Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ, ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ


 Υπάρχουν χρονιές που παρακολουθώ πολλά θέατρα και άλλες που βλέπω 2-3.Η φετινή χρονιά είχε για εμένα 6 θέατρα ,από τα οποία τα 5 ήταν παιδικά!!
Ο Φραγκισκάκος πηγαίνει σε διάφορες παραστάσεις με το σχολείο, αλλά όταν κάτι αξίζει , πάμε να το δούμε μαζί!!
Οι δύο παραστάσεις για τις οποίες θα σας μιλήσω, είναι δύο παραστάσεις, που θίγουν το θέμα της διαφορετικότητας.Και οι δύο με συγκίνησαν πολύ!!

 'Ετσι είδαμε το θεατρικό "Η Ρένια και ο διαβήτης, που δεν έκανε κύκλους".

two childrens theater performances that we must see

Στο έργο η Ρένια, μία μαθήτρια του δημοτικού,ξαφνικά αρχίζει να νοιώθει κουρασμένη, να πίνει νερό, να τρώει πολύ, να αδυνατίζει και γενικά να έχει τα πρώτα κλασσικά συμπτώματα του διαβήτη τύπου Ι, που όσο και αν τα ξέρουμε, δεν είναι εύκολο να τα αναγνωρίσουμε , γιατί πολύ απλά δεν πιστεύουμε πως μπορούν οι μικροί μας θησαυροί να έχουν σακχαρώδη διαβήτη!
Στο πρώτο μέρος του έργου βλέπουμε την Ρένια πριν και μετά από την ανακάλυψη του διαβήτη.Με όμορφο τρόπο μαθαίνουμε για αυτήν την αρρώστια ,που όλοι λίγο πολύ την ξέρουμε!Στο δεύτερο μέρος του θεατρικού η γιαγιά της Ρένιας-Κάρμεν Ρουγγέρη της αφηγείται ένα παραμύθι με βασίλισσα και βασιλιά , το οποίο αναφέρεται στην διαφορετικότητα!Γιατί όλοι με κάποιο τρόπο είμαστε διαφορετικοί!!

Μία όμορφη παράσταση με ζωντανή μουσική και ένα πνεύμα αισιοδοξίας και ελπίδας, που με συγκίνησε πάρα πολύ,γιατί μου θύμισε ξανά το το καραβάκι της ελπίδας!!

Η δεύτερη παράσταση είναι το "Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν", που ήθελα να δούμε πολύ καιρό και τελικά καταφέραμε να την δούμε πριν μερικές ημέρες!!

two childrens theater performances that we must see 1

two childrens theater performances that we must see 2

Μία παράσταση για να μας ευαισθητοποιήσει σχετικά με τα άτομα που βρίσκονται σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο!!
Παρακολουθούμε την ζωή του μικρού Άρη, όπου ζει σε ένα σπίτι, που παρ' όλες τις δυσκολίες  είναι γεμάτο αγάπη,γέλιο και αισιοδοξία μαζί με την ακούραστη μαμά του και την αδερφή του. Μέσα από την ζωή του Άρη και τα υπέροχα τραγούδια της παράστασης, βλέπουμε πόσο άσχημα συμπεριφερόμαστε στα άτομα που βρίσκονται στο αναπηρικό αμαξίδιο,πόση προκατάληψη και ρατσισμός υπάρχει.Η παράσταση έβγαζε γέλιο, μας έδειχνε αλήθειες και μας άφηνε με το μήνυμα της ελπίδας και το ότι όταν παλεύουμε και ελπίζουμε όλα μπορούν να γίνουν!!Η παράσταση πρωτοτυπεί γιατί είναι  απόλυτα προσβάσιμη σε άτομα με ειδικές ικανότητες!!Υπάρχει οθόνη με υπερτίτλους για κωφούς και βαρήκοους. Ακουστική περιγραφή για τυφλούς και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, καθώς και διερμηνεία στην Νοηματική Γλώσσα.

Η πρώτη παράσταση παρουσιάστηκε μόνο για 2 παραστάσεις στις 16 Μαρτίου, αλλά από ότι κατάλαβα θα ακολουθήσουν και άλλες παραστάσεις αργότερα.
Όμως η δεύτερη παράσταση συνεχίζεται έως τις 21 Απριλίου, οπότε σπεύσατε!!

Καλημέρα!!!

2 σχόλια:

  1. μπήκαν στο πρόγραμμα. ειδικά για τη δεύτερη έχω ακούσει πολλά καλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι πολύ καλή, θα σας αρέσει Ζήνα!!Καλό Σαββατοκύριακο!!!

      Διαγραφή