Πλατεία.Κάθε βράδυ χιλιάδες νέα γλαστράκια με λουλούδια,αντικαθιστούν τα παλιά,γύρω από το Gum.
  • Το Κρεμλίνο.
  • Δίπλα ακριβώς στην Κόκκινη Πλατεία,είναι οι κήποι Αλεξαντρίβσκι,θα περάσετε σίγουρα από εκεί για να μπείτε στο Κρεμλίνο. Εκεί έχει μερικά μαγαζιά για γρήγορο φαγητό.Εκεί,τα δικά τους στυλ goodys,τα mu mu, είναι πολύ καλά,μπορείς να δοκιμάσεις διαφορετικά δικά τους πιάτα και ροφήματα σε self service μπουφέ.Αν το ταξίδι δεν περιελάμβανε ημιδιατροφή θα έτρωγα κάθε ημέρα στα mu mu.
  • Το θέατρο Μπολσόι. 
  • Το cafe στην ταράτσα του ξενοδοχείου Ritzi.(για να δείτε την κόκκινη πλατεία και τη γύρω περιοχή από ψηλά).
  • Το μοσχοβίτικο μετρό,που χρονολογείται από το 1935,έχει 196 σταθμούς,από τους οποίους οι   97 είναι διακοσμημένοι με διάφορα έργα τέχνης!! 
  • Το πάρκο Γκόρκι.
  • Φυσικά ,αν έχετε χρόνο μπορείτε να επισκεφτείτε το μουσείο του μεγάλου πατριωτικού πολέμου 1941-1945-όπου εκτός των άλλων έχει και συγκριτικά οικονομικά σουβενίρ (Η πρώην Σοβιετική Ένωση είναι η χώρα που θρήνησε τους περισσότερους νεκρούς στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Γύρω στα 27 εκατομμύρια στρατιώτες και πολίτες σκοτώθηκαν ή πέθαναν από τις κακουχίες και την πείνα στα πολεμικά μέτωπα και τις πολιορκίες την περίοδο 1941-1945. Εις μνήμην όλων αυτών φτιάχτηκε το μουσείο), καθώς και το μουσείο κοσμοναυτικής, που εγκαινιάστηκε στις 10 Απριλίου 1981 για την 20η επέτειο της πτήσης στο διάστημα του Y. Gagarin.
  • Μην παραλείψετε να έχετε ολοκληρώσει τις αγορές σας, πριν φτάσετε στο αεροδρόμιο της Μόσχας, γιατί τα διάφορα σουβενίρ είναι 2+3 φορές πιο ακριβά εδώ.
Μην ξεχάσετε να διαβάσετε το post της Μαρίας, για το δικό της ΣΚ στη Μόσχα.
Αν έχετε ακόμα και μόνο ένα Σαββατοκύριακο στην διάθεση σας, θα μπορέσετε να απολαύσετε αυτήν την υπέροχη πόλη!!!
Πάμε να δούμε την Κόκκινη Πλατεία (η πλατεία ονομάστηκε έτσι, λόγω του κόκκινου χρώματος των κτιρίων, που την περιβάλλουν) ;Δεξιά,από τα κάγκελα μπαίνουμε στους κήπους Αλεξαντρίβσκι,όπου αφού τους διανύσουμε μπορούμε να μπούμε στο Κρεμλίνο.Ανάμεσα από τα δύο κόκκινα κτίρια μπαίνουμε στην Κόκκινη Πλατεία.

Moscow2

Αφού προχωρήσουμε στην Κόκκινη Πλατεία,θα δούμε δεξιά μας τα κόκκινα τείχη του Κρεμλίνου,το μαυσωλείο του Λένιν

Moscow3

και στο βάθος η αδυναμία μου,ο πανέμορφος,πολύχρωμος ναός του Αγίου Βασιλείου, η εικόνα που είχα πάντα από τη Ρωσία !!

Moscow4

Moscow5

Moscow6

Moscow7

Η ημέρα με τη νύχτα μπερδεύονται στις φωτογραφίες.

Moscow8

Moscow9

Ενώ στο αριστερό μας χέρι θα δούμε το επιβλητικό πολυκατάστημα Gum.

Moscow10

Moscow11
Στο ισόγειο του βρίσκεται και το bosco cafe πάνω στην κόκκινη πλατεία,ότι πρέπει για να χαζέψουμε την ομορφιά της.

Moscow12
Εσωτερικά, η γυάλινη οροφή του Gum είναι εντυπωσιακή!

Moscow13

Βγαίνοντας από το Gum..

Moscow14

Moscow15

Ας περπατήσουμε λίγο και στους κήπους Αλεξαντρίβσκι...

Moscow16

Moscow17
Δεξιά στη φωτογραφία φαίνονται οι ομπρέλες από τα πολλά cafe και μαγαζιά που υπάρχουν.Ανάμεσα τους και το mu-mu.

Moscow18

Moscow19

Moscow20

Moscow21

Moscow22

ώσπου να φτάσουμε στο Κρεμλίνο.

Moscow23

Moscow24
Ο ναός του Αγίου Βασιλείου,όπως φαίνεται μέσα από το Κρεμλίνο.
Το Κρεμλίνο είναι γεμάτο από εκκλησίες με χρυσούς τρούλους.
Moscow25
Το κανόνι του Τσάρου

Moscow26


Moscow27

Moscow28


Moscow29

Moscow30
Δύσκολο να βρω την μεγάλη καμπάνα του Τσάρου μόνη της,για φωτογράφιση.Η διάσημη,τεράστια καμπάνα ,τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ, αφού πριν αρχίσει τη λειτουργία της, έπιασε μία μεγάλη φωτιά.Η καμπάνα υπερθερμάνθηκε,ενώ το κρύο νερό που χρησιμοποιήθηκε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, είχε ως αποτέλεσμα τις πολλές ρωγμές και το σπάσιμο της.

Moscow31

Μία όψη του Κρεμλίνου από τον ποταμό Μόσχοβα.

Moscow32

Το θέατρο Μπολσόι.

Moscow33
Η Μόσχα είναι μία πόλη γεμάτη θέατρα.Από τα πιο πρωτότυπα είναι το θέατρο γάτας,όπου πρωταγωνιστούν οι γάτες.

Moscow34
Οι μπάμπουσκες έχουν την τιμητική τους.Θα βρείτε λογής,λογής από 5€ περίπου έως και 200, 300 € και πάνω.Ανάλογα τη ζωγραφική,τη δουλειά, που έχουν πάνω τους.
Μockba by night..Δεν φοβάσαι να κυκλοφορήσεις βράδυ,στην ρωσική πρωτεύουσα,αφού κυκλοφορεί πολύς κόσμος,ενώ το μετρό(αν θυμάμαι καλά) λειτουργεί έως τη 1 μμ!!

Moscow35

Moscow36

Μετρό, ένα υπόγειο μουσείο..Ιδρύθηκε το 1935,απαριθμεί περίπου 196 σταθμούς. Από αυτούς οι 97 είναι διακοσμημένοι με βιτρό,ψηφιδωτά,μπρούντζινα αγάλματα..

Moscow37
Ο σταθμός Novoslobodskaya είναι στολισμένος με βιτρό.

Moscow38

Moscow39

Moscow40

Moscow41

Moscow42

Moscow43

Moscow44

Moscow45

Moscow46

Moscow47
Ο σταθμός Kiyevskaya χρονολογείται από το 1935 και είναι στολισμένος με ψηφιδωτές εικόνες από την καθημερινή ζωή.

Moscow48

Moscow49

Το πολυμορφικό πάρκο Gorky.Αφήσαμε τους υπόλοιπους από το group να ξεκουράζονται και εμείς πήραμε το μετρό και βρεθήκαμε σε ένα πανέμορφο πάρκο δίπλα στο ποτάμι.Πολύς κόσμος,δέντρα,συντριβάνια,λουλούδια,καφέ,εστιατόρια,ηλιοθεραπεία,παιχνίδι,χαλάρωση...

Moscow50

Moscow51

Moscow52

Moscow53
Ένα σπιτάκι βγαλμένο από κάποιο παιδικό παραμύθι.

Moscow54

Moscow55

Moscow56

Moscow57

Moscow58

Moscow59

Στο μουσείο κοσμοναυτικής αστροναυτικής,

Moscow60

αφήσαμε τη γη

Moscow61

και "πετάξαμε" στο διάστημα!!

Moscow62

Moscow63

Moscow64

Ενώ, στο πάρκο της νίκης, 

Moscow65

βρίσκεται το εντυπωσιακό μουσείο του μεγάλου πατριωτικού πολέμου 1941-1945.Και έτσι πριν καλά,καλά το καταλάβουμε, βρεθήκαμε ανάμεσα σε στρατηγικά σχέδια 

Moscow66

και σε μάχες.Αν παρατηρήσετε τις φωτογραφίες οι πίνακες με τις μάχες συμπληρώνονται με τρισδιάστατες λεπτομέρειες.

Moscow67

Μπαίναμε σε μεγάλα δωμάτια,όπου κυριαρχούσαν οι τρισδιάστατες μάχες,ενώ από τα μεγάφωνα αντηχούσαν ανάλογοι ήχοι.Ήταν λες και μπαίναμε μέσα σε αυτές.

Moscow68

Moscow69

Πριν το τέλος του μουσείου βρεθήκαμε μέσα σε ένα βομβαρδισμένο σπίτι.

Moscow70

Moscow71

Στην Μόσχα θα δείτε πολλές επιβλητικές και όμορφες εκκλησίες με χρυσούς τρούλους.Σε κάποια από τις εκκλησίες που μπήκαμε μέσα, μου έκανε εντύπωση, που για να γράψεις το αντίστοιχο χαρτάκι υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως, που έχουμε και εδώ, έπρεπε να δώσεις ένα συγκεκριμένο αντίτιμο.
Moscow72

Moscow73

Τέλος, εδώ βρίσκεται και το θρυλικό Πούσκιν.Βρεθήκαμε ένα βραδάκι και δοκιμάσαμε όμορφες γεύσεις , λίγο ακριβό,αλλά ξέραμε τι να περιμένουμε. 

Moscow74

Moscow75

Εδώ, θα δείτε και το γευστικό ταξίδι μας στη Ρωσία ή και αυτήν την νόστιμη σούπα, φτιαγμένη στην κουζίνα μας και θυμίζει Ρωσία.

Αγάπησα τόσο πολύ αυτήν την πόλη και γενικά αυτό το ταξίδι, όπου δεν ήξερα ποιες φωτογραφίες να πρωτοδιαλέξω για να σας δείξω και τι λόγια να πω για να περιγράψω την ομορφιά!!!
Όπως λέω και στον Φραγκισκάκο, όσο μπορεί να ταξιδεύει στην ζωή του, τα ταξίδια είναι πραγματικός θησαυρός!!!
Καλά επόμενα ταξίδια,νοερά ή πραγματικά!!!Καλό ταξιδιάρικο Ιούλη!!!

8 σχόλια:

  1. Αμαν!!!! θελω τρελα να παω εκει, αλλα παντα μου φαινοταν ακριβο ταξιδι! σε ευχαριστω, με ταξιδεψες με τις φωτο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν ένα πολύ,πολύ όμορφο ταξίδι Ζήνα και εύχομαι να πας σύντομα!!Φτηνό δεν το λες σίγουρα,αλλά πλέον πληρώνεις με 3-4 δόσεις το ποσό του ταξιδίου και εφόσον τα οργανωμένα ταξίδια έχουν πρωινό και ημιδιατροφή,περιλαμβάνουν εισόδους σε μουσεία κτλ, εκεί κανονίζεις εσύ πόσα χρήματα επιπλέον θα ξοδέψεις.Λίγο προγραμματισμό θέλει και όλα γίνονται!!Καλά επόμενα ταξίδια,καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  2. Μας πήγες μια πολύ όμορφη βόλτα Ιωάννα μου και σίγουρα με ξεσήκωσες για ταξιδάκι! Ευχαριστούμε πολύ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι και η εποχή τώρα, ότι πρέπει για οργάνωση και πραγματοποίηση ταξιδιού!!Καλό βράδυ Κατερίνα!!

      Διαγραφή
  3. Όντως τα ταξίδια είναι πραγματικός θησαυρός! Καταπληκτικές φωτογραφίες Ιωάννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χρειάζεται βίζα για αυτο το ταξίδι; ξερεις τη διαδικασία έκδοσης και πόσο κοστίζει; Σκεφτομαι να παω τον Ιουλιο που θα χει και καλο καιρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,ναι χρειάζεται βίζα, αλλά εμείς πήγαμε με group και ασχολήθηκαν αυτοί με την έκδοση της.Περιλαμβανόταν στην συνολική τιμή το κόστος της βίζας και δεν ξέρω πόσο ήταν ακριβώς.Να πας, είναι υπέροχα, είναι ένα από τα ταξίδια που μας έμεινε αξέχαστο!!Και εμείς Ιούνιο είχαμε πάει,έκανε ζέστη,μαυρίσαμε κιόλας!!Να περάσεις τέλεια!!!

      Διαγραφή