Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

DIYS FOR PLAYROOM

DIYS FOR PLAYROOM

Την χρονιά που φτάνει στο τέλος της, βρέθηκα σε κάποια εργαστήρια ξύλινων κατασκευών, που όλες κατέληξαν στο παιδικό δωμάτιο.

Με τις κατάλληλες οδηγίες, όλοι μπορούμε να φτιάξουμε όμορφα πράγματα, απλά ή λίγο πιο σύνθετα.

Έτσι στις αρχές του έτους, πριν την πρώτη καραντίνα, βρέθηκα στα leroy merlin, να καταφέρνω να φτιάξω ένα κουκλόσπιτο , που τόσο ήθελα. Πριν αρκετά χρόνια, με την αδερφή μου, αγοράζαμε το ειδικό περιοδικό, που υπήρχε για να φτιάξουμε ένα κουκλόσπιτο.Όμως ακόμα τα κομμάτια του κουκλόσπιτου και τα μικροσκοπικά επιπλάκια του, βρίσκονται σε μία κούτα και περιμένουν κάποια στιγμή να συναρμολογηθούν. 

Μέσα σε 3 1/2 ώρες, με τις απαραίτητες οδηγίες και βοήθεια, κατάφερα να έχω στα χέρια μου ένα μεγάλο κουκλόσπιτο, πολύ πιο απλό και industrial,από το παλιό κουκλόσπιτο, αλλά πολύ όμορφο και δύο παιδικά μάτια ενθουσιάστηκαν!!Φυσικά αμέσως το κουκλόσπιτο κατοικήθηκε, από τους φίλους μας τα lego.

DIYS FOR PLAYROOM

Είναι διώροφο και χωράει αμέτρητες ώρες παιχνιδιού!!
  
DIYS FOR PLAYROOM

Προς το τέλος του έτους, πριν από την δεύτερη καραντίνα, βρέθηκα στα praktiker, στην εβδομάδα δημιουργικότητας.

DIYS FOR PLAYROOM

Το ένα απόγευμα φτιάξαμε ένα πατίνι. Εύκολα, σε ένα τετράγωνο κομμάτι ξύλου, με ένα στένσιλ, σχηματίσαμε την νυχτερίδα μας και μόλις βιδώσαμε τα ροδάκια μας και τα χερούλια, το πατίνι μας ήταν έτοιμο.

DIYS FOR PLAYROOM

Η αλήθεια είναι , ότι είναι λίγο μικρό για πατίνι, αλλά προσφέρεται για αμέτρητες ώρες παιχνιδιού.

DIYS FOR PLAYROOM

 
DIYS FOR PLAYROOM

 Μπορούμε ακόμα, να το μετατρέψουμε σε μία μικρή , κινητή βιβλιοθήκη, γιατί όσες βιβλιοθήκες και αν έχουμε ποτέ δεν είναι αρκετές.
Την επόμενη ημέρα , πάλι στα praktiker, φτιάξαμε ένα βοηθητικό τραπεζάκι, στο οποίο έκαναν κατάληψη πάλι τα lego.Και ποιος μπορεί να τα βάλει με το μεγάλο lego ρομπότ?     
DIYS FOR PLAYROOM

Υπάρχουν τόσο όμορφα και πρακτικά πράγματα που μπορούμε να δημιουργήσουμε, αρκεί να έχουμε την διάθεση, το χρόνο, άντε και λίγη παρακίνηση. 

Εσείς τι θα δημιουργήσετε σήμερα?Καλή Κυριακή!! 

4 σχόλια:

  1. Πραγματικά υπάρχουν άπειρα πράγματα να δημιουργήσει και να απολαύσει κανείς. Μαζεύατε και εσείς εκείνο το περιβόητο κουκλόσπιτο ναι; Το έπαιρνα και εγώ για την κόρη μου. Μετά σταμάτησε. Με τα έπιπλα που είχαμε κατάφερα να κάνω το δικό μου κουκλόσπιτο όπως το βλέπεις στο μπλογκ.
    Καλησπέρα και πάντα τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Χρόνια Πολλά, καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη και αστείρευτη δημιουργικότητα!!!Ήταν ωραίο το κουκλόσπιτο, απλώς εμείς ποτέ δεν το φτιάξαμε, ευελπιστώ κάποια στιγμή να το φτιάξουμε.Πάω να θαυμάσω το δικό σας!!!

      Διαγραφή