Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

MY FRANCESCO IS DRAWING PILLOWS



 children are drawing pillows

Tα σχολεία είναι μία ανάσα πριν τελειώσουν και ανάμεσα στα ανάμικτα συναισθήματα μικρών και μεγάλων, έχουμε και την έγνοια τι να πάρουμε δώρο στη δασκάλα!!
Τι καλύτερο από κάτι που τα ίδια τα παιδιά έχουν φτιάξει;


Με τη βοήθεια των ειδικών μαρκαδόρων για ύφασμα,οι μικροί μας θησαυροί μπορούν να ζωγραφίσουν εύκολα σε ότι ύφασμα θέλουν και ότι θέλουν!!
Εμείς διαλέξαμε εκρού βελούδινα μαξιλαράκια τα Χριστούγεννα, για να φτιάξει όμορφα δώρα ο Φραγκισκάκος για τις γιαγιάδες, αλλά και για τη νονά, όμως το ίδιο θα μπορούσαμε να κάνουμε και τώρα για τη δασκάλα!!

Το πρώτο μαξιλαράκι για τη νονά!!

 children are drawing pillows1

Το δεύτερο για τη γιαγιά τη Μίνα, φοβήθηκα πως δε θα γίνει καλό,γιατί ο Φραγκισκάκος, είχε αρχίσει ήδη να κουράζεται..

 children are drawing pillows2

αλλά νομίζω πως είναι πολύ καλό τελικά!!!

 children are drawing pillows3

Εντάξει, αν εξαιρέσεις το τεράστιο σύννεφο,τις χοντρές ψιχάλες βροχής και τα χέρια (αλλά Ψαλιδοχέρης) είναι ένα όμορφο μαξιλαράκι!!Βέβαια η γιαγιά μας η Αργυρούλα το λάτρεψε ούτως ή άλλως ,αφού το έφτιαξε ο Φραγκισκάκος μας!!!

 children are drawing pillows4

Η αδυναμία μας στο χρωματιστό ουράνιο τόξο φαίνεται!!

 children are drawing pillows5

Τέλος, ζωγραφική σε τσάντα από τον Φραγκισκάκο, με υγρό χρώμα για ύφασμα.

 children are drawing

Επίσης μία πολύ ωραία ιδέα για δώρο στη δασκάλα είναι να ζωγραφίσουν τα μικρά μας,  κεράκια ,με τον τρόπο που είχαμε δει εδώ. Ο Φραγκισκάκος στο προνήπιο αυτό έδωσε ως δώρο στη δασκάλα, καθώς και πρόπερσι τα Χριστούγεννα στις γιαγιάδες και στην νονά  (Σας χρωστάω φωτογραφίες, αν καταφέρω να τις βρω)!!

a trip of candle1
Εδώ το κεράκι για τη γιαγιά την Αργυρούλα και για της νονά την Αντιγόνη.

Άντε προλαβαίνετε ακόμα, απλώς μαρκαδόρους, μαξιλαράκια και αφήστε τα μικρά χεράκια να δημιουργήσουν (μην ξεχάσετε να βάλετε ένα παλιό ύφασμα ή χαρτί μέσα στο μαξιλάρι ,για να μην περάσουν τα χρώματα και στην πίσω πλευρά του μαξιλαριού)!!

Καλό τέλος στην σχολική χρονιά, πάντα ένα τέλος κρύβει και λίγη θλίψη, αλλά το καλοκαιράκι (με τα τσαλιμάκια του) είναι εδώ και μας περιμένει να ζήσουμε κάθε στιγμή, να χορτάσουμε θάλασσα, ήλιο,γέλια, ξεγνοιασιά, να χαρούμε που απλά έχουμε ο ένας τον άλλον!!!Καλό καλοκαίρι στους μικρούς μας θησαυρούς!!!

16 σχόλια:

  1. Καταπληκτικά τα έφτιαξε ο μικρός! πάρα πολύ ωραία ιδέα και για απασχόληση και για εντελώς προσωπικό δώρο!μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστώ πολύ Μάχη!!!Πάντα προσπαθώ να παρακινώ τον Φραγκισκάκο να φτιάχνει κάτι για τις γιαγιάδες και τη νονά τα Χριστούγεννα(Βέβαια δεν τον έπεισα να φτιάξει κάτι φέτος και για την δασκάλα του)!!!Καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  2. τι πιο όμορφο από ένα δώρο φτιαγμένο από τα χεράκια τους!!!μπράβο στον μικρό καλλιτέχνη αλλά και στη μαμά για την ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι οι γιαγιάδες δεν θέλουν τίποτα άλλο,ότι και αν τους φτιάξουν τα εγγόνια τους για αυτές είναι θησαυρός!!!Καλό Σαββατοκύριακο Λίτσα!!!

      Διαγραφή
  3. Great gift idea! I'd gladly carried a tote with a grandchild original :) Thanks for sharing with Creatively Crafty #ccbg :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί ωραία ιδέα τα ζωγραφιστά μαξιλάρια!
    Σίγουρα οι γιαγιάδες τα φυλάνε σαν θησαυρό.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχη ιδέα Ιωάννα μου! Και ο μικρός σου καλλιτέχνης έκανε την καλύτερη δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθώ τα Χριστούγεννα να φτιάχνει ο Φραγκισκάκος κάτι μόνος του για τις γιαγιάδες και την νονά..όταν έχει όρεξη γίνεται καλλιτέχνης!!Καλημέρα Κατερίνα!!!

      Διαγραφή
  6. What an adorable idea. I know any grandmother and teacher would love to receive a hand made pillow from such a sweet little guy! Καλό Καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα ότι είναι φτιαγμένο με αγάπη και μάλιστα από δύο μικρά χεράκια είναι υπέροχο!!!Καλημέρα Μαίρη!!!

      Διαγραφή
  7. Αστείρευτη η φαντασία των παιδιών.Νομιζω ότι αυτή η ζωγραφική ξετυλίγει την αθώα ψυχούλα τους που αποτυπώνεται τόσο ωραία πάνω στο βελούδινο ύφασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι η ζωγραφική, τα σχέδια, τα χρώματα είναι πολύ σημαντικά για τα παιδιά και για εμάς, που καμαρώνουμε!!Καλημέρα Μαρία!!

      Διαγραφή
  8. Και μόνο που είναι φτιαγμένα από μικρά χεράκια, έχουν άλλη αξία. Ακόμα και ο Ψαλιδοχέρης έχει άλλη χάρη ;)) Πολλές καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλά ψαλιδοχέρης?Και δεν έχει δει καν το έργο!!Καλό βράδυ Δήμητρα!!!

      Διαγραφή