Την πρώτη φορά που την έφτιαξα,την έκανα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου,ακριβώς γιατί είχε αυτό το χρώμα,αλλά και επειδή περιέχει και ένα συστατικό που μ'αρέσει,δηλαδή τα παντζάρια!
- 1 φλιτζάνι φαρίνα
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- 2 φλυτζάνια βρασμένα παντζάρια,κομμένα σε κυβάκια
- 1 φλιτζάνι φέτα σε κυβάκια
- 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
- 3 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ,σ. βιτάμ
- λίγη φρυγανιά
- αλατοπίπερο.
Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο πυρέξ.Πασπαλίζουμε με φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 35-40 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσει.
Επειδή δεν έχω φωτογραφία από τη δική μου παντζαρόπιτα, δανείζομαι μία φωτογραφία από το internet,αν και στην πραγματικότητα ή όψη της φλογερής πίτας της αγάπης είναι καλύτερη.Όταν τη σερβίρεται στον αγαπημένο σας,μην ξεχάσετε με ένα κουπάτ να της δώσετε το σχήμα της καρδιάς σας...και να του την προσφέρετε...γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι!!!!
http://www.tampouloukia.gr/2012/10/pantzaropita.html |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου