Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΑΝΑ..ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ?


when I will become mother again?
 
Αποφασίζεις πως θέλεις να γίνεις μαμά..

 και μένεις αμέσως έγκυος και είσαι χαρούμενη..πιστεύεις ότι τίποτα άσχημο δεν μπορεί να συμβεί!!Και μετά από κάποιες ταλαιπωρίες και στενοχώριες, αλλά πάντα αισιόδοξη γεννάς.Πριν καλά,καλά καταλάβεις τι έχει συμβεί στην ζωή σου, έρχεται το καραβάκι της ελπίδας και χάνεις την γη κάτω από τα πόδια σου.
Σε αυτήν την φάση δεν θες με τίποτα άλλο παιδί,απλώς προχωράς, προσπαθείς να βρεις μία ισορροπία. Μετά από κάποια χρόνια, αρχίζεις να σκέφτεσαι το δεύτερο παιδί,νέα είσαι ,θα έρθει αργά η γρήγορα.Και τα χρόνια περνάνε και εσύ μεγαλώνεις και ο Φραγκίσκος μεγαλώνει και το παίρνεις απόφαση, πρέπει κάτι να κάνεις,να μείνεις έγκυος (όσο και αν διάφορες μαμάδες με δύο παιδιά λένε ότι αυτές δεν θα έκαναν ποτέ παιδί τώρα να έχουν τόσο μεγάλη-8 χρόνια, διαφορά ηλικίας)..αλήθεια ποιος σας ρώτησε για το τι θα κάνατε εσείς?

Παίρνεις την απόφαση,κάνεις ότι πρέπει, ακούραστα, χωρίς τίποτα να σε ενοχλεί στην περίοδο της προετοιμασίας και έρχεται η ημέρα της τελικής διαδικασίας και είναι μία ημέρα χαράς,είναι μία ημέρα γιορτής, αγνοείς τα στατιστικά στοιχεία που μιλάνε για ποσοστά επιτυχίας 15%, εσύ είσαι σίγουρη,σε 2 εβδομάδες θα ξέρεις πως θα έχεις ένα μικρό σποράκι στην κοιλίτσα σου!!Αχ αυτές οι 2 εβδομάδες,ασήκωτος χρόνος, δεν περνάει, και εσύ προσπαθείς να"ακούσεις" το σώμα σου,έχει σποράκι μέσα του ή όχι?Και αυτό "παίζει" με την αγωνία σου!!Την μια ανακατεύεσαι και ζαλίζεσαι και την άλλη πονάει η κοιλιά σου και εσύ βρίσκεις δικαιολογίες, παράφαγα,έκανα αυτό ,έκανα εκείνο,όχι δεν θα αδιαθετήσω!!Το σώμα σου συνεχίζει και σε κοροϊδεύει, το μυαλό ξέρει, αλλά εσύ για να δώσεις λίγη πνοή ακόμα στην ελπίδα, κάνεις και την χοριακή, που ξέρεις?

Πας να ετοιμαστείς για να πας να πάρεις τα αποτελέσματα,αλλά το σώμα σου αποκαλύπτεται, φρούδα ελπίδα!!Η καρδιά σου κλαίει για την χαμένη ελπίδα...και αρχίζεις αμέσως ,ξανά την διαδικασία από την αρχή.Κάτι δεν σου πάει καλά , δεν θες να συνεχίσεις, δεν θες να κάνεις ξανά τα ίδια.Και το σώμα σου σε προδίδει ξανά.

Ο Άη Βασίλης δεν σου έφερε το δώρο που ήθελες, δεν ξέρεις τι να κάνεις, δεν ξέρεις αν πρέπει να συνεχίσεις και το χαμόγελο πρέπει να παραμείνει στα χείλη!!

Σκέψεις,συναισθήματα λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς!!

4 σχόλια:

  1. Κορίτσι μου καλό.. Την πρώτη μου κόρη την "πιάσαμε στον αέρα" που λέμε. Ταλαιπωρήθηκα στην εγκυμοσύνη καθώς προέκυψε κάποιο πρόβλημα και εν τέλη γέννησα μετά απο 25 ώρες με τεχνιτούς πόνους έκτακτα στον 8ο μήνα. Το κοριτσάκι μου, ένα κουκουτσάκι 1.970 γρ μόνο! Μεγάλη ταλαιπωρία.. Δυσκολία στον θηλασμό, εισαγωγή στην ΜΕΝΝ 24ων ημερών για 5 ημέρες, ένα μαρτύριο.. Παρόλα αυτά αποφασίσαμε να κάνουμε και 2ο μωράκι μετά απο 1 χρόνο.. Κάθε μήνα η ίδια ελπίδα με εσένα! Όλο σκεφτόμουν "γιατί δεν έρχεται;""αν μου έμεινε κάποια ζημιά απο την πρώτη γέννα;(αν και φυσιολογική ποτέ δεν ξέρεις)".. Κάθε μήνα "έβρισκα" συμπτώματα και κάθε φορά η ίδια απογοήτευση. Μέχρι που αποφασίσαμε να πάμε στον γυναικολόγο, μήπως πρέπει να ξεκινήσουμε εξετάσεις. Και έτσι έγινε. Μας έγραψε ένα κατεβατό εξετάσεις που έπρεπε να κάνω την 3η μέρα αφού αδιαθετήσω. Και περίμενα την περίοδο, και περίμενα και περίμενα και δεν ερχόταν. Λέω "λες;";;; Εν τέλη χοριακή 4.023 - 5η εβδομάδα κύησης!!! Γέννησα ανήμερα δεκαπενταύγουστου, στην εβδομάδα που έπρεπε και με μια γέννα μόλις 4ων ωρών!!!

    Στα έγραψα όλα αυτά και γιατί μου θύμισες εμένα, αλλά και για να ξέρεις οτι αυτά συμβαίνουν. Μην απελπίζεσαι κι όσο αγχώνεσαι δεν θα έρθει! Αφέσου και προσπάθησε! Σου εύχομαι πραγματικά με ένα σποράκι στην κοιλιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Διαμάντω, που μοιράστηκες μαζί μου τις αναμνήσεις σου!!!Ξέρω πως υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες,κάθε γυναίκα έχει περάσει διάφορα, άσχημα ή όμορφα, εύκολα ή δύσκολα, για να καταφέρει να φέρει στον κόσμο έναν μικρό ανθρωπάκο ή ακόμα και να μην τα καταφέρει τελικά!!Εγώ έχω τον Φραγκισκάκο!!! Απλώς απογοητεύτηκα,στεναχωρήθηκα, αλλά η ζωή συνεχίζεται!!Καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  2. Εύχομαι ότι καλύτερο γλυκιά μου για σένα, για το αγοράκι σου, για όλη σου την οικογένεια. Όλα θα πάνε καλά, ότι κι αν γίνει. Τα φιλιά μου.AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ Αριάδνη για τις ευχές σου!!Και εσύ να είσαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή