Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

HARRY POTTER' S OWL PINIATA

      Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας γενεθλίων του Φραγκισκάκου!!!Φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε party με καλεσμένους όλα τα παιδιά της τάξης του και θέμα το harry potter.Ενθουσιάστηκα όταν είδα το harry potter party της Ελπίδας, στο σπίτι !!Βέβαια, το δικό μας party έγινε σε παιδότοπο και έτσι, αρκεστήκαμε στην τούρτα Harry Potter και στην πινιάτα μας!!

harry's potter owl piniata

harry's potter owl piniata 1

Πιο πολύ εγώ ήθελα να έχουμε πινιάτα, γιατί ως τώρα ποτέ δεν είχαμε.Δεν δυσκολεύτηκα να πείσω και τον Φραγκισκάκο για μία πινιάτα σε σχέδιο κουκουβάγια harry potter.

Για να φτιάξεις μία πινιάτα, υπάρχουν δύο τρόποι,είτε με μπαλόνι και αλευρόκολλα, είτε με χαρτόκουτα.Εμείς αποφασίσαμε να φτιάξουμε με μπαλόνι.Έτσι για να έχουμε αρκετές ημέρες για να στεγνώσει η αλευρόκολλα μας ,άρχισα την πινιάτα να την φτιάχνω δέκα ημέρες πριν από το party.

Αρχικά πήρα ένα μεγάλο μπαλόνι 75-80cm, το φούσκωσα,το έβαλα να σταθεί μέσα σε ένα μπολ και έφτιαξα την αλευρόκολλα μου.Ανακάτεψα καλά τα παρακάτω υλικά :

1 ποτήρι νερό (λίγο χλιαρό)
1 ποτήρι αλεύρι και
1 κουταλιά σούπας αλάτι

harry's potter owl piniata 2

Πρόσεχα το μείγμα μου να μην είναι ούτε πολύ αραιό, ούτε όμως και πηχτό.Και τώρα ετοιμαστείτε να λερώσετε τα χέρια σας!!Έκοψα αρκετές λωρίδες εφημερίδας και άρχισα μία,μία να τις βουτάω στην αλευρόκολλα, να βγάζω την περίσσια αλευρόκολλα και να βάζω τα κομμάτια της εφημερίδας πάνω στο μπαλόνι μου ,ώσπου να το καλύψω με δύο στρώσεις.

harry's potter owl piniata 3

Την επόμενη ημέρα γύρισα το μπαλόνι μου από την ανάποδη πλευρά και κάλυψα με εφημερίδες και αλευρόκολλα και την κάτω του πλευρά (που ήταν μέσα στο μπολ).
Μετά από 6 ημέρες ξεκούρασης και στεγνώματος του μπαλονιού μου,

harry's potter owl piniata 4

με μία καρφίτσα έσκασα το μπαλόνι, το οποίο σιγά,σιγά άρχισε να ξεφουσκώνει, ώσπου ξεκόλλησε εντελώς από την πινιάτα μας.Τώρα είμαστε έτοιμοι για γέμισμα.Έτσι όπως έφυγε το μπαλόνι μας, έμεινε ένα μικρό άνοιγμα,από όπου γεμίσαμε μαζί με τον Φραγκισκάκο την πινιάτα μας, με σοκολατάκια, ζελεδάκια και σοκολατένια νομίσματα.Μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε μέσα, ακόμα και μικράπαιχνιδάκια, δωράκια ή και κονφετί

harry's potter owl piniata 5

Έπειτα τύλιξα την πινιάτα μας με κορδέλες , σαν να ήθελα να την προσφέρω ως δώρο.Η μία από τις κορδέλες ήταν πιο μακριά και άφησα περιθώριο , ώστε να μπορούμε να την κρεμάσουμε από αυτήν.Αυτό το κάνουμε για να είναι γερή η πινιάτα μας και να μην μας ανοίξει από το βάρος του γεμίσματος της.

harry's potter owl piniata 6

Ένα τύλιγμα με τα κομμάτια της εφημερίδας και την αλευρόκολλα ακόμα και περιμένουμε.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρω , πως από ότι είδα στο internet, αφού στεγνώσει η πινιάτα πολλοί την έβαφαν, για να είναι ομοιόμορφη από μέσα.Ειδικά αν χρησιμοποιήσετε ανοιχτόχρωμο γκοφρέ χαρτί, ίσως αυτό να βοηθήσει, γιατί εγώ που δεν την έβαψα και χρησιμοποίησα λευκό γκοφρέ,σε μερικά σημεία φαίνονταν τα γράμματα της εφημερίδας από μέσα, αλλά όλα έφτιαξαν με το να κολλάω κοντά την μία λωρίδα γκοφρέ με την άλλη.

Πέντε ημέρες μετά είχε φτάσει η ημέρα του party ,οπότε έπρεπε η πινιάτα μας να μοιάσει κάπως με την λευκή κουκουβάγια του Χάρι Πότερ.
Πήρα ένα λευκό γκοφρέ και έτσι τυλιγμένο, όπως ήταν, άρχισα να κόβω λωρίδες και να τις ψαλιδίζω ως την μέση.

harry's potter owl piniata 7

Άρχισα να τυλίγω, με τις ψαλιδισμένες λωρίδες γκοφρέ, την πινιάτα μου από την μέση και επάνω,γιατί μου φάνηκε πιο εύκολο στην αρχή.Αυτό ήταν λάθος γιατί μετά δυσκολεύτηκα να συνεχίσω από εκεί και κάτω,στην ένωση δυσκόλευαν τα πράγματα και χανόταν λίγο η ομοιομορφία.Βέβαια στο τέλος το κάλυψα με έξτρα γκοφρέ, αλλά εσείς είναι καλύτερα να αρχίσετε από την βάση, από κάτω και να πηγαίνετε προς τα επάνω, το τύλιγμα με το γκοφρέ.
Με το πιστόλι σιλικόνης, με μερικές τελειώμενες ράβδους σιλικόνης,με αρκετή υπομονή και 2 1/2 ωρίτσες μετά, η πινιάτα μας ήταν ντυμένη στα λευκά, και περίμενε τις λεπτομέρειες για να αρχίζει να μοιάζει με κουκουβάγια. 

harry's potter owl piniata 8

harry's potter owl piniata 9
Η κάτω πλευρά της πινιάτας.

Είπα να περιμένω τον Φραγκισκάκο να γυρίσει από το σχολείο ,για να κάνουμε μαζί την διακόσμηση της πινιάτας, αλλά αυτός σκεφτόταν μόνο πότε θα περάσει η ώρα για να πάει να παίξει με τους φίλους του,οπότε δεν ήρθε να κολλήσουμε μύτη, μάτια και ποδαράκια. Χρησιμοποίησα χρυσαφί χαρτόνι, μαύρο γλασέ χαρτί και ματάκια.

harry's potter owl piniata 10

Η εμφάνιση της πινιάτας δεν με ενθουσίασε, μου έμοιαζε λίγο με ένα χοντρό ,άσχημο πουλί.
Βέβαια είχα και άλλες αγωνίες.. να μην σπάσει εύκολα για να προλάβουν να την χτυπήσουν όλα τα παιδιά, να μην σπάσει όμως και πολύ δύσκολα, να αρέσει στον Φραγκισκάκο και στα παιδιά κτλ.

Τελικά η πινιάτα μας έκανε θραύση!!Για αρχή τα παιδιά κατάλαβαν πως ήταν κουκουβάγια και μετά άρχισε το παιχνίδι!!Είχαμε αγοράσει από γνωστό παιχνιδάδικο το ραβδί σπασίματος για την πινιάτα, το οποίο είχε μέσα και  μία μάσκα για να κλείνουμε τα μάτια όποιου παιδιού χτυπούσε την πινιάτα. Οπότε μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού, χαράς και ενθάρρυνσης κάθε μικρού που κρατούσε το ραβδί, η πινιάτα μας δέχτηκε πολλά χτυπήματα!! 

harry's potter owl piniata 11
Ουφ ζαλίστηκα, μη με χτυπάτε άλλο!!

Αφού είχαν χτυπήσει όλα τα παιδιά από δύο φορές, η κοπέλα στον παιδότοπο είπε να βοηθήσει λίγο την κατάσταση, γιατί όπως είπε οι πινιάτες με την αλευρόκολλα δεν σπάνε με τίποτα.

harry's potter owl piniata 12

Οπότε με μερικά χτυπήματα ακόμη η πινιάτα μας έσπασε και το κυνήγι του γλυκού θησαυρού ξεκίνησε.!!
Το αποτέλεσμα ήταν ότι παρ'όλη την αγωνία μου, τελικά η πινιάτα μας είχε μεγάλη επιτυχία!!Μικροί και μεγάλοι το ευχαριστηθήκαμε !!Οπότε μην φοβηθείτε να φτιάξετε μία πινιάτα μόνοι σας, αφού μπόρεσα εγώ ,όλοι μπορείτε!!

Και του χρόνου!!!

4 σχόλια:

  1. Μπορει να πςερασαν τα γενεθλια του Φραγκισκακο σου οπως και τα δικα μου παιδι του Νοεμβριου και εγω..αλλα ο μικρος σου ειναι πολυ τυχερος που η μαμα του του εφτιαξε μια τοσο ομορφη πινιάτα και μαλιστα απο οτι διαβασα την καταευχαριστηθηκαν τα παιδια..μπραβο σε σενα και χρονια πολλα στον μικρο σου Φραγκισκο..να τα εκατοστησει να ειναι χαρούμενος παντα γιατι τα παιδια μονο χαρα δινουν σε ολους μας.
    Να εισαι καλα Ιωαννα ..να περασεις ομορφες γιορτινες μερες με τους αγαπημενους κοντα.. φιλιαα!!🎄✨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ρούλα!!!Χρόνια πολλά και σε εσένα, να χαίρεσαι την οικογένεια σου, πάντα με υγεία και πολλή,πολλή αγάπη!!!

      Διαγραφή
  2. Πόσο μου αρέσουν οι πινιάτες είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι είναι πολύ ωραίες Νατάσσα.Εμάς ήταν η πρώτη που φτιάξαμε και το καταευχαριστηθήκαμε μικροί και μεγάλοι!!

      Διαγραφή