Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ PRAKTIKER ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

 Πρώτη Οκτώβρη, και η εβδομάδα ξεκίνησε για εμένα με μία Δευτέρα κουραστική,εκτός δουλειάς, αλλά πολύ αγχωτική!!Έπρεπε να κάνω κάτι που με άγχωνε πολύ, φοβόμουν και απέφευγα καιρό..και τελικά το έκανα και δεν ήταν τίποτα , απλώς αγχωνόμουν.

Μετά την Δευτέρα, άρχισε για μένα η εβδομάδα δημιουργικότητας στα praktiker, με δωρεάν σεμινάρια στα πλαίσια της εβδομάδας εξυπηρέτησης πελατών!!!
Φωτογραφία από το χώρο του σεμιναρίου με τα υποδείγματα των κατασκευών, τραβηγμένη από το ftiaxto, μιας και εγώ δεν έβγαλα φωτογραφία εκεί.

http://www.ftiaxto.gr/2018/10/xilino-fotistiko-diy-praktiker/

Σε ένα όμορφο περιβάλλον,οργανωμένο,φιλικό, δημιουργήσαμε υπέροχα πράγματα!!Γίναμε μία ομάδα όλοι μαζί!!
Την Τρίτη φτιάξαμε μία απλή κατασκευή, να μην μας ρίξουν αμέσως στα δύσκολα, τσιμεντένιο στοπ.Επιτέλους ασχολήθηκα με το τσιμέντο, κάτι που ήθελα εδώ και καιρό!Ανακατέψαμε το τσιμέντο με νερό ,αρκετά καλά και έπειτα ρίξαμε το τσιμέντο μας μέσα στο καλούπι-ποτηράκι.Χώσαμε και το σκοινί μας και περιμέναμε να πήξει το τσιμέντο μας, το οποίο ήταν ταχείας πήξης και μετά από κανένα 20λεπτό, ήταν έτοιμο.Έπειτα χρώματα και φαντασία.Χρησιμοποίησα το αγαπημένο μου τυρκουάζ, αν και μου άρεσε και ένα ωραίο κοραλλί χρώμα που υπήρχε εκεί.Μετά με την βοήθεια, του διπλανού μου δημιουργού, που ήταν ταλέντο και κάθε μέρα έφτιαχνε τις πιο διαφορετικές κατασκευές, δημιούργησα μικρές χρυσαφί πιτσιλιές.Τελικά έπρεπε να βάλω πιο πολύ χρυσαφί, μου αρέσει πολύ!!

week of creativity in praktiker

Την Τετάρτη σειρά είχε η ξύλινη μολυβοθήκη.Ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι ξύλου και έπρεπε εμείς να του δώσουμε μορφή!!Black decker και άνοιγμα τρυπών.Στο σεμινάριο ήταν και άνδρες και γυναίκες.Το άνοιγμα τρυπών το ανέλαβαν ως επί το πλείστον οι άνδρες, όμως εγώ ήθελα να το φτιάξω μόνη μου (βέβαια στο τέλος ,με βοήθησαν λίγο τα παιδιά του praktiker).Ζορίστηκα πολύ,ήθελε δύναμη και ως την άλλη ημέρα πονούσαν πολύ τα χέρια μου, αλλά ήταν από τις πιο όμορφες κατασκευές.Ανοίξαμε τρύπες σε διάφορα μεγέθη και έπειτα χρησιμοποιήσαμε στένσιλ και την φαντασία μας, για να στολίσουμε την μολυβοθήκη μας!!Στο τέλος ψεκάσαμε με ένα προστατευτικό βερνίκι.

week of creativity in praktiker1

week of creativity in praktiker 2

week of creativity in praktiker 3

Την Πέμπτη , φτιάξαμε μία κατασκευή που με είχε ενθουσιάσει από όταν έμαθα για τα σεμινάρια, ξύλινο φωτιστικό!!Koμμάτια ξύλου κομμένα, τα κολλήσαμε,περιμέναμε υπομονετικά, με ακόμα πιο πολύ υπομονή τρίβαμε με γυαλόχαρτο (αχ πάλι κούραση για τα χεράκια μου) και ξανατρίβαμε ώσπου να έχουμε μία λεία , τέλεια επιφάνεια.Περάσαμε με ένα βερνίκι, βιδώσαμε το ντουί μας, λάμπα και έτοιμο!!Αν και είχα σκεφτεί να διακοσμήσω με λίγο χρυσαφί χρώμα, αυτήν τη φορά η κατασκευή μας δεν είχε χρώμα!!

week of creativity in praktiker 4
Μπορούμε να βάλουμε μία ιδιαίτερη λάμπα και να έχουμε ένα διαφορετικό φωτιστικό,εδώ είναι με την απλή που μας δώσανε στο praktiker.

week of creativity in praktiker 5

Πλέον είμαστε μία παρέα,μικροί ,μεγάλοι, κάποια άτομα είμαστε κάθε ημέρα στα σεμινάρια, μιλάμε σαν παλιοί φίλοι, εμπνέει και βοηθάει ο ένας τον άλλον!!Επίσης κάθε ένας δίνει την δική του πινελιά σε κάθε κατασκευή και αν εξαιρέσουμε το ξύλινο φωτιστικό, τις υπόλοιπες ημέρες όλοι φτιάξαμε κάτι διαφορετικό!!
Παρασκευή και πάμε για κάθετο κήπο!!
Ένα κομμάτι ξύλο,βάζα,κόλλα,χώμα,πετραδάκια,μικρόφυτα, στένσιλ, χρώμα και το αποτέλεσμα πολύ όμορφο!!Δεν ξέρω πόσο θα με αντέξουν τα μικρόφυτα, πάντως είναι πολύ όμορφα!!

week of creativity in praktiker 6

week of creativity in praktiker 7

Σάββατο και για το τέλος έχουμε ξύλινο δίσκο με πλακάκι.Κομμάτια ξύλου, τα κολλήσαμε, σχηματίστηκε ο δίσκος,κολλήσαμε το πλακάκι,τρίψιμο,βάψιμο,πόμολα και ο δίσκος μας ήταν έτοιμος.Κάποιοι το άφησαν χωρίς χρώμα και ήταν πολύ όμορφο το αποτέλεσμα, ενώ σκέφτηκαν να κολλήσουν κομμάτια ξύλου εσωτερικά και να φτιάξουν χωρίσματα στο δίσκο ή να βάλουν αντί για πόμολα, σκοινί.

week of creativity in praktiker 8

Η αλήθεια είναι πως όταν τελείωσε αυτή η εβδομάδα δημιουργικότητας ,λυπήθηκα λίγο, μάλλον είχα ανάγκη να δημιουργήσω και να αποτελώ μέλος μίας ομάδας, που μοιραζόμασταν, έμπνευση, γνώσεις, λαχτάρα για δημιουργικότητα!!

Ευτυχώς που ξεκίνησαν εκδηλώσεις 04-20/10/2018 και στο mall, με έκθεση ζωγραφικής, δωρεάν εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους και λοιπές δράσεις!!

week of creativity

Έτσι βρέθηκα Παρασκευή απόγευμα, να ζωγραφίζω ξύλινα σουβέρ, που αν και δεν είναι από τα αγαπημένα μου αντικείμενα, το συγκεκριμένο με ταξιδεύει σε καλοκαιρινά ραντεβού, κρουαζιέρες με σλίπινγκ μπαγκ και με καρπούζι και σε ρομαντικά ηλιοβασιλέματα!!

week of creativity 1

Ενώ το Σάββατο πήγα με το "σκονάκι" μου για να ζωγραφίσω υφασμάτινες τσάντες!!Τον snoopy τον έχω βάλει καιρό στο μάτι, το σκονάκι το είχα φτιάξει καιρό,γιατί ήθελα να φτιάξω μαξιλαράκι.

week of creativity 2

Δημιουργία snoopy+κόκκινο σπιτάκι+χρυσαφί χιονόνερο: μαμά Ιωάννα.
Δημιουργία ουράνιου τόξου: Φραγκισκάκος!!

week of creativity 3

Και μερικές τσάντες ακόμα, από διάφορους μικρούς και μεγάλους δημιουργούς!!

week of creativity 4


week of creativity 5

Αν έχετε διάθεση για μικρές δόσεις δημιουργικότητας , πηγαίνετε στο mall.
Πέμπτη 18/10 , 16:00-20:00 : Φτιάχνουν ξανά ξύλινα σουβέρ,
Παρασκευή 19/10 , 16:00-20:00: Φτιάχνουμε (μάλλον θα περάσω και εγώ από εκεί) δώρα με διάφορα χαρτιά, ντεκουπάζ, κοπτικό κτλ.
Τέλος , Σάββατο 20/10, 12:00-16:00 :Ζωγραφίζουν υφασμάτινες τσάντες, που όσες και αν έχουμε ποτέ δεν είναι αρκετές!!
Καλές δημιουργίες!!!Καλημέρα!!!

6 σχόλια:

  1. Χρυσοχερα!!! παντα ομορφες δημιουργιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ζήνα!!!Το σημαντικό είναι ότι πέρασα πολύ όμορφα!!!Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  2. Πόσο απίθανα όλα! Εξαντλητική η εβδομάδα σου Ιωάννα μου αλλά νομίζω πως άξιζε τον κόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι άξιζε Χριστίνα, μία εβδομάδα ανάλογη να είχα κάθε μήνα και θα ήμουν super!!Καλό απόγευμα!!!

      Διαγραφή
  3. Απίθανες όλες οι δημιουργίες αλλά ειδικά αυτή τη λάμπα ειληκρινά τη ζήλεψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και είναι πανεύκολη Κατερίνα!!Μόνο κόλλημα και τρίψιμο!!Καλό βράδυ!!

      Διαγραφή