Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

PARTY HARRY POTTER

 Έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία ανάρτηση μου και εγώ σε λίγο θα ξεχάσω να γράφω στο blog.Η αλήθεια είναι πως πιστεύω, πως το blogging  περνάει μία ύφεση.Για αυτό ήθελα να ασχοληθώ με το instagram, όπου μπορείς γρήγορα και πιο εύκολα να επικοινωνήσεις και να δείξεις όμορφες εικόνες και κατασκευές, αλλά το δικό μου instagram  είναι και αυτό σε ύφεση.

Party Harry Potter

Tέλος πάντων, την ημέρα που άρχιζε πέρυσι η καραντίνα του Νοεμβρίου, είχαμε οργανώσει το μικρό Harry Potter party του Φραγκίσκου (πήγα να γράψω Φραγκισκάκου, αλλά δεν θέλει να τον λέμε έτσι, εμ μεγαλώσαμε). Είχαμε καλέσει στο σπίτι τους τρεις κολλητούς του, για παιχνίδι, τούρτα, σουβλάκια (που τελικά έγιναν πίτσα) και ταινία!!

Mε τον Φραγκισκάκο (δεν άντεξα, το είπα) φτιάξαμε μερικές κατασκευές για να μπαίνουμε στο κλίμα του Harry Potter.Αν και οι καλεσμένοι μας, που δεν ήταν και πολλοί fan του, δεν ενθουσιάστηκαν με αυτά που είχαμε ετοιμάσει ως decor κτλ, εμείς όμως το ευχαριστηθήκαμε (Έμπνευση για τις κατασκευές μας και τα εκτυπώσιμα βρήκαμε στο Harry Potter Party της Ελπίδας)!! 

Το party Harry Potter ξεκινάει!!   

Για να φτάσουμε στη σχολή μαγείας του Howards, πρέπει πρώτα να περάσουμε από την πλατφόρμα 9 3/4  και να επιβιβαστούμε στο howards express.Οπότε μόλις ερχόντουσαν οι μικροί μας καλεσμένοι, τους δίναμε το εισιτήριο τους και τους οδηγούσαμε να περάσουν από την πλατφόρμα 9 3/4.

Party Harry Potter 1

Party Harry Potter 2

Party Harry Potter 3

Η κατασκευή ήταν πολύ απλή, ένα λευκό πλαστικό τραπεζομάντηλο και ένα σφουγαράκι βουτηγμένο σε κόκκινη μπογιά, σχημάτισαν τον τοίχο από τούβλα της πλατφόρμας. Μία ταμπέλα μας ενημέρωνε πως βρισκόμαστε στην πλατφόρμα 9 3/4 (εκτύπωση εδώ). 
Μην ξεχάσετε να κόψετε το τραπεζομάντηλο στη μέση, ως κάποιο σημείο, ώστε οι καλεσμένοι, να μπορούν να περνάνε μέσα από την πλατφόρμα.

Party Harry Potter 4

Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά μπαίνανε στο δωμάτιο του Φραγκίσκου, όπου πάνω στο γραφείο του βρισκόντουσαν πολλά παιχνίδια  lego Harry Potter.Τα παιδιά έπαιξαν αρκετά με τα lego και έπειτα έπαιξαν επιτραπέζια.

Party Harry Potter 5
 
Άλλη μία εύκολη κατασκευή ήταν τα αιωρούμενα κεριά, που βλέπουμε να αιωρούνται στην τραπεζαρία του Χόγκουαρτς.Η κατασκευή απλή.Πέρνουμε μερικά ρολά από τελειωμένα χαρτιά υγείας και με το πιστόλι σιλικόνης σχηματίζουμε το κερί που έχει τρέξει, γύρω-γύρω, όπως καίγεται.

Party Harry Potter 6

Party Harry Potter 7

Κάνουμε δύο τρύπες ψηλά στο ρολό και με πετονιά σχηματίζουμε ένα Χ μέσα στο ρολό, έτσι ώστε να στερεωθεί το πλαστικό ρεσώ μας με μπαταρία. Έπειτα, βάφουμε όλο το ρολό μας λευκό. Αφού στεγνώσει, στο κάτω μέρος του ρολού-κεριού μας , κόβουμε και κολλάμε λευκό χαρτόνι, ώστε να κλείσουμε την κάτω πλευρά του ρολού. Η κατασκευή μας είναι ελαφριά, έτσι με λίγη χαρτοταινία και πετονιά, κρεμάμε τα κεράκια μας από το ταβάνι. Eίναι πολύ όμορφη και εντυπωσιακή κατασκευή!!

Party Harry Potter 8

 Έπειτα διαμορφώσαμε τον μπουφέ μας, ώστε να είναι μαγικός.

Τα πουράκια, είναι τέλεια ως μαγικά ραβδιά!!Ενώ τα σοκολατάκια  ferrero, μετατρέπονται εύκολα σε χρυσές μπάλες quiddich, αν τους κολλήσουμε χάρτινα φτερά.

Party Harry Potter 9

Party Harry Potter 10

Τα doritos είναι ολόιδια με τα καπέλα μάγισσας.
Όταν προσθέσαμε δίπλα στα καπέλα και τα σκουπόξυλα,  οι μικροί μας καλεσμένοι εντυπωσιάστηκαν
(πάντως καπέλα και σκουπόξυλα, έγιναν ανάρπαστα)!!

Party Harry Potter 11

Party Harry Potter 12
 
Τα σκουπόξυλα φτιάχτηκαν εύκολα, πέρνοντας τυρί σε μπαστουνάκια, όπως είναι το τυροτρέλα και το κόψαμε σε 3-4 κομμάτια.Με ένα κοφτερό μαχαίρι έκοψα το τυρί ως ένα σημείο, πολλές φορές, ώστε να σχηματιστεί το κάτω μέρος της σκούπας.Έπειτα στερέωσα το τυρί στα αλμυρά, λεπτά, μακριά σνακ που μοιάζουν με ξυλάκια, τις μπατονέτες. Και τα εντυπωσιακά και νόστιμα σκουπόξυλα μας ήταν έτοιμα.
Το μενού είχε και τα κλασικά τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, ποπ κορν για την ταινία, πατατάκια, χυμούς και  έπειτα σουβλάκια, όπου η πλειοψηφία ήθελε pizza, που σιγά το πολύ που φάγανε τα μικρά, πάλι εμείς φάγαμε τα περισσότερα!!

Party Harry Potter 13

Party Harry Potter 14

Το σχέδιο της τούρτας , το εμπνευστήκαμε από το σήμα των σχολών του Howards, όπως ήταν αποτυπωμένο και στις χαρτοπετσέτες.

Party Harry Potter 15


Party Harry Potter 16

Τα χρωματιστά κεράκια είναι έτοιμα για σβήσιμο!!

Party Harry Potter 17
 
Μετά το φαγητό και την τούρτα,είχαμε πάρει σε dvd την πρώτη ταινία του Χάρι Πότερ, να μπουν όλοι στον μαγικό κόσμο του Χόγκουαρτς, αλλά τα δύο παιδιά δεν ενθουσιάστηκαν και γρήγορα πήγαν να συνεχίσουν την αναμέτρηση τους στα επιτραπέζια , ενώ ο εορτάζων με τον φίλο του , που ήταν και αυτός fan του Χάρι Πότερ, τελικά είδαν την τελευταία ταινία του Χάρι, που επίσης είχαμε στο σπίτι.
  
Σε ένα party Χάρι Πότερ, θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μερικά ραβδιά Χάρι Πότερ, να δώσουμε στους καλεσμένους μας, άλλωστε φτιάχνονται τόσο εύκολα και γρήγορα!!Ή θα μπορούσαν να τα φτιάξουν οι ίδιοι οι καλεσμένοι μας, κατά την διάρκεια του party, αν υπάρχει διάθεση για κατασκευές.Ή ακόμα και  στολίδια Harry Potter από φελλό, όπου είναι μία απλή ,όμορφη κατασκευή του πενταλέπτου!!

Τέλος , αν έχετε διάθεση και λίγο χρόνο, κάμποσες ημέρες πριν το party, μην ξεχάσετε να φτιάξετε την πινιάτα-κουκουβάγια του Χάρι Πότερ, την Hedwig, που είχαμε φτιάξει στο περυσινό πάρτυ μας!!    
  
Μην σταματάτε να γιορτάζετε (με ασφάλεια) και να δημιουργείτε και αν θέλετε ακολούθηστε με και στο instagram  (νομίζω θα ανακάμψει σύντομα)!!Καλή γιορτινή εβδομάδα!!Άντε μην κάθεστε γεμίστε φωτάκια  παντού, its Christmas time!!

8 σχόλια:

  1. Μου αρέσουν πολύ αυτές οι στιγμές σας! Πολύ όμορφα όλα, δίνουν μια μαγική εικόνα στο πάρτυ σας. Τις χαίρομαι κάτι τέτοιες δημιουργίες και γιορτασμούς.
    Καλή μου φίλη, πάντα τέτοια εύχομαι από καρδιάς.
    Υ.Γ. Το blogging δεν περνάει κρίση. Την κρίση την δημιουργούμε μόνοι μας ανάλογα στο που θα ρίξουμε βάρος έκφρασης. Οι επιλογές είναι δικές μας. Ο χώρος υπήρχε και θα υπάρχει. Σε μας μένει να διαλέξουμε.
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά!!Μάλλον έχετε δίκιο κ.Γιάννη, το δικό μου blogging περνάει κρίση,μάλλον εγώ έχω κουραστεί και πρέπει να επαναπροσδιορίσω τα θέλω μου!!Καινούργια χρονιά, έχω πολλά να σκεφτώ..Καλή συνέχεια!!

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά Ιωάννα! Να χαίρεσαι το αγόρι σου. Το Χαρι Πότερ τον αγαπάς αγαπάμε κι εμείς . Η ιδέα του πάρτι με θέμα το μικρό Μάγο μου αρέσει. Θα το ήθελε κι ο Μανώλης μου είναι σίγουρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά!!Ευχαριστώ για τις ευχές!!Εμείς ήμασταν πολύ fan του Χάρι Πότερ!!Διαβάζαμε ξανά και ξανά τα βιβλία του, βλέπαμε ξανά και ξανά τις ταινίες του, αφού φτιάξαμε κάμποσα ραβδιά, αρχίσαμε να αγοράζουμε, ώσπου κάποια στιγμή μας πέρασε όλο αυτό.Όμως τα μαγικά party που οργανώσαμε είναι από τα πιο αγαπημένα μας!!Να οργανώσετε και εσείς!!Καλή συνέχεια!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ όμορφες ιδέες και να τον χαίρεσαι! Θα εστιάσω λίγο περισσότερο όμως στην κρίση που λες για το blogging. Σίγουρα το instagram όπως και άλλες νέες πλατφόρμες έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια αλλά το blogging έχει μια άλλη δύναμη διαχρονική που εκείνες δεν έχουν! Εξαρτάται όμως πάντα για ποιον λόγο θέλεις να μοιράζεσαι πράγματα. Απλά σαν χόμπυ ή πιο επαγγελματικά; Επίσης το blogging θέλει κι άλλη βοήθεια. Δεν φτάνει μόνο η γραφή και οι φωτογραφίες. Θέλει πλατφόρμα, τεχνική υποστήριξη, εμφάνιση σωστή για εύκολη χρήση από τους αναγνώστες και πολλά άλλα που φυσικά δεν γράφονται σε ένα σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά Κάλη και Κατερίνα!!Ευχαριστώ για τις ευχές!!Προσωπικά το blogging, το ξεκίνησα εντελώς ερασιτεχνικά, μόνη μου, χωρίς κάποια βοήθεια ή να ξοδέψω χρήματα για κάποια πιο σωστή πλατφόρμα, απλώς αφιερώνοντας πολύ χρόνο, άλλοτε περισσότερο , άλλοτε λιγότερο αυτά τα δέκα χρόνια , που υπάρχει.Ήταν μία διέξοδος της δημιουργικότητας μου.Τώρα, μάλλον έχω εγώ κουραστεί, νομίζω πως βλέπω και λιγότερες αναρτήσεις από κάποια ελληνικά blog, που παρακολουθώ, γι'αυτό μιλάω για κρίση.Καλή συνέχεια!!

      Διαγραφή
  4. Συγχαρητήρια για το πάρτυ σας ελπίζω να περάσατε όμορφα και να το χαρήκατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά!!Ευχαριστούμε για τις ευχές Νατάσα, περάσαμε υπέροχα!!Καλή συνέχεια!!

      Διαγραφή