Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝΑ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΥΣ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΥΣ


diy with old colours

Σε ένα σπίτι με έναν μικρό καλλιτέχνη, οι μαρκαδόροι δίνουν και παίρνουν!!!Αλλά πόσο γρήγορα χάνουν τη λάμψη τους;Μα να πάνε χαμένα τόσα χρώματα;Ας φτιάξουμε κάτι όμορφο,χρωματιστό  και χρήσιμο!!Ένα ουράνιο τόξο για την ντουλαπίτσα μας ,που την τελευταία εβδομάδα του καλοκαιρινού μαραθώνιου δημιουργικότητας, μας ζήτησε να φτιάξουμε κάτι με ένα ή περισσότερα χρώματα του ουράνιου τόξου!!!
Τα υλικά μας εύκολα:

diy with old colours1

  •  παλιοί μαρκαδόροι,
  • ένα τσίγκινο κουτάκι (εδώ από μία μαγειρική σόδα που τελείωσε),
  • ζηλωτείπ ή κολλητική ταινία διπλής όψης
  • κορδέλα ή washi tape 
Αρχίζουμε να στερεώνουμε τους μαρκαδόρους μας πάνω στο κουτί μας,είτε με την κολλητική ταινία είτε με το ζηλωτέιπ,ότι σας βολεύει.Προσέχουμε να ξεκινάει ο μαρκαδόρος μας από την άκρη,τον πάτο του τσίγκινου κουτιού (ώστε να μην εμποδίζεται το κουτί να σταθεί).Τους μαρκαδόρους τους βάζουμε με ότι σειρά θέλουμε,μπορούμε να τους ομαδοποιήσουμε ανά χρώμα,ή ανά πάχος ή απλά να τους κολλήσουμε ανακατεμένους.

diy with old colours2

diy with old colours3

Αφού καλύψουμε το κουτί μας γύρω,γύρω με μαρκαδόρους,δένουμε σφιχτά μία κορδέλα ή τυλίγουμε ένα κομμάτι washi tape γύρω από τους μαρκαδόρους μας και για να είναι πιο στέρεη η κατασκευή μας, αλλά και για να καλύψουμε το ζηλωτείπ.

diy with old colours4

diy with old colours5

diy with old colours6


diy with old colours7

Τώρα που τα σχολεία θα ανοίξουν όλοι θα θέλουν να έχουν ένα ουράνιο τόξο πάνω στο γραφείο τους, που θα βάζει σε τάξη τα μολύβια τους!!!

diy with old colours8

Μία άλλη ιδέα αξιοποίησης των παλιών μαρκαδόρων είναι να φτιάξουμε μία γιρλάντα.Παίρνουμε ένα σκοινάκι, ή δίχρωμο σπάγκο και δένουμε πάνω του ακανόνιστα τους μαρκαδόρους μας.'Ετσι μπορούμε να δώσουμε χρώμα σε μία άχρωμη γωνιά του παιδικού δωματίου ή σε μία βιβλιοθήκη ή ακόμα και για να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο (από τώρα τα Χριστούγεννα ονειρεύομαι) στο παιδικό δωμάτιο,στο σχολείο,στο φροντιστήριο.

Λοιπόν, μήπως είναι ώρα να ξεκαθαρίσετε τους μαρκαδόρους των παιδιών;

Ντουλαπίτσα μας,αγαπημένη μας Άννα, σε ευχαριστούμε για άλλη μια χρονιά για το υπέροχο ταξίδι δημιουργικότητας ,που μας παρέσυρες!!!Και του χρόνου!!!

βράδυ,καλή σχολική χρονιά να έχουμε!!!

10 σχόλια:

  1. Πανέξυπνη και πανέμορφη ιδέα. Ό,τι πρέπει για μολυβοθήκη. Καλό μήνα, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πως τώρα που αρχίζουν τα σχολεία,μία καινούργια μολυβοθήκη είναι πάντα χρήσιμη!Καλό μήνα Μία!!!

      Διαγραφή
  2. καλή σχολική χρονια να έχετε! θα σας φανει σιγουρα χρήσιμη η μολυβοθηκη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι όμορφη ιδέα και μέσα στο πνεύμα της ανακύκλωσης!!! Καλή σχολική χρονιά εύχομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετσι μπορείς να φτιάξεις πολλές μολυβοθήκες με τα τσίγκινα κουτάκια που είναι άπειρα.. και να είναι όλα τακτοποιήμενα!! Πολύ ωραία ιδέα για ανακύκλωση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μολυβοθήκες από τσίγκινα κουτάκια,άπειρες και πάντα χρήσιμες!!Ακόμα θυμάμαι,όταν είμασταν μικρές,την αδερφή μου να φτιάχνει μολυβοθήκες από τσίγκινα κουτιά εβαπορέ και να τις ντύνει με χαρτί περιτυλίγματος.Το diy από τότε στο αίμα!!!

      Διαγραφή