Τι σόι Μπισκοτούπολη θα είμασταν αν δεν είχαμε μερικά μπισκότα να σας προσφέρουμε;
Τι θα λέγατε για μερικά μπισκότα σοκολάτας;
Όχι σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει κάτι παρόμοιο!Θυμίζουν ζαχαρωτά στη γεύση. Από έξω έχουν ζάχαρη άχνη και ζάρες και είναι άκρως εντυπωσιακά!
ΥΛΙΚΑ
¼ φλυτζάνι τσαγιού φυτικό λάδι
60γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη λιωμένη
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ αναμείξτε το λάδι, τη σοκολάτα και τη ζάχαρη. Ενώ το μίξερ δουλεύει προσθέστε ένα- ένα τα αυγά. Χτυπήστε το μίγμα μέχρι να αναμειχθούν όλα πολύ καλά. Προσθέστε και τη βανίλια.
Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το στο μίγμα της σοκολάτας μαζί με το baking powder και το αλάτι. Αναμείξτε όλα τα υλικά πολύ καλά με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Βάλτε το μίγμα στο ψυγείο και αφήστε το να παγώσει καλά για αρκετές ώρες ή όλο το βράδυ.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C.
Βάλτε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη άχνη και ρίξτε μέσα στρογγυλές κουταλίτσες μίγματος. Ρολάρετε τις μπαλίτσες στην άχνη να καλυθφούν από όλες τις μεριές και τοποθετήστε τις σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε απόσταση
Ψήστε τα μπισκότα για 10- 12 λεπτά το πολύ. Μην τα παραψήσετε!!
Μερικά μυστικά: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλλά σ’ αυτήν την περίπτωση παραλείψτε το baking powder.
-Αν βιάζεστε βάλτε τη ζύμη για 20 περίπου λεπτά στην κατάψυξη.
Θα θέλατε μερικά καραμελομπισκοτάκια;
1.Πρώτα από όλα θα φτιάξουμε την καραμέλα μας!
Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μικρή κατσαρόλα και το καλύπτουμε με νερό (σφραγισμένο όπως είναι, με το κουτί). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να πάρει βράση. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε (σε μέτρια φωτιά) το γάλα για 2 ώρες. Όσο πιο πολύ το βράζουμε τόσο πιο σκούρο γίνεται. Αφού το βγάλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
2. Βάζουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη άχνη σε μπολ και με σπάτουλα τα αναμιγνύουμε. Λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε.
3. Όταν μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα τη βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας και την ανοίγουμε απαλά με πλάστη σε φύλλο χοντρό, πάχους 0,5 εκ. Κόβουμε με μαχαίρι ή με ροδάκι ομοιόμορφα τα κομμάτια, στρογγυλά ή τετράγωνα, ή σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ.
4. Τ’ αραδιάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης αραιά μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C στον αέρα για περίπου
15΄, ανάλογα με το σχήμα τους. Δεν παίρνουν πολύ χρώμα.
5. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
6. Παίρνουμε ένα κρύο πια μπισκότο, το αλείφουμε με την καραμέλα γάλακτος και το σκεπάζουμε σάντουιτς με ένα δεύτερο μπισκότο. Όλο μαζί το βουτάμε στη ζάχαρη άχνη.
μερίδες 30
Χρόνος Προετοιμασίας 120 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Βάζουμε το
ζαχαρούχο γάλα σε μικρή κατσαρόλα και το καλύπτουμε με νερό (σφραγισμένο
όπως είναι, με το κουτί). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να πάρει
βράση. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε (σε
μέτρια φωτιά) το γάλα για 2 ώρες. Όσο πιο πολύ το βράζουμε τόσο πιο
σκούρο γίνεται. Αφού το βγάλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
2. Βάζουμε τη μαργαρίνη και τη
ζάχαρη άχνη σε μπολ και με σπάτουλα τα αναμιγνύουμε. Λίγο λίγο
προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε.
3. Όταν μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα τη βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας και την ανοίγουμε απαλά με πλάστη σε φύλλο χοντρό, πάχους 0,5 εκ. Κόβουμε με μαχαίρι ή με ροδάκι ομοιόμορφα τα κομμάτια, στρογγυλά ή τετράγωνα, ή σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ.
4. Τ’ αραδιάζουμε σε λαμαρίνες
στρωμένες με λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης αραιά μεταξύ τους και τα
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C στον αέρα για περίπου
15΄, ανάλογα με το σχήμα τους. Δεν παίρνουν πολύ χρώμα.
5. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
6. Παίρνουμε ένα κρύο πια μπισκότο,
το αλείφουμε με την καραμέλα γάλακτος και το σκεπάζουμε σάντουιτς με
ένα δεύτερο μπισκότο. Όλο μαζί το βουτάμε στη ζάχαρη άχνη.
μερίδες 30
Χρόνος Προετοιμασίας 120 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ(Γίνονται περίπου 60 μπισκότα των
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
90γρ. τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και το τυρί. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε το αυγό, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και αναμείξτε όλα τα υλικά καλά.
Τέλος προσθέστε και το αλεύρι και ενσωματώστε το πολύ καλά στο μίγμα.
Βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170o C. Γεμίστε το κορνέ για μπισκότα με ζύμη, ακολουθήστε τις οδηγίες και σε κρύο ταψί πιέστε να βγουν τα μπισκότα. Δεν χρειάζεται να βουτυρώσετε το ταψί ή να αφήσετε μεγάλο κενό ανάμεσα στα μπισκότα.
Ψήστε τα για 8 περίπου λεπτά. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα.
Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα μεταφέρετε από το ταψί.
Μερικά μυστικά:Η γεύση του λεμονιού είναι πάρα πολύ διακριτική. Αν την προτιμάτε πιο έντονη, βάλτε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι και 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα.
Ελπίζω να σας γλύκανα αρκετά....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου