Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Η ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ


the soup of love

Όταν πριν λίγο καιρό έγραψα για το φαγητό στη Ρωσία, μία αναγνώστρια μου είπε πως πήγαινε να βρει μία συνταγή για να φτιάξει την κατακόκκινη σούπα borsch.Το ίδιο έκανα και εγώ,γιατί ήταν ένα από τα φαγητά που λατρέψαμε στη Ρωσία!!Έτσι,έψαξα διάφορες συνταγές και έφτιαξα την δική μου borsch.

Υλικά, που χρησιμοποίησα:
4 μεγάλα παντζάρια (κομμένα σε κυβάκια)
3 πατάτες (κομμένες σε κυβάκια)
3 καρότα(ψιλοκομμένα)
1/4 μικρό λάχανο (ψιλοκομμένο)
1 κύβος λαχανικών
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
1 ντομάτα (ψιλοκομμένη)
λίγο λάδι
λίγο γιαούρτι για το σερβίρισμα (αν βέβαια βρεθείτε σε κάποιο ρώσικο παντοπωλείο,μπορείτε να προμηθευτείτε την ειδική κρέμα που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι στην borsch).
Πολλές συνταγές ανέφεραν και κρέας,αλλά εμείς την φάγαμε σκέτη στη Ρωσία,οπότε έτσι την έφτιαξα!!

Εκτέλεση:
Έριξα σε μία κατσαρόλα 10 φλυτζάνες νερό τον κύβο και πρόσθεσα τα παντζάρια με τις πατάτες.Αφού έβρασαν 10',έβγαλα τα λαχανικά από το ζωμό. Σε ένα τηγάνι έριξα το λάδι και  τσιγάρισα λίγο το κρεμμύδι,το σκόρδο και έπειτα πρόσθεσα τα καρότα,την ντομάτα και το λάχανο.Τα ανακάτεψα,ψήθηκαν 2 λεπτά και έπειτα όλο το περιεχόμενο του τηγανιού,το έριξα στην κατσαρόλα με το πλέον κόκκινο ζωμό,που είχα βράσει πριν τα λαχανικά .Έβρασαν 20' και έπειτα πρόσθεσα ξανά τις πατάτες και τα παντζάρια  (αν θέλετε,σε αυτό το σημείο, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό ακόμα)και συνεχίστηκε το ψήσιμο για άλλα 10'.Το φαγητό μου ήταν έτοιμο.Σέρβιρα αμέσως, με μία κουταλιά γιαούρτι και 1 παξιμαδάκι.

the soup of love1

Περιττό να πω πως ήταν πεντανόστιμη,μοσχοβολούσε ο τόπος και φυσικά ήταν κατακόκκινη!!!
Ο δύσκολος Φραγκισκάκος δεν ενθουσιάστηκε,αλλά δεν ενθουσιάζεται για το παντζάρι γενικά,αλλά εμείς την τιμήσαμε δεόντως!!!

Αφού ο έρωτας περνάει από το στομάχι, τι θα λέγατε να φτιάχνατε μία κατακόκκινη σούπα borsch για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου;Και άμα θέλετε μπορείτε να τη συνοδέψετε και με την πίτα της αγάπης.

Ακόμα και αν δεν είστε από τους τυχερούς που ζείτε τη σπίθα του έρωτα, ευκαιρία να γιορτάσετε την αγάπη, γιατί αυτή είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή!!!Οπότε ας δούμε την επερχόμενη γιορτή των ερωτευμένων,ως μία ακόμα αφορμή για να πούμε σε κάποιον σ'αγαπώ, γιατί πολλές φορές ξεχνάμε να πούμε τα αυτονόητα και ας του το δείξουμε με κάτι απλό,με μία λεπτομέρεια,με ένα κατακόκκινο φαγητό, φτιαγμένο με αγάπη!!!Καλό Σαββατοκύριακο!!!

6 σχόλια:

  1. Αυτη η συνταγη μου φαινεται παρα πολυ νοστιμη. Εχει πολλα λαχανικα μεσα που ειναι οτι πρεπει για τον χειμωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι,πεντανόστιμη,αρκεί να σου αρέσει το παντζάρι!!!Καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  2. Αν και δεν είμαι λάτρης της σούπας λατρεύω τα λαχανικά που έχει μέσα και το χρώμα της προκαλεί τόσο ενδιαφέρον! Ωραία συνταγή Ιωάννα, ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας!

    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμη Χριστίνα,λατρεύω και τα παντζάρια εγώ!!Καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  3. Δεν είχα ιδέα ότι μπορείς να φτιάξεις σούπα με παντζάρια!! Λατρεύω τις σούπες και αυτή δεν την είχα ακούσει ξανά. Αυτά είναι τα όμορφα των ταξιδιών, δοκιμάζεις άλλες κουζίνες!! Μπράβο Ιωάννα μου δείχνει πολύ νόστιμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα πάντα μπορείς να βάλεις σε μία σούπα τελικά Ελεάννα!!Όσο για τις καινούργιες γεύσεις,τις ψάχνω συνέχεια,καλημέρα!!!

      Διαγραφή