Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΜΕΤΡΑΩ,ΜΕΤΡΑΣ ,ΜΕΤΡΑΕΙ

 Πριν από κάμποσο καιρό είχα δει αυτόν τον δίσκο φτιαγμένο από ξύλινα μέτρα και μου άρεσε πολύ,αν και ήξερα πως είναι δύσκολη κατασκευή για εμένα.

http://www.simplicityinthesouth.com/2013/06/vintage-yardstick-tray.html
Όταν πριν από λίγο καιρό βρήκα τυχαία αυτά τα μέτρα ενθουσιάστηκα γιατί συνδυάζουν κατ'εμέ κάτι παλιό,έχουν υπέροχα χρώματα και είναι πλαστικά και εύκολα για κατασκευές!!!


Σκέφτηκα να φτιάξω ένα μεγαλούτσικο σουπλά για το τραπέζι του σαλονιού μας,όπου τα διακοσμητικά έχουν εξαφανιστεί αφού συχνά καταλαμβάνεται από μαρκαδόρους,πλαστελίνες,πάζλ κτλ.Έτσι θα βάλω λίγο χρώμα και ένα σουπλά πάντα χρειάζεται!!!

  
Ήταν εύκολο να κόψω τα μέτρα μου και άρχισα να τα βάζω σε μία λίγο ακανόνιστη σειρά ,όπου τα στερέωσα στην άκρη με λίγη ταινία,για να μείνουν  σχετικά σταθερά και να αρχίσω το "πλέξιμο" τους.


 Έτσι μετά από αρκετά ανακατέματα των μέτρων από τον Φραγκισκάκο μας,που δεν τα άφησε σε ησυχία και αφού τελικά χρησιμοποίησα το πιστόλι σιλικόνης που είχα αγοράσει πριν από κανένα χρόνο και καθόταν αχρησιμοποίητο στο συρτάρι,το σουπλά μου ήταν έτοιμο!


To ΣΚ ελπίζω να είμαι καλύτερα (γιατί με ταλαιπωρεί μία ίωση με ότι συμπτώματα μπορείτε να φανταστείτε) και να βάλουμε τα ανοιξιάτικα μας,εννοείται και το καινούργιο μας σουπλά, μήπως ανέβει και η διάθεση μας!!!

Μην ξεχάσω:Υπέροχες ιδέες με μέτρα μας είχε δείξει η Δήμητρα,

http://decorasylum.blogspot.gr/2014/02/yardstick-diys.html

αλλά και η Αλέκα,κάτι όμορφο με μέτρα ετοιμάζει!

http://alekacraftaholic.blogspot.gr/2014/03/blog-post.html

Τέλος, είχα βρει στο κέντρο υφασμάτινη κορδέλα που ήταν μέτρο (δεν την αγόρασα γιατί δεν ήξερα τι ακριβώς ήθελα να κάνω, άρα και πόση να αγοράσω)...Ίσως ντεκουπάζ σε καπέλο λάμπας ή σε καφάσι;...Μήπως έχετε καμιά ιδέα;Για πείτε...Καλό βράδυ!!!

7 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία η ιδέα σου Ιωάννα! Και σ' ευχαριστώ για την αναφορά στο Άσυλο :)
    Κορδέλα μέτρο ε; Πολύ ενδιαφέρουσα ακούγεται και μπορείς να κάνεις χίλια δυο πράγματα, από καπέλο όπως λες μέχρι και το βαλιτσάκι της Αλέκας.
    Την καλημέρα μου & περαστικά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δυνατόν να μην αναφέρω το άσυλο,πηγή έμπνευσης για πολλά πράγματα!!!Ευχαριστώ,με την αντιβίωση είμαι ευτυχώς καλύτερα,γιατί πέρασα δύσκολη εβδομάδα!

      Διαγραφή
  2. Τα μέτρα πως τα κόλλησες δε καταλάβα? Τα έβαλες πάνω σε κάτι? Μου αρέσει αυτή η ιδέα της κορδέλας μέτρο!! Θα μου άρεσε σαν τρέσα γύρω από ύφασμα (τσουβάλι, λινάτσα) ως runner ή ακρίβως στη μέση κατα μήκος του runner. Θα σκεφτώ και άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πρώτα μέτρα τα στερέωσα στην μία άκρη με ταινία πάνω στο τραπέζι για να είναι σταθερά(ώσπου να ολοκληρώσω το σουπλά μου) και έπειτα πέρασα κάθετα εναλλάξ τα άλλα μέτρα και με το πιστόλι σιλικόνης κόλλησα μόνο όλες τις άκρες γύρω,γύρω.Runner με λινάτσα,ωραίο ακούγεται!!!

      Διαγραφή
    2. Εφτιαξα και μου άρεσε και τώρα θα ξανακάνω.

      Διαγραφή
  3. Κορδέλα-μέτρο; για καδράκια είναι ό,τι πρέπει!πού τη βρήκες βρε θηρίο!Θέλω κι εγώ! Μπράβο στον Φραγκισκάκο! Πολύτιμη η βοήθειά του! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ένα μαγαζί με κορδέλες, κουμπιά,τρέσες κτλ στην Αιόλου.Δεν μπήκα μέσα,γιατί από ότι είδα από τη βιτρίνα έχει πολλά ωραία πράγματα,πρέπει να πάω μια μέρα οργανωμένη!Εννοείς από την κορδέλα να κρέμονται τα κανδράκια ή ντεκουπάζ στα κανδράκια ή κάτι άλλο;Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή