Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

NINTZA TURTLES PARTY AND SOMETHING FOR CHRISTMAS

 Και εκεί που όλοι νομίζαμε πως ξέραμε το θέμα του party του Φραγκισκάκου,ο μικρός πρωταγωνιστής άλλαξε τα σχέδια!!Νέα αγάπη:Χελωνονιντζάκια!!

NINTZA TURTLES PARTY AND SOMETHING FOR CHRISTMAS

Έτσι σιγά,σιγά αυτοί οι τέσσερις ήρωες άρχισαν να καταλαμβάνουν την καθημερινότητα μας!!Τα 4 χελωνονιντζάκια πλέον πρωταγωνιστούν στις ζωγραφιές του Φραγκισκάκου!!

NINTZA TURTLES PARTY AND SOMETHING FOR CHRISTMAS1

 Κοιμόμαστε αγκαλιά με το Ραφαέλ.

NINTZA TURTLES PARTY AND SOMETHING FOR CHRISTMAS2

Και καταφέραμε και είδαμε από κοντά,τουλάχιστον τα δύο από τα τέσσερα.

NINTZA TURTLES PARTY AND SOMETHING FOR CHRISTMAS3

Αλλά,ας συστηθούμε:
Ραφαέλ (κόκκινο μαντήλι): Πήρε το όνομά του από τον Ιταλό ζωγράφο και αρχιτέκτονα της Αναγέννησης Ραφαήλ.

Μικελάντζελο (πορτοκαλί μαντήλι):Πήρε το όνομά του από το Μιχαήλ Άγγελο. Το όνομα του αρχικά είχε γραφτεί λανθασμένα "Μικελάντζελο" από τους Peter Laird και Kevin Eastman, αφού την εποχή εκείνη χρησιμοποιούσαν γραφομηχανή και δεν είχαν λεξικό.

Ντονατέλο (μοβ μαντήλι):Πήρε το όνομα του από τον γλύπτη Ντονατέλο.

Λεονάρντο (μπλε μαντήλι):Το όνομα του προέρχεται από τον Ιταλό μαθηματικό,επιστήμονα,μηχανικό,εφευρέτη,ανατόμο και ζωγράφο Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Οπότε και το party μας αναπόφευκτα,μετατράπηκε σε χελωνο-party!!!H τούρτα(που κανείς τελικά δεν την έβγαλε φωτογραφία) είχε πάνω τους 4 μασκοφόρους.

NINTZA TURTLES PARTY AND SOMETHING FOR CHRISTMAS4

Όμως και οι μικροί μας καλεσμένοι ήταν μασκοφόροι!
Δεν παραλείψαμε να φτιάξουμε από τσόχα τις μάσκες από τα χελωνονιντζάκια,όπως είχαμε δει την ιδέα στο party super heroes.Bέβαια κόκκινη μάσκα φτιάξαμε μόνο μία,γιατί ένας ήταν ο Ραφαέλ,ο εορτάζων Φραγκισκάκος.

NINTZA TURTLES PARTY AND SOMETHING FOR CHRISTMAS5
Οι μάσκες είχαν επιτυχία,όλα τα παιδάκια διάλεγαν τη δική τους,όπου την φορούσαν την περισσότερη ώρα και την πήραν μαζί τους φεύγοντας.

Από πέρυσι τα Χριστούγεννα είχα δει την ανάρτηση της Άσπας, Πώς να (μη) φτιάξετε Χριστουγεννιάτικες μπάλες χελωνονιντζάκια και όταν τελικά αποφασίστηκε το χελωνο-party,ήξερα τι δωράκι θα δίναμε στα παιδάκια φεύγοντας.
Πράσινες μπάλες,κορδέλες στα κατάλληλα χρώματα,ματάκια,κόλλα και ανεξίτηλος μαρκαδόρος, οι βοηθοί μας για να δημιουργήσουμε χριστουγεννιάτικες μπάλες χελωνονιντζάκια.Έτσι φεύγοντας κάθε παιδάκι διάλεγε ποιον ήρωα ήθελε να πάρει μαζί του και τώρα πια φαντάζομαι ότι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τους θα στέκονται καμαρωτοί ο Ντονατέλο,ο Ραφαέλ,ο Μικελάντζελο και ο Λεονάρντο,έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη κατά των κακών!!

NINTZA TURTLES PARTY AND SOMETHING FOR CHRISTMAS6
Στη φωτογραφία δεν φαίνεται,αλλά όλα τα χελωνονιντζάκια μας χαμογελάνε,άλλωστε είναι μέρα χαράς,μέρα γενεθλίων για τον θησαυρό μας!!

Πέρυσι,αν θυμάστε στο peppa pig party μας,είχαμε φτιάξει μπλουζάκια με την Peppa ή τον George για όλους τους μικρούς μας καλεσμένους,ενώ το μπλουζάκι του Φραγκισκάκου είχε και τους δύο.Έτσι φέτος είπαμε να το καθιερώσουμε,κάθε χρόνο η μπλούζα του εορτάζοντα θα είναι ζωγραφισμένη,ανάλογα με το θέμα του party!Έτσι μία μπλε μπλουζίτσα,πήρε χρώμα και λάμψη από τις φιγούρες του Μικελάντζελο,του Ντόνι και του Λεονάρντο,για τον εορτάζοντα Francesco-Rafael!

NINTZA TURTLES PARTY AND SOMETHING FOR CHRISTMAS7

'Ηθελα κάτω από το όνομα του μικρού μας Francesco,να γράψω και τον αριθμό 5(κλείσαμε τα 5!!!),αλλά ο μικρός φυσικά έχει άποψη για όλα και αρνήθηκε.


NINTZA TURTLES PARTY AND SOMETHING FOR CHRISTMAS8


Τόσο απλά και γρήγορα,ήρθε το ΣΚ με τα γενέθλια του μικρού μας θησαυρού,πέρασε και τώρα ήδη μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα!!

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου,ο γιορτινός Δεκέμβριος μας επιφύλασσε στην αρχή του μεγάλη χαρά και συγκίνηση...πόσα συναισθήματα σε πλημμυρίζουν όταν οι δασκάλες στο νηπιαγωγείο του Φραγκισκάκου,σου δείχνουν πως ζωγράφισε ως τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή του,τον μπαμπά και τη μαμά;Έχουμε ένα συναισθηματικό ισορροπημένο παιδί,έχουμε κάνει καλή δουλειά είπαν και για εμάς είναι μεγάλη ανταμοιβή αυτή,για κάθε γονιό είναι μία τεράστια ανταμοιβή να του λέει κάποιος πως έχει κάνει καλή δουλειά,γιατί οι ανασφάλειες των γονιών δεν σταματάνε ποτέ (και εμείς έχουμε λίγες παραπάνω)!!!

Έτσι όμορφα άρχισε ο μήνας μας και ακόμα πιο όμορφα ελπίζω να συνεχιστεί!!Καλό μήνα σε όλους γεμάτος υγεία,αγάπη,χαμόγελα,φωτάκια,χρυσόσκονη και  Χριστουγεννιάτικη μαγεία!!!

12 σχόλια:

  1. Καλό μήνα Ιωάννα! Να χαίρεσαι το αγόρι σου, Χρόνια του Πολλά!!!
    Εύχομαι ο κατακόκκινος Δεκέμβρης να σας γεμίσει χαρές!!
    Πολλά φιλιά, καλά στολίσματα κι όμορφες στιγμές!!
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eυχαριστώ πάρα πολύ Αννιώ!!!Να είναι καλά τα μικρά μας,γιατί αυτά είναι όλος ο κόσμος μας!!!Και εσείς να περάσετε υπέροχα!!!Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πωπω...μου εβαλες ιδεες γιατι σε 1 μηνα θα εχω τα γεννεθλια του πριγκιπα μου...τελεια! Να τον χαιρεστε Ιωαννα! Παντα γερος και δυνατος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ζήνα και εσύ να χαίρεσαι τα δικά σου μικρά πλασματάκια και ανυπομονούμε να δούμε τι καλό θα ετοιμάσεις!!

      Διαγραφή
  4. Να τον χαίρεστε Ιωάννα!! Με υγεία, αγάπη κι ευτυχία να είναι γεμάτη η ζωή του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιωάννα να τον χαίρεσαι τον μικρο σου! πολύ ωραίο θέμα για αγορίστικο πάρτι! εμείς είμαστε ακόμη στη φάση του μακουιν και του μπάρμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περάσαμε και εμείς μια μικρή φάση με τον Μακουίν,αλλά κινηθήκαμε κυρίως προς mickey και peppa μεριά!Να χαίρεσαι την ταλιμπανούλα και το μαχαραγιά!!

      Διαγραφή
  6. Τι όμορφα που περάσατε Ιωάννα μου! Να τον χαίρεστε και να σας χαίρεται με όλα αυτά τα σπουδαία πράγματα που ετοιμάσατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Κατερίνα και εσύ να χαίρεσαι αυτούς που αγαπάς!!

      Διαγραφή
  7. Να το χαίρεσαι το μπισκοτάκι σου Ιωάννα! Πολύ όμορφα όσα ετοίμασες και οι μπαλίτσες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ Δήμητρα και εσύ να είσαι πάντα καλά!!Απλά πράγματα φτιάχνουμε,αλλά μου αρέσει που ο Φραγκισκάκος,θέλει να κάνουμε κατασκευές και τώρα τελευταία έχει κολλήσει με τη ζωγραφική (τον είπα χτες καλλιτέχνη και ενθουσιάστηκε)!!Καλημέρα Δήμητρα!!

      Διαγραφή