Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Νο 2

   Μετά από τις γαλαζοπράσινες ημέρες (Νο 01) σειρά έχουν οι γαλαζοπράσινες ημέρες Νο 2.Πήρα το γαλαζοπράσινο χρώμα μου και τον βοηθό-πυροσβέστη μου

και πιάσαμε δουλειά


"θύματα"της ζωγραφικής μας ανησυχίας τα κάνδρα πάνω στο τζάκι,που από καφέ,έγιναν γαλαζοπράσινα και με καινούργιες φωτογραφίες,καμαρώνουν σαν καινούργια πλέον.


Επόμενο "θύμα" το σκαμνάκι του ikea,που το τελευταίο διάστημα ξεκουραζόταν στην αποθήκη.


Καταρχάς αποφάσισα να το μεταμορφώσω με decoupage.Αρχικά έλεγα να το κάνω λουλουδάτο,λόγω του έρωτα μου για αυτήν την καρέκλα της Κατερίνας,

http://kapaworld.blogspot.gr/2011/09/blog-post_26.html

μετά είπα να το γεμίσω με χάρτες,λόγω του άλλου έρωτα μου,

http://mpiskotoupoli.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html

αλλά τελικά με κέρδισε αυτή...




μου θυμίζει και τις χαρούμενες σημύδες της Δήμητρας

http://decorasylum.blogspot.gr/2014/08/birch-trees.html#more

Οπότε μετά από κάμποσες ώρες παρέα με τα ελαφάκια,τις αλεπούδες και τις κουκουβάγιες στο δάσος,το σκαμνάκι μου χάθηκε και αυτό μαζί μου στο δάσος.




Λένε πως πετυχημένο είναι το decοupage,όταν μοιάζει ως ζωγραφιά και δεν έχει ζάρες η χαρτοπετσέτα μας.Οι δικές μου,μερικές πτυχές τις έχουν,αλλά  τα δέντρα του δάσους δεν είναι λεία,οπότε μια χαρά είναι.

Τώρα θέλω τη βοήθεια σας επειδή πρώτη φορά κάνω ντεκουπάζ σε ένα μικρό επιπλάκι και θέλω να γίνει ανθεκτικό.Έως τώρα πέρναγα ένα-δύο στρώματα ατλακόλ αλλά τώρα μάλλον πρέπει να πάρω κάποιο βερνίκι;Για πείτε...

Σας αφήνω με μία γαλαζοπράσινη καληνύχτα!!!


13 σχόλια:

  1. Βερνίκι νερού άχρωμο.Το πινέλο ξεπλένεται απλά με νεράκι κι όχι με νέφτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο το Σκαμνάκι Ιωάννα!!!! Καλά έχουν τέτοια σκαμνακια τα ικεα???πως μου ξέφυγε????

    Χρυσόχειρα κ μάνα κ υιος! Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω πολλά χρόνια,αλλά νομίζω το έχουν ακόμα στα ikea.

      E,κατά μάνα,κατά κύρη..αλλά ο μικρός βοήθησε στα εύκολα,στο βάψιμο,στο κόψε,κόλλησε,μέτρα δεν έκατσε!

      Διαγραφή
  3. Ιώαννα μου έγινε όμορφο με το ντεκουπάζ σου αλλά σίγουρα θέλει βερνίκι γιατί θα χαλάσει και είναι κρίμα. Τώρα αν έχει κάνει και ένα δύο ζάρες μικρο το κακό!! Και εγώ βερνίκι νερού θα σου πω όπως η Αλέκα, και να το περάσεις τουλάχιστον δύο χέρια. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελεάννα,ναι θέλω να γίνει ανθεκτικό,έχω και έναν Φραγκισκάκο που ήθελε από τώρα να ανέβει πάνω του(αν και του είπα πως θα το χρησιμοποιούμε για τραπεζάκι)!

      Διαγραφή
  4. Υπέροχες οι μεταμορφώσεις σας Ιωάννα και το σχέδιο που διάλεξες για το σκαμνάκι, καταπληκτικό -καθώς μία αδυναμία στα του δάσους την έχομεν αυτή την εποχή :)
    Σ' ευχαριστώ και για την αναφορά! Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Δήμητρα και εμένα μου αρέσουν τα δάση και μάλιστα τα γαλαζοπράσινα!!Δεν μπορούσε να μην γίνει η αναφορά στις υπέροχες,χαρούμενες σημυδες σου,καλημέρα!!

      Διαγραφή
  5. Το σκαμνάκι έγινε πολύ χαρούμενο και παιχνιδιάρικο! Μπράβο Ιωάννα! Νομίζω ότι οι ειδικές μίλησαν για βερνίκι νερού! Θα προμηθευτώ και εγώ πάραυτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι και εμένα μου αρέσει πολύ το σκαμνάκι Κατερίνα,ήταν πολύ απλό άλλωστε,το χρειαζόταν!!Και εγώ πρέπει να προμηθευτώ πάραυτα το βερνίκι νερού,γιατί το σκαμνάκι μου περιμένει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. I love your decoupaged Ikea stool, it looks really well done.

    ΑπάντησηΔιαγραφή